Dvojročná mi spadla zo stoličky na dlažbu. Pohotovosť, či stačí sledovať?

sandra1910
13. nov 2019

Maminky poradte mi prosim..Dcerka (2 roky)..sa mi pred chvilou spadla zo stolicky na dlazbu pricom si udrela aj hlavu..chvilu poplakala potom sa uz spravala normalne..nema nikde ziadnu odreninu ani nič..ani hrcu..neviem teraz co mam robit ci s nou utekat dakde na pohotovost alebo ju sledovat

katulik123
13. nov 2019

Treba ju sledovať, ale ja by som asi pre svoje dobro šla. I keď by nič to nebolo

tanikka
13. nov 2019

@sandra1910 treba ju hlavne sledovať a nedovoliť spať, aj keď bude chcieť. už záleží od teba, či chceš ísť na pohotovosť alebo nie. no keď nemá žiadnu odreninu, tak ani nemusíš.

sandra1910
autor
13. nov 2019

@tanikka to je to ze sme presne nevideli ako spadla..to bola chvilka len zrazu lezala na dlazke a pri tom ako padala si buchla aj hlavicku..plakala asi 15 sekund potom uz bola normalna ako predtym.

zdencaaaa
13. nov 2019

Treba ju sledovat, utekanie ociek, zvracanie, blabotanie.....Nasa uz ma takych padov za sebou az az, aj hlava o dlazbu uz bola niekolkokrat. Sledovat, v pripade pochybnosti ist na pohotovost, radsej pre nic ako neskoro ;)

tanikka
13. nov 2019

@sandra1910 pokiaľ ale nezvracia, tak by otras mozgu nemala mať. no pozoruj ju a keď sa ti bude zdať niečo podozrivé, tak hneď utekaj na pohotovosť.

simca06022011
13. nov 2019

Staci sledovat, aj tak jej nic extra nevysetria, z mojej skusenosti, vas hospitalizuju na pozorovanie a to je vsetko. RTG si take male dieta nechce dat spravit(no mojej sa pokusali 2x a nedala sa nikdy:D ) Hlavne nepanikar zbytocne. ZRenicky som kontrolovala, ci nie je ospralejsia ako zvycajne, nesprava sa divne (ano to sa povie, teraz bude vsetko divne :D)... Je mozne ze ked nema ani hrcu ani nic, tak plakala z toho ze spadla, sa zlakla, nemusela sa velmi udriet..

nica123
13. nov 2019

Ahoj, prepáč viem že si asi v strese ale nepochopím ako môžeš hľadať odpoved na takúto vec na MK. Skús zavolať lekárke tá ti odpovie predsa najlepšie?! Či radšej budeš veriť lajikom, kt. ani osobne nepoznáš?! Ach...

kvetinka75
13. nov 2019

tiež nechápem ako môžeš hneď utekať sem a čakať rady, to nemáš číslo na dr.? Prečo si nevolala hneď jej a mala by si to z prvej ruky. Alebo sa zase ideme vyhovárať na to akí sú lekári, že kopu vecí nevedia? Prepáč ale nedalo mi napísať. Ja by som ti radila, vytočiť číslo na dr. a zavolať jej. Ak to už dnes nestihneš, tak nabudúce ak budeš niečo takéto alebo vážnejšie riešiť, tak hneď sa obráť na ňu. Keby ti tu ženy napísali, že nerob nič, tak neurobíš nič a budeš v kľude sedieť? Niekedy sa mi rozum pozastavuje. Ja viem, som hnusná ale ženy, zobuďte sa!!!! Ide o vaše deti. Ak sa jedná o zdravie lekár by mal byť prvý na zozname. Držím palce nech je všetko v poriadku.

xeonela
13. nov 2019

@sandra1910 sledovat, urcite nedavat spat aspon 3hod, ja by som isla ale aj tak pre isotu na vysetrenie, nikto ta tam nezje a ani ta nebudu hresit. Vysetria ju a budes mat pokoj a hlavne nic nezanedbas.

sandra1910
autor
13. nov 2019

@nica123
@kvetinka75 Jezis samozrejme ze som hned volala doktorovi..to je vzdy prve co robim ked sa mi nieco nezda uz ho mam a rychlej volbe..kazal mi ju sledovat do zajtra

kvetinka75
13. nov 2019

@sandra1910 tak to si mala napísať hneď na začiatku. Lebo mi si to nemáme ako vycucať z prsta. Poznám prípady, kedy sa ženy radili na fore miesto lekára a nedopadlo to dobre. Hlavne keď si napísala že nevieš či máš utekať na pohotovosť alebo čo. Nemôžeme vedieť či si volala alebo nie. Veď lekárka ti predsa musela povedať či áno alebo nie alebo kedy áno v akom prípade.

zdencaaaa
13. nov 2019

@kvetinka75 preco si taka ostra?

annamaria4
13. nov 2019

@sandra1910 to je dobre, ze si mu dala o tom vediet. vidis, tak uz ju treba len poriadne sledovat. drzim palce, aby jej nic nebolo.

kvetinka75
13. nov 2019

@sandra1910 nie som ostrá, treba to čítať kľudným hlasom a nie arogantne. Vety dostávajú niekedy taký ,,význam,, akým spôsobom ich čitateľ prečíta. Keby bola pri mne, tak bez zvýšenia hlasu, normálnym tonom by som sa jej spýtala to isté. Samozrejme, ak by mi pred tým nepovedala že už volala dr. Bola som 2x svedkom, kedy žena miesto lekárky hľadala info na nete a nedopadlo to dobre. Mám to stále pred očami. Darmo sme viacerí hovorili, presviedčali. Nie na fore je viac ľudí, viac rozumu. To bol argument. Dieťa má trvalé následky. Samozrejme, nie je to prípad zakladateľky tejto diskusie ale keď vidím takéto otázky, tak je toto to prvé čo mi napadne.

zirka
13. nov 2019

ahoj, s dcérkou sme si prešli niečím podobným - po vyšetreniach na pohotovosti nás na tri dni hospitalizovali, možno sa to niekomu zdá zbytočné - aj mne to tak prišlo. Posledné slovo mal detský neurológ, ktorý na mňa udivene pozrel a povedal, že KAŽDÝ ÚRAZ HLAVY má zhodnotiť lekár, nie rodič 🙄.

kvetinka75
13. nov 2019

@zirka presne tak. Takéto úrazy a pády sú bežné a vo väčšine prípadov sa to končí tým, že o nič nejde. Ale človek nikdy nevie. Vždy je tam nejaké percento, kedy sú následky. A čo sa týka dieťaťa, radšej raz zbytočne ako nikdy a neskoro.

sandra1910
autor
13. nov 2019

no uz ubehlo 5 hodin odkedy spadla..medzitym a papala, spinkala..a veselo pobehuje hore dole..nevidim na nej ze by sa spravala nejak divne..