Dlhé uspávanie štvormesačného bábätka

emilyrose19
13. jan 2022

Ahojte baby mám otázočku.Mám skoro 4 mesačnú dcérku ,krásne mi začala spinkať už v 2 mesiacoch mi prespala prvý vecerny spanok okolo 5-6 hodín.zo zaciatku mavala problemy s bruskom tak sme aj na rukach niekedy uspavali s cumlikom. Mesiac spät sme sa stahovali docasne k mojej mame kvoli skoncenej zmluve na podnajom a hladame novy.Malicka mi spávala doma v postielke pekne v hniezde vedla postele, tady spí v takom len koši Co sa da k posteli a ma tam to hniezdo. Od vtedy Co byvame tady prestala chciet cumlik za prve a zacala spavat ze kazde 2 hodinky hore v noci. Mame taky rezim rano okolo pol siedmej hore okolo deviatej pol hodka spanok potom okolo jednej 3 hodky soanok a okolo siedmej spat a tu je problem uspavanie posledne 2 Tyzdne je problem Co uspavam aj 4 hodiny niekedy. Zaspava mi n prsniku ona spinka ale ako jej zoberiem prsnik alebo polozim do postielky zacne sa budit.Od narodebiq spinkavla cez den po pol hodkach teraz len v kociku tie 3 hodky super spi a chviku doobeda.Nejake rady aspon s tym uspavanim?mala by Castejsie spat cez den?

nwnw
13. jan 2022

@emilyrose19 spat s nou v posteli. Okolo 4m sa meni tok mlieka, a zacinaju sa formovat zubky v jasnach. Zacinaju byt vnimavejsie. Chce maminku 😉. Mozno pomoze sa s nou viac maznat cez den.

andreatytler
13. jan 2022

@emilyrose19 Takze zacnes uspavat o 19:00 ale zaspi az o 23:00?
Nas syn ma v tom veku tiez dva spanky po 2 hodiny. Takze dokopy skoro tak dlhe ako tvoja dcera. Myslim ze mate dobre spanky cez den. Celkove spi za cely den 11 hodin. Nas syn tak bezne spaval. Primer na ten vek je 14 hodin ale niektore deti potrebuju menej.
V 4 mesiacoch zacina prva spankova regresia a ten nadherny spanok co bol, bude uz na velmi dlhu dobu prec. S tym sa treba zmierit. Podla knihy trva detom asi mesiac kym sa dostanu cez tu prvu spankovu regresiu, ale potom zase pridu zuby, separacna uzkost, neschopnost vypnut ked zacnu stvornozkovat a chodit. Je mi luto treba len vydrzat.
Skus prekladat do postielky 5-10 minut po tom ako zaspi. Nasmu trva asi 10 minut kym upadne do dost hlbokeho spanku. Potom pockam tych 5 minut a az vtedy prelozim. Viem ze je v tom hlbokom spanku, lebo je ako handrova babika. Uplne uvolneny. Ak budes cakat prilis dlho (viac ako 20 minut po zaspati), dieta prejde do REM spanku a z toho sa velmi lahko zobudi pri prkladani. Aby necitila rozdiel teploty po tom ako ju polozis na studeny matrac, daj pod nu poskladanu deku. Ta sa pekne vyhreje a potom prekladaj do postielky aj s tou dekou. Alebo S tym ze sa zobudi ked zoberies prsnik, neviem ako poradit, kedze nechce cumel.

paciko9
13. jan 2022

@emilyrose19 Skúste na facebooku stranku Lepší spánok babätiek. Veľa mamičiek má stým problém po prestahovaní. Možno vám dajú niejaké rady.

jackie_1992
15. jan 2022

@emilyrose19 mne dnes napísala pediatrická že v štyroch mesiacoch je nejaká spankova regresia, spánkové návyky sa rapídne menia. Súvisí to s psychomotorickym vývojom, ktorý je veľmi rýchly v tomto období. Nás tiež začína meniť návyky. Ma tri mesiace. Zaspával v kočíku, potom len pri mne v posteli, teraz len na cici. Netreba to riešiť. Hlavne je že spia, nech už hocijakým spôsobom. Ešte mi písala, že do roka sa do bude často meniť.