Náušnice pre dievčatko

12. dec 2023

Aký máte názor na náušnice, dali by ste hneď už v pôrodnici prepichnúť alebo neskôr (okolo roka) nastreliť? Ja sa neviem rozhodnúť, náušnice na bábätkách sa mi nepáčia, na starších deťoch už áno , ale staršiemu dieťaťu už by som dala len nastreliť, pritom vraj prepichnutie je lepšie ..

mishkamishka
12. dec 2023

Ahoj, my sme nastrelovali v 6 mesiacoch (po ockovani proti tetanu) a ziaden problem. Dnes uz ma 12 rokov.

petronellla87
12. dec 2023

Ja som chcela dat prepichnut uz v porodnici ale nemali sme nausnice🙈 a to bola chyba pretoze teraz ma 10mesiacov a neviem sa uz na to odhodlat. Ked uz je takato vacsia volila by som nastrelenie, ale neviem si to predstavit akoby by vydrzala bez pohnutia drzat a potom si to nechytala kedze ona je riadna raketa😂 cize to nechavam az ked bude vacsia a sama si ich vypyta😂

domka222
12. dec 2023

Ja som dávala v pôrodnici prepichnut

eternity24
12. dec 2023

Ja som dala prepichnut už v pôrodnici. Prepichnutie určite bolelo, aj veľmi plakala, ale potom nebol žiaden problem. Dcéra si uška ani nechytala, nic. Predsalrn novorodeniatko veľa spinká. Väčšie dieta môže mať podľa mňa z toho traumu. Aj keď ju uško bude bolieť, môže si ho chytať atd… ja som za prepichnutie v pôrodnici

barbie1981
12. dec 2023

Ja som dala nastrelit v 5 rokoch, vôbec to nebolelo

nairia
12. dec 2023

ja som nasej nedala, lebo v porodnici to nerobili a ani nasa pediatricka neprepichovala... a tak som to odkladala, ze cim bola vacsia, tym to bolo komplikovanejsie- pohyblivejsia, vnimavejsia a pod. teraz to do uvahy vobec nepripada (2r), takze to necham na obdobie, ked bude vacsia.
inak teda ak novorodenec/malinke babo, tak urcite by som isla na prepichnutie a rozhodne v zdravotnickom zariadeni.

katesocka
12. dec 2023

Dávali sme prestreliť pred týždňom, malá má 11 mesiacov a zatiaľ je všetko ok. Bála som sa, či si ich nebude trhať, ale zatiaľ si ich nevšíma.

mirage18
12. dec 2023

ahoj lepsie urcite nastrelit ako prepichovat. je to menej bolestive. odporucam okolo roku, roku az pol. podla toho aj ake maju lalociky usne. ci su skrivene od spinkania, dostatocme velke.