Čo s malou, keď odmieta topánočky?

exupery
27. jan 2011

Nelka bude mat o chvilu rok,uz pekne doma chodi,ale ani za svet si nechce dat obut topanocky,alebo paopucky.A ked sa mi jej ich aj podari obut,o chvilu uz ma zachvaty kriku a strhava si ich dole...Poradte ,ako ju donutit,aby si ich nechala na nozkach?

miracko
27. jan 2011

Moji chalani maju 2 a3 a doteraz ich nestrpia na nohach, je im v tom teplo a za chvilu sa vyzuvaju, riesim podobny problem, lebo neviem ako budu v skolke...

traktor
27. jan 2011

aj nas matko chodi bosí...topanky toleruje len vonku..

sunea
27. jan 2011

My sme mali to iste. Nechala som topanky pri hrackach, aby videl, ze to nie je ziadny strasiak a kazdy den sme skusali obuvat, vyzuvat, par krokov v topankach, potom zase vyzut a nechat tak. Ono detom chvilu trva, kym sa v topankach naucia chodit.

ivett1
27. jan 2011

ahoj...nasi obaja behaju bez papuciek...dcerka si papucky obuje, len ked ju upozornim, ale syncek nechce ani pocut...ovsem, ak ma ist von, tak si teraz topanky obuva sam 😅 ...ale, ked mal okolo roka, tiez sme zvadzali "urputne boje"- kym som obula druhu, bola prva topanocka dole...v lete som ho velakrat (...aj dcerku v tom veku) obuvala az vonku v kociku...a v zime nie raz sme isli z revom a vzpieranim von...(snaziac sa strhnut cizmicky dolu...)...ale akonahle uz boli vonku...vsetko bolo v poriadku 😉 ...no, asi som moc neporadila...mozno treba aj "do nosenia topanok" dorast 😉

bubelko
27. jan 2011

ahoj, ja by som ju nechala v ponozkach, ak mate smyklavy povrch, tak v ponozkach s protismykovou podrazkou 😉

ajkaag
27. jan 2011

tiez som isla poradit ponozky s protismykovymi spodkami, alebo este lepsie capacky ako od liliputi, fakt v pohode, nesmyka sa netlaci a behaju v nich nas Dominik aj o dva mesiace mladsia sesternicka Baska a v pohodke, inak sme boli tiez indiani, mame doma troje topanocky a dvoje papucky, ktore odmietal nosit... Jo a na von sme kupili ecco tie mu tak sadli, ze ich prvy den co ich mm doniesol nechcel vyzut a to predtym sme aj v mrazoch von chodili len v capackach (samo ze len vo fusaku a kociku 😀 )

mija_ja
17. apr 2013

Obnovim trosku temu. Moj maly zacina chodit, pekne cupita .Ale ani za svet nechce topanocky ani papucky. Len mu ich idem obut , dam k nozke a reve ako otrhnuty.Ked sa mi aj tu papucku podarilo dat na nozku tak hystericky reval ze som mu ju musela dat hned dole a este ho aj na rukach ukludnovat. Skusam to uz 3. den, ma ich aj pri hrackach , aj sa ja s nimi hram a davam si ich na prsty akoze sa obuvam, aj sa mu to paci, ale ked ich idem dat jemu , zasa ten srdcervuci rev. Neviete mi nieco poradti?

marwa
6. okt 2013

Mija_ja mam taky isty problem s mojou dcerkou..strasne place ked jej chcem obut topanocky..tiez jej ich musim hned vyzut a este aj ukludnit..ako ste to nakoniec vyriesili?

eeffka
6. okt 2013

moja robila to iste, jednoducho som jej tie topanky nedavala, v kociku mala 3 ponozky ( v zime) a ja cizmy v kabelke 😖 , nastastie ju to preslo, cca od 1rok 3m uz topanky strpi.

anjelik2509
6. okt 2013

naša tiež nejak neobľubuje domácu obuv..V lete sa naučila chodiť bosá a teraz papuče nechce ani za svet...Dávame jej preto dvojo ponožiek..jedny tenké a na ne ešte druhé hrubé s tými protišmykovými nopkami..Alebo jej dávam letné sandálky, nech ich znosí aspoň na doma, tie si nevyzúva..