Náročné dieťa alebo sú také všetky?

danianela
17. dec 2019

Chcem sa opýtať . Je tu viac mamičiek s takymi deťmi? Ak Ano , viete mi nieco poradiť ako to prijať a nestresovat sa? Chcem sa len posťažovať, vypísať lebo uz som z toho velmi nestastna.
Som velmi vdacna za to, ze mam zdrave a hrave dieta. Ale niekedy , velmi casto, mam dost a reálne si hovorim , ze ďalšie uz nechcem, pre milión dôvodov. Mam pocit , ze to dieta nezvládam. Napisem to co mi napadne a to co je asi take najhorsie . Od narodenia nechcela byt v kočíku nechcela byt v nosiči. Takze ist niekam bolo naozaj nemožné alebo ak uz sme museli , tak to bolo ako za trest. Uprimne závidím mamičkám , ktore sa so svojimi deťmi prechádzajú , kocikuju. Ja som toto sama nikdy nezazila. Ked sme išli niekam museli sme dvaja pretoze našu malú sme museli vybrať skor ci neskor z kočíka na ruky a nezvládala by som ju aj držať aj tahat kocik. Taktiež nechcela nikdy sediet v autosedačke . Obcas mala obdobia , ze zaspavala v sedačke cestou , ale to uz davno neplatí , takze sa vyhýbam akejkoľvek ceste a ked musime ist ,tak ju musim mat na rukách a aj tak stale poskakuje . Od malička nechcela byt na jednom mieste, ked ju ma niekto na rukách proste ju musíte mat a chodit . Teraz ked stvornozkuje tak chodi sama , ale samozrejme tam kde nema takze som stale za nou . Spanok, kapitola sama o sebe. Strasne zle zaspáva. Nijako inak ako na rukách a pri kojení Nezaspi. Musim ju hojdať ,kojiť a este púšťať biely sum. Cez den ked spi , spi na mne . Ked ju zo seba dam dole plače lebo chce spat a sama nevie . V noci sa budí tak 3 az 7 krat na kojenie. Tiez casto v noci spím proste v polosede s nou pretoze ked ju dam dole plače. Kŕmenie. Nechce jest chce len blbosti , ale ked jej dam jej prikrm , ktory jej robim tak sa ide povracat. Neviem do nej dostat normalne jedlo a strasne ma to uz frustruje. Je mi z toho do placu. Ma 10 mesiacov . Prebaľovanie. Nechce ležať proste dam ju ležať dvíha sa kričí. Prebalujem ju casto v stoji. Obcas ju zabavím , ze aj poleztí , ale je to boj. U dr nehovorim . Dr jej chce len pozriet bruško dame ju ležať tak ma hysak. Proste ked ju chcem dat ležať z nejakeho dôvodu , tak to mozem zabudnúť.
Ked sa obzriem spat , tak od kedy sa narodila vidim len ako ju do úmoru nosím na rukách, hojdam a ako plače ked nieje po jej. Aka som unavena. Ako vstavam v noci.
Je to moje stastie , milujem ju , ale co je vela. Toto som necakala no. Citim sa tak , ze som zlyhala, ze sa neviem o nu postarať. A strasne sa bojim , co bude dalej ked bude väčšia.

luba41
17. dec 2019

úplne normálne dieta-toto je prirodzené správanie..dieta sa vyvíja, objavuje, takisto je osobnost..pokial sa jej prisposobíš, budeš ju "počúvat", jemne usmernovat - tak prestaneš mat stresy..🙂prečo by mala ležat? - ked odtial nevidí ani teba, ani okolo..prečo by mala stat na mieste - ked okolo je vela vecí ktoré chce vidiet, spoznat ohmatat..prečo by mala jest ine - ked MM je najlepšie a najzdravšie ..prečo by mala v noci spat bez zobudenia, ked aj dospelý človek sa v noci budí atd🙂..

kittykat22
17. dec 2019

@danianela to co popisujes je normalne spravanie dietata. Zial tej horsej kategorie 😀 Kamaratky maju deti a tie kam posadis, tam ostanu. Spia celu noc - dokonca su take, o akych rodicia hovoria - ze ani nevedeli ze ich maju. Ja som mala stastie na narocne dieta a vstala som po narodeni syna a zaspala som ked mal 3 roky. Ako syna milujem - tak on bol priserne dieta. S nim sa nedalo kompletne nic - pretoze neustale plakal az vrieskal. Kamaratky pianko na dovolenky, vylety, kavicky - a my okolo syna 🙄 Bolo to strasne obdobie a syn uz chodi do skoly, a ja to obdobie nerada spominam. Ten kto take dieta nema, nikdy nepochopi o com pises.

martinoocka
17. dec 2019

Aj ja si myslim..nkrmalne dieta, nie kazde je take, ale je ich dost 😉 ked bude vacsia tak ti tvoju opateru a trpezlivost vrati tym aka bude sikovna 🙂 mne z takej vyrastlo uzasne teraz 4 rocne dievcatko a nikdy som to nebrala tak tragicky,ked chcela byt na mne tak bola, chodili sme normalne vsade len miesto kocika nosic, pripadne aj aj lebo kocik viezol potrebne haraburdy a nakup 🙈

renatka1985
17. dec 2019

je to normalne a slubujem, ze to prejde. Si silna a statocna mamicka! Bude lepsie!

deti95060810
17. dec 2019

malá slečna je rozmaznaná...robí si s tebou čo chce. Deti od 6 mesiacov majú separačné úzkosti, prechádza to tesne pred prvým rokom. Preto je tak nalepená na tebe, ťažko zaspáva. časom tento problém pominie a bude lepšie. Už len vydržať....
Inak tiež som tretie dieťa mala také isté - problém so spaním, zaspávanie aj 3 - 4 hodiny, niekoľkonísobné budenie počas noci, povedala som že už nikdy nechcem žiadne decko, ani keby ma prišiel prosiť sám Pán Boh....Neprišiel ma prosiť nikto...ďalšia sa narodila o 7 mesiacov....
Zvládneš to ...tak ako to zvládame aj my ostatné...😉

zuzuliennka1
17. dec 2019

@deti95060810 10m dieta urcite nie je rozmaznane. Je to len jednoducho vacsi maminkin maznacik. Je to taka povaha. Prilepok, prisavka, co proste potrebuje spolocnost, chce byť asi len na rukach. Nemyslim si, ze je to "az" take zle, ako to autorka vykresluje - moj syn, kym som ho rok a pol kojila, tiez nijak inak nezaspal, len kojenim 🙂 teraz zaspava aj "sam", alebo v kociku. Ja zas obdivujem mamicky, ktorych deti staci polozit do postele a spia.
A este pre autorku - skus sa na to divat inak 🙂 dieta v takom veku uz "neodlozis" ako novorodenca 🙂 chce objavovat, skusat, chce sa tocit, preco by mala bez pohnutia lezat, lebo TY potrebujes?
Musis si najst sposoby, ako ju zabavit 🙂 syna prebalujem s chrumkami :D lebo ked nieco chrume, je aspon 20s v klude a ja prebalim 🙂
Dieta nemas narocne, len uplne normalne 🙂 zdrave, zvedave

zuzikak
17. dec 2019

@deti95060810 ako mozes prosim ta povedat na 10 mesacne dieta, ze je rozmaznane ??? Ved je to stale mimino. Niektore deti maju velmi casto separacne uzkosti a vyjadruju to ovela hlucnejsie a castejsie. Tiez som mala druhu dceru velmi podobnu ale nikdy by som nepovedala, ze je rozmaznana. Proste potrebuje mamu (nosenie na rukach), potrebuje na rozvoj mozgu viac podnetov (ako je striedanie prostredia, nosenie na rukach), na druhej strane sa citi neisto, tak si nerada liha na chrbat lebo sa citi bezbranne a neisto sa citi, ked ide do kocika, ci autosedacky. Su to vsetko pre nu nezname prostredia. Ja len prajem @danianela vela trpezlivosti s takymto narocnym dietatkom. Hovori sa, ze len preukazovanim istoty (ze mama je tu a moze ju citit, do kedy bude potrebovat), z takychto narocnych deti vyrastie inteligentny dospely. VIem, ze to lezie na nervy, ked pri vsetkom sa prejavuje revom. Skus sa prosim nejakym sposobom od toho odosobnit a kludne cestovanie a presuvanie sa vynechajte pokial to nie je nutne. Cim bude vacsia, tym bude mat s okolitym svetom vacsie skusenosti, bude zvedavsia a bude to jednoduchsie. Nezabudaj, ze ona je tu na svete prvy krat a uplne vsetko spoznava. Pre nu je uplne vsetko nove, co ty uz poznas 20 - 30 rokov....Neboj sa, urcite ako matka si nezlyhala a predstavy su vzdy ine ako realita. Robis pre nu vsetko to najlepsie, co len ide a si pre to pre nu ta najskvelejsia mama. Nie si v tom sama - takych deti je vela a vsetky z toho vyrastu. Ak mozem poradit - na tu stravu pozor aby si na somariny nezvykala. V tomto treba byt opatrny aby mala dobre navyky do buducnosti.

zuzi0911
17. dec 2019

Prešla som si tým a 2x. Tiež som zavideka mamičkám co mohli v kľude len zastaviť ja ak som to urobila cele mesto bolo v pozore.
Prejde to. Chce to len čas aj keď je to veľmi vyčerpávajúce.

deti95060810
17. dec 2019

@zuzikak a prečo by som nemohla...mne to tiež povedal lekár...
či aj ty si lekár?

deti95060810
17. dec 2019

@zuzuliennka1 neviem či je dobrý nápad prebaľovať decko s chrumkami...môže mu zabehnúť a ešte len potom bude stres...

deti95060810
17. dec 2019

@zuzikak z takýchto náročných detí vyrastie inteligentný človek...tak ja mám doma 4 inteligentov...😉🙄

carduelis
17. dec 2019

Úplne ti rozumiem. Mám doma niečo podobné. Ale uvedomila som si, že vtedy som nervózna a unavená a mám pocit, že to nezvládam, keď dopredu myslím na to čo by som chcela robiť. Príklad- uspávam poobede dieťa na rukách a myslím na to, že keď zaspí, položím ho, urobím si kávu a oddýchnem. Ale len čo ho položím zrazu plač, je hore a z polhodiny uspávania nič a už nezaspí- tak vtedy som riadne nervózna. Teraz keď uspávam snažím sa nemyslieť na to, že čo ak budem mať voľnú chvíľu a čo budem robiť. Veľmi mi to pomohlo. Nemám tak pocit, že sa nenaplnili moje očakávania.

lila59
17. dec 2019

@danianela akoby som citala o nasom malom...teda okrem toho jedenia, s tym jedinym sme nemali problem. Cca. do 6 mesiacov spal max. 1 hodinu denne a reval a reval a reval...obcas aj ja s nim. Hrozne koliky, furt sople, co zub tak to aspon dvojtyzdnovy horror... Nikde sa nedalo ist, cele dni som bola zavreta sama doma...po prvom roku sa to pomaly zacalo zlepsovat a teraz ma skoro 18 mesiacov a odkedy chodi je to super, teda stale je narocny na pozornost, ale je to sto a jedno. Uplne chapem tvojmu strachu z druheho dietata...ja ked si predstavim cim vsetkym sme presli, nemam chut to vobec absolvovat znova :(

blumie
17. dec 2019

@danianela je to narocne dietatko a mas moj obdiv takze take reci ako ze si zlyhala si ani nepripustaj, urcite to zvladnes a mala z toho vyrastie. Mozno uz ked zacne chodit, tak bude kludnejsia. Moja zacala v 10mesiacoch, tak mozno uz za chvilku sa vam to zlepsi. Ja som sice z tej druhej skupiny, dieta sice stale vymysla, vylieza kde kade ale place len, ked ma fakt dovod. Vela sil prajem.

jaroe
17. dec 2019

@danianela aj moja dcéra bola taká. Neužila som si s ňou počas babatkovskeho obdobia prechádzky, výlety, v jednom kuse stres, kedy sa vonku zobudí a začne vrieskať. Až keď začala stvornozkovat sa mi uľavilo, lebo sa vedela presúvať aj sama. Dovtedy len nosiť na rukách, ani v šatke nechcela byt. Spánky doma cez deň trvali max. pol. hodinu, takže som mohla o dospavaní noci len snivat. Ale vôbec ma to neodradilo🙂 máme ďalšie 2 deti a 4.te na ceste. Chalani boli pohodaci, ani zďaleka nie tak nároční.

katulienkax
17. dec 2019

@zuzi0911 prejde to a pride ine proste kolotoč. Takze tuto vetu moc nemam rada lebo to už prechádza u nás 8 rokov ...🙂
Ja som druhe ani moc nechcela, chcel muz ale co sak muži su stále v robote tak im to pride cele zlate ked sa naňho poveceroch lepila. Naštastie druha dcéra bola oveľa lepšia ale už sa na ňu chytajú veci od staršej, je jej velky vzor v negativach

zuzi0911
17. dec 2019

@katulienkax tak jasne, ono s deťmi je to sTále také. No, ale už sa vyspím, uz sú samostatnejsie čiže neporovnateľne to co bolo keď boli bábätko. Viac kľudu a oddychu a nerevu mi vonku ani na návšteve, nemusím ich mat stále na rukách atď

zuzi0911
17. dec 2019

@zuzi0911 ja som otehotnela 11m po prvom pôrode. Neplanovali sme, tak som nemala na vyber😅lebo keby mam plánovať mam jedináčika😅

11iva11
17. dec 2019

Ja si myslím, že to nie je normálne dieťa. Bohužiaľ na stupnici kluďas - priemer - nervák autorka vychytala nerváka. A bohužiaľ asi jej ostáva len vydržať...

evittam
17. dec 2019

@11iva11 Úplne súhlasím.

@danianela Inak prepáč za úprimnosť ale na čo si naučila to mas-zaspavanie len s hojdanim, či na rukách? Ďalej teda ak sa z prikrmovanie ide povracat čo jedáva okrem tvojho mlieka? Blbosti?! No bohuzial-nedat.

lupcup
17. dec 2019

Myslím, že je veľa takých detí, aj môj syn je presne taký. Kociar- dlhšie ako pol hodku- nikdy 😀 na rukách- meta sa ako šialený a chce ísť dole. Zlozis ho a mrnci. Autosedačka - mordor keď nespí. A to minimálne raz za mesiac dávame 400 km. Väčšinou mi hrozí zrutenie 😀 Sám v postieľke - nehrozí aby zaspal. Sople tiež stále zo zubov. Ja som ho postupne naučila na nosič , od troch mesiacov, lebo už bojkotoval kocik. Musela som ho bezne aj v zime vybrať vo fusaku von 😀Nechcel ale zvykol si a to je veľmi živý..Skus veci, ktorými si môžeš trochu uľahčiť fungovanie a skusaj. My máme také autíčko s rúčkou a tam veľmi rád sedí a ja ho tlačím. Ideme na plávanie aby sa mu zlepšilo spanie ze sa viac unaví, a ja trochu zmenila prostredie. Záleží aj od povahy mamy, mna už viaceri polutovali 😀ale zase každé dieťatko je v niečom super, hovor si že všetko prejde a raz bude fajn 🙂 čoskoro.

luba41
17. dec 2019

prečítaj si niečo o vývoji dietata, vztahovej výchove, o dojčených detoch..
@danianela fakt nemáš doma zrúdu, ale úplne normálne sa vyvíjajúce dieta..mám 3 deti, s menšími väčšími odchýlkami sa správali takto isto..a sú z nich inteligentní, vzdelaní ludia / dvaja už dospelí/. ako nastavíš , tak bude fungovat tvoja psychika..keby si mala len sediace, len ležiace dieta - čo by čumelo v kočíku 6 mesiacov po ležiačky do plafonu bez pohnutia - hocikedy by si ho tam dala - nezaujímajúce sa onič..keby ti v 10mesiacoch ešte ani nelozilo a ležalo bez zaujmu na zemi atd..pripadalo by ti to normálne? že kam ma položíš, tam budem ležat? vobec by ti nevadilo, že sa nezaujíma o okolie? keby ho hocikto zobral na ruky a odišiel s ním,jemu by to nevadilo - je toto normálne atd?..nie..

saluda
17. dec 2019

@danianela mne to teda normalne nepripada. Aj ja som si s najstarším "uzila", pričom mi všetci hovorili, že to je "normalne"......... a my sme padali na hubu, ale vobec neslo o rozmaznavanie. Je velky rozdiel, ak si dieťa poplace, keď je hladné, unavené. ....a ak plače nonstop celý deň. Mám 3 deti, všetky su to extra zivly, ale iba to jedno bolo za ďalších 10 deti. A mame z toho kadejaké diagnozy, nechcem ta strašiť, u vás to tak byť nemusí.
Chapem, že ta frustruje, že nechce ísť nikam autom. Lenže zo sedačky by som ju nevyberala ani za svet. Raz ju vyberieš a bude si to vyzadovat stále, takže tu by som nepolavila, bude si musieť zvyknúť. Náhodou sa niečo stane, radšej nech plače a daj sedačku dopredu, aby si ju mala po ruke. Ja som tak vsetky deti vozila, lebo som na nich aspon dociahla. Cim skôr vymeňte sedačku na takú, z ktorej bude vidiet von. Nie hneď teraz, samozrejme v ramci bezpecnosti. V tých sedackach, ktoré sú po vajci, sa deťom páči oveľa viac.
Kočík máš ešte hlboký, že tam lezi? To sa môže zlepšiť, keď už bude v športovom, tak len vydrz. Moji ani jeden nevydržali vo vanicke, ale V sportaku zrazu nemali problém.
Nosič som mala manducu a nosila som uz ked boli ani nie mesacne. Je dôležité správne uloženie nožičiek do M, lebo ked dietatu natiahnes príliš nôžky, tak ho to boli a jasné, že sa mu to nepáči a place. Privykaj postupne doma, nechaj ju tam, iba kým je spokojná.
Pri nočnom spánku ta nepotesim, to sa poriesi asi až keď prestanes v noci kojit a ideálny stav bude, keď sa naučí bez dojčenia zaspať. Vtedy sa aj v noci bude vedieť bez pomoci zase vrátiť do spánku. O fázach spánku už asi niečo vieš a keď sa dieťa preberie vo fáze plytkeho spánku, tak podvedome kontroluje stav, či všetko sedí so stavom, aký bol pri zaspavani. Ak niečo nesedí, zablika mu kontrolka a preberie sa.
Domáce príkrmy skus nahradiť sklickami, najlepsie Hipp, moji dvaja starsi na tom ficali. Na tych par mesiacov, kym presli na normalnu stravu, sa nikto nezblaznil a aspoň niečo jedli. Alebo skusaj dávať kúsky, možno budeš prekvapena, ako ja z tohto posledneho, ktorý sa rozjedol na kuse mäsa v puse. Ziadne kaše, alebo roztlacene, jedol iba celé kúsky, ideálne, ak si mohol rovno aj odhryznut, s tymi pár zubami, ktoré vtedy mal. Skusaj, skusaj a skusaj, blbosti vyhod do koša. Ty urcujes čo dieťa je, ono si povie, koľko toho zje.
Prebalovania v stoji som si aj ja uzila.
Okrem toho, vysvetluj čo ideš urobiť, rozpravaj jej, čo robíš, deti toho rozumejú oveľa viac, ako si myslíme. Potom aj pre ňu bude jednoduchšie, že ju prebalujes, ak s tým bude vopred počítať. Celkom inak to bude brať, ako keď ju iba schmatnes a prebalujes. Skus si samu predstaviť, ako by si sa cítila, keby s tebou niekto takto zaobchadzal. Teraz vôbec netvrdim, ze si k nej necitliva, len na to mysli pri každej činnosti, ktorú spolu robíte, nie iba pri prebalovani. Deti majú rovnaké city ako dospelí, dokonca intenzívnejšie. Dovol jej zapájať sa do činnosti, aj do varenia, pečenia. Koľko som toho uvarila s deťmi na rukach, v nosiči. ....... Od mimina boli so mnou v kuchyni. Nebolo je pre ne nič fascinujucejsie, ako sledovať zapnutý kuchynský robot a doteraz mi radi pomáhajú.
Máš náročné, vyčerpávajúce, ale pravdepodobne veľmi citlivé, vnímavé a inteligentné dieťa. Vnima toho asi viac, ako bežné deti a jej mozog má problem to všetko spracovať. Do toho majú tieto deti často na svoj vek malo vyzretu CNS, takže o to horšie. Ventiluju si to potom plačom a aj kvôli tomu potom v noci horšie spia. Nevedia dať modzog do kludu ani počas spánku.
Ešte by som ju dala vysetrit na skryty reflux, podľa toho čo píšeš, že nemá rada polohu v lahu.

diewcatqoo
17. dec 2019

Mala som to podobne. Od narodenia len vresk a krik. V noci do 2 rokov kazdu noc hore 5-12x, pocas dna som ho uspavala minimalne 2 hodiny, pospal max polhodinku. Nechcel byt v kociku, v nosici, v satke, v posteli, v koliske, v kresielku... vzdy mu vsetko vadilo. Do roka a pol bol vylucne kojeny, pretoze vsetko jedlo odmietal. Ked sa zacal pohybovat, tak prebalit bolo nemozne. A ked zacal chodit, nastal horor lebo behal vzdy a vsade a ja samozrejme za nim.
Zavidela som mamickam, ktorym deti v klude spali v kociku alebo len tak ticho sedeli a viezli sa. Ja som toto nikdy nezazila. A tak isto som zavidela mamam, ktorym decka sedeli v pieskovisku a hrali sa. My sme len behali okolo celeho ihriska. Denne sme nachodili kopu kilometrov. Syn uz v roku a pol presiel sam pesi celu prazsku zoo, v dvoch rokoch sme zacali chodit na nenarocne tury, kazdy po vlastnych nohach. Kazdy z okolia mi hovoril, ze to este nezazil, aby sa dieta takto spravalo. Nejde o neposlusnost, ani rozmaznanost, pretoze on ma hranice vytycene, ale jednoducho ma vzdy tolko energie, ze musi byt stale v pohybe.
Doteraz je to zivel, ktory neobsedi nikde, ale uz to vieme aspon nejako korigovat. S manzelom sme sa rozhodli, ze dalsie dieta uz nechceme lebo by sme to asi nezvladli, keby sa narodil dalsi takyto certik.

bets
17. dec 2019

Presne taká bola moja, ako cez kopirak. Bonus k tomu, že nejedla od narodenia, nechcela materské mlieko ani umelé. Tak som ju vážila pred a po kojeni a tešila sa každým 10g mlieka navyše. Bezne jedla 50-60 g. Malo priberala, tak som občas pohárikom jej jemnucko liala mliečko.
Do cca 2,5 roku sme prešli mnohými vecami, ovtedy som nespala, plienky skoro do 4 roko, všeličo aj ine sme riešili, nechcem ta strašiť, až do akých extrémov to môže zájsť, 🙂. Je to moje tretie, takže nebolo to neskusenostou, či výchovnými chybami.
Teraz ma 4 a je to jedno úžasné dieťa, ľudia nechápu ako sa zmenila, hlavne tí, čo ju dlho nevideli. Je šikovná, kľudná, samostatná, vnimava, empaticka, s veľkou fantáziou, krásne sa vie sama pohrať, ale je aj kamarátska, radi ju vítajú na návšteve, lebo nevyvadza.
Aj predchádzajúce dve deti boli náročné, ale nie až takto a pri tejto skúsenosti som si hovorila, vydržím prvé dva roky, potom sa deti tak zmenili, že to čo iní ťažko riešia školský vek detí, u nás ide hladko bez vážnejších problémov.
Ale väčšinou aj keď nevyspata, zostávala som pokojná, trpezlivá, stále sa venovala dieťaťu, veľa sa s ňou rozprávala a tak. A tento môj prístup sa neskôr zúročil.

ukulela
17. dec 2019

@danianela silu, zena, len silu to chce. moj starsi, milacik milovany, ukazkove dieta. spal 10 hodin, pamatam si par noci - realne by som ich spocitala na prstoch dvoch ruk, ked som ho musela tisit na rukach. inac nic. cestoval rad, kocikoval sa rad, cez den 4 hodky spal v kociku na dvore pod plastenkou, ked snezilo. ako rocny vydrzal cely den u starkych raz do tyzdna, ked som potrebovala odskocit .... no za odmenu dieta. mladsi - certik cesrtovsky. ma rok a v noci hore minimalne 4 krat. zaspava tiez - na rukach, alebo v nosici. v noci na prsniku, ked sa zobudi. od pol roka spi max 2x denne a v nepredvidatelnych casoch. akakolvek snaha ho zrezimovat zlyhala. v aute neplace len ked pozera videa - inac je cesta s nim des a hroza .... ajedenie - fuckam ti mama tvoje prikrmy ... tak uz mu v zufalstve davam vsetko, knedle aj rezne, len aby daco zjedol .... keby bol prvy taky, tak sa asi na druheneodhodlam, takze ta chapem 🙂 ale takto, kedze viem, ze deti su rozne, aj tretie by som si strihla ....

evalin88
17. dec 2019

Maly v tom veku fungoval na 1 a pol hodinovom rezime, minimalne hodinu spat, maxx hodinu a pol hore a zasa spat, ak som to presvihla 2 hodinovy hysak do vycerpania, cize ist sa nedalo nikam, resp. Nic si dohodnut. jeden cas zaspaval len v kociku, muz s nim bezne chodil v noci o 23:00 pred barak uspavat, potom len na rukach ( samozrejme v spravny moment v ramci svojho 1 a pol rezimu. Po roku a pol prestal jest skoro vsetko, do vtedy v pohode hocico, teraz z nocoho ani ochutnat....

jaja23
17. dec 2019

Nečítala som odpovede. Ja len k tej autosedacka. Malý zvykol hrozne plakať, aj keď som ho chcela vybrať, muž zakázal. Nemohla som nič. Par krát za jazdy som nevydržala a náhla som sa k nemu a zobrala si ho, ale to bolo 2x a vyhrotena situácia. Muž sa oňho hrozne boji, nedovolí mi ho vyberať. Malý si musel zvykbzt, snažím sa ho zabaviť všelijako.

lindusss2016
17. dec 2019

@deti95060810 ale prosim ta, nesranduj, 10 mesacne dieta a rozmaznane??? 🤔

lindusss2016
17. dec 2019

@11iva11 a co je teda normalne? Len ten kludas? Je to velmi casty jav u malych deti, vobec to nemusi znamenat, ze z nej vyrastie nervak... nie su take vsetky deti, ale vela ano