Do akého veku ste používali detskú vaničku na stojane?

luthien118
29. aug 2023

Ahojte, do akeho veku ste pouzivali detsku vanicku na stojane, dokedy potom vanicku vo velkej vani a kedy ste dieta zacali kupat vo velkej vani? Dakujem 🙂

babulkomale
29. aug 2023

@luthien118 ja osobne nikdy, prislo mi to labilne a zbytocna haraburda...ak ju este nemas, asi ju ani nepotrebujes 🙂

mimi3008
29. aug 2023

@luthien118 kebyze sme ju "nepodedili", tiez by mi vobec nechybala. Ale ked sme ju uz mali, vyuzivala som, uz nepamatam presne, dokedy, asi max mesiac a pol, dva...potom klasicku vanicku sme davali na taky maly stolik do kupelne. Odkedy vedeli sami stat stabilne, tak sme uz denne sprchovali a obcas (raz tyzdenne) kupali vo velkej vani

bolarazjedna
29. aug 2023

Ja napr 14 mesačného stále kúpem vo vaničke na stojane, mne by sa k nemu predklaňať do vane nechcelo. Takto ho mam pekne vysoko. Zo začiatku mal tendenciu sa v tom postaviť, keď sa to učil, ale par krát som ho upozornila a už vie, že nesmie.

zorkahorka
29. aug 2023

Od narodenia boli vo vanicke, ktoru sme davali do vane. Tych 5 minut kazdy 2-3. Den sa da vydrzat so zohnutym chrbatom.
Vo velkej vani sa kupali, ked vedeli stat. Resp. - len ich odvtedy vo vani na stojaka len sprchujeme

mary174
29. aug 2023

Ahoj, my sme ju pouzivali zhruba do 11 mesiacov kedy sa naucil sediet. Odkedy sedi uz sa hra vo velkej vani.

nairia
29. aug 2023

asi do 8m, ked uz bola velmi nekooperativna a velmi pohybliva a zjavne jej vadil maly priestor 😅

nicol_10
29. aug 2023

Cca pol roka

kvetinka1797
29. aug 2023

asi tak do 8 mesiacov 😊

laurikalalinka
29. aug 2023

@luthien118 moj názor je zbytočná vec taka vanička,

angel993
29. aug 2023

@luthien118 pri prvom synovi cca 6 mesiacov. Skoro mi odišiel chrbát. Potom som ju zabalila a vyložila na pôjd (keby nie je od švagriny s dodatkom že ju bude chcieť naspäť tak ju darujem alebo vyhodím). Pri druhom synovi som používala obyčajnú vaničku, mala som ju na stole. Do veľkej vane išli až keď vedeli stabilne sedieť.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sovica
29. aug 2023

@luthien118 Malú detskú vaničku som používala cca do 1 roka. Mala som ale takú, kde je stojan na vaňu aj s prebaľovacou podložkou (viď foto nižšie). Šetrilo mi to chrbticu a malá vanička šetrí aj vodu (stačí tam menej litrov).
Info pre tie, ktoré píšu, že je to zbytočná vec a stačí veľká vaňa - spočítajte si, o koľko litrov vody miniete viac. Nie je to vôbec zanedbateľné množstvo.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mary174
30. aug 2023

@fotoportret uplne jedno to vobec nie je pre vela slovenskych rodin

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leamax
30. aug 2023

Do 13m,potom sme presli do sprchoveho kuta (mali sme taku hlbsiu vanicku,tam sme im napustili cca 10cm vody a to stacilo),alebo do velkej vane.ale viac sme vyuzivali ten sprchac,naco zbytocne plytvat takym mnozstvom vody

sovica
30. aug 2023

@fotoportret Zabudol si, že do celkovej ceny vody sa počíta vodné aj stočné. Priemerná cena za m³ je momentálne na SK cca 2,8€.
Keby sme aj opomenuli cenu vodu, stále nemôžeme zabúdať na to, že pitná voda nie je nevyčerpateľný zdroj. V dôsledku globálnych javov hrozí, že pitnej vody nebude za pár rokov dostatok. Však len z minulého roka si pamätám, že v niektorých oblastiach Slovenska boli také suchá, že hrozil nedostatok pitnej vody. V týchto oblastiach bolo nariadené šetrenie - nemohli sa napúšťať bazény, umývať autá, polievať záhrady... Situácia bola kritická, keďže bolo dlhodobo slnečné a veľmi teplé počasie a žiadne dažde.
Zatiaľ sa na Slovensku máme dobre a máme dostatok pitnej vody. Nie všade na svete však majú takýto luxus.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubina
30. aug 2023

@luthien118 mali sme vanicku na stojane, vec na nezaplatenie, ak mas bolesti chrbata....pouzivali sme ju asi do jedneho roku a potom sme presli uz na velku vanu.

simca06022011
30. aug 2023

ja som s tym stojanom pouzivala urcite pol roka ak nie viac... na nezaplatenie na chrbat... na podlahe mala tu vanicku potom uz ked sedela/chodila (nemali sme vanu v byte a aj keby prislo mi to bezpecnejsie).. ako bola do toho velka, tak sa to uz nepouzivalo.

simca06022011
30. aug 2023

@fotoportret stocne sa plati ak mas kanalizaciu, cize platim to aj ked mam studnu, bavime sa pri nasom nie najmensom odbere o cca 50-60EUR rocne ;)

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
30. aug 2023

@fotoportret samozrejme, ale ked namas kanalizaciu, aj tak to nemas zadara :D lebo prevadzkujes nieco ine ci cisticku, alebo čerpanie.
A teda ano, ekologicke je vysplechotat 300m3 niekde z vodovodu/studni na travnik :D ale k tomu sa nevyjadrujem ja som len k tym financiam :D studnu tiez nemame zadara akurat vrtanie novej nas teraz vyslo na 8t + technika cca 2,5t.. a este kde su testy, a robota :DD a dufanie, ze nejaky dement nezasvinil aj podzemne vody, lebo este je tu par exotov co zumpu vypusti len tak.

simca06022011
30. aug 2023

@sovica no inak k tej luxusnosti vody. Na to aby sme o vodu neprisli, nepomoze ze sa neosprchujem, neokupem, nam voda odchadza vo velkom v tokoch, v jarkoch, ziadne vodozadrzne opatrenia sa nerobia, rozsirenia tokov, nech sa ma kde voda aj vstrebat do pody a pod napriklad. Toky sa obbetonuju, urobia vysoke muri, a voda sa leje.. az do mora. bazeny by sa z vodovodu plnit ani nemali, cize mi tych ludi ani nie je luto, ze mali zakaz to robit :D ale to je na kazdom vedomi a svedomi... rovnako kao znecistovanie ci pody alebo vod... My mame este cerpadlo hodene v potoku a ked treba zavlazuje sa z toho, ale to vraj tiez sa "nema", nastastie u nas to ma dost vela ludi, cize sa neriesi.. pre mna, kazda voda co neodtecie z tadeto, ale posluzi aj ked zahrade je plus :D Ked som len tak pomimo prehodila, ze preco sa tu s nasim pritokom vody niekde neurobi jazero, prihrada a ked je sucho sa to moze postupne vypustat alebo nie co, tak sa to neda :DDDD vraj... lebo to vodohospodari musia riesit :D

sovica
30. aug 2023

Áno, v tomto s Tebou súhlasím. Napriek tomu, že sprchu milujem a dokázala by som pod ňou stáť aj hodinu, bezhlavo vodu nemíňam.
Čo sa týka úpravy tokov a výrubu lesov, je to takmer všade na zaplakanie. Nie len na SK. Bohužiaľ, vidím to aj v DE (žijeme tam). Napriek tomu, ako sa "zelení dušujú", čo všetko robia pre planétu, stromy padajú každú chvíľu🙈 A to je veľká chyba, lebo práve lesy (stromy) zadržiavajú vodu a prirodzene regulujú tok vody, ktorá padne na zem. Preto, že miznú celé lesy, nielen pár stromov, zažívame za posledné roky také povodne.

ls56
30. aug 2023

My sme pouzivali vanicku na stojane cca 14 mesiacov a neviem si to vynachvalit 🙂

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
30. aug 2023

@fotoportret nie je to ekologia spliechat z vodovodu ;) ale ano zo studne je to ok, rovnako zdielam nazor ze radsej v zemi ako v kanalizacii :DD My tu tiez mame kopu vody, ale vrt 40m = 3500eur a zvysok su dokumentacie, papierovacky, sachta...

aj to vrtanie kade tade je problem, si "pokazia" aj ti ludia studne sami :D

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vasjar
2. sep 2023

@luthien118 kým nám nezačal sam sedieť, potom vo vani zo začiatku sa s ním tato kupal