Nespavosť 1,5 ročného synčeka

majulienk
11. júl 2012

Ahojte maminky, chcela by som od Vas Vas nazor, pripadne radu. Mam 1,5 rocneho synceka a doposial sa nam este ani raz nestalo, ze by prespal celu noc. Kazdu noc je hore min. 5 krat a ja som uz z toho dost vycerpana ☹ Maleho uz nekojim od 6. mesiacikv, a po case mi nechcel ani umele mliecko. Kravske uz vobec nie. Jedine na co v noci caka je cista voda. Za celu noc stiahne aj 1,5 flasky.
Mali ste niektora takyto problem? ako ste ho riesili? Dakujem za rady.

mahmulienka
11. júl 2012

my sme sice nemali az take problemy so spankom, dcerka nam relativne skoro zacala prespavat noc (od 10.mes), ale potom sa zacala budit, ze je smadna (tak okolo roka). tak sme jej dali do postielky flasku (normalnu kupensku vodu s tym stuplom specialnym) a naucili, ze ju ma tam. odvtedy prestala 'otravovat' nas a obsluhovala sa sama. bolo to na jednej strane super, ale ked sme ju odplienkovavali, bol problem oducat od flasky v noci, nech sa nepocikava. ale dali sme aj to nakoniec.
inak vela maminiek ocakava, ze ich deti velmi skoro prespia celu noc. v skutocnosti je vsak normalne, ze deti sa minimalne do 3 rokov budia niekolko krat za noc.

tea333
11. júl 2012

@majulienk nie kazde dieta proste prespi noc. moj syn, takmer 2 rocny sa tiez budi. teraz ma obdobie ze len 2x za noc, ale maval obdobia ze fakt kazdu chvilu. sama som stale dufala ze sa to zlepsi, ale je ovela lepsie s tym nebojovat a prisposobit sa dietatu, ak to ide.
mozno bude lepsie spinkat pri vas v manzelskej posteli, lebo sa budi na vasu nepritomnost.
u nas je spolocne spanie skor peklo pre setkych a maly tak spinkat nevie, ale u mnohych deti to zabera.

zigzag
11. júl 2012

@majulienk ahoj, no ja mam to iste s mojim 13 mesacnym, nas stiahne aj 3X po 260ml za noc v tychto teplach, posledna noc bola katstrofa,ja uz nevladzem, fakt uz rozmyslam,ze mu dam nieco na spanie, lebo ja sa uz rozpadavam uplne,,,, odkejy sa narodil som nespala v kuse 3 hodiny.... 😒 a spi s nami, a jtak sa budi....

majulienk
autor
11. júl 2012

No zo zaciatku s nami spaval, ale posledne mesiace ked zacne plakat od smedu, tak len lezi a caka kedy sa mu donesie vodicka. Nema rad ked ho vtedy z pstielky beriem. Skratka len mi daj vodicku a nic viac.
Skusim to s tu flasku v postielke, aj ked si neciem predstavit ako taky rozospaty bude smatrat po flaske 😅
Ja viem ze u deti je v tomto veku budenie este normalne, ale 5x a viac sa mi zda trosku moc. Som na cucky, lebo sm nespala 1,5 roka a maly je cez den hyperaktivny, takze je dost vycerpavajuce tahat den-noc-den.....

emily_666
11. júl 2012

@majulienk
nuž, náš malý bol presne taký istý, ani to nechcem zakríknúť, že už spáva v noci lepšie. Tiež som už bola na nervy z toho, niekedy bol hore aj 2 hodiny v kuse a za nič mu nešlo zaspať. Ale vyšli aj posledné stoličky a úderom 2 rokov je to lepšie a lepšie. Síce sa na mlieko ešte zobudí v pôvodnom čase, ale už prespí do rána. Každé dieťa sa raz naučí v noci spávať, všetko má svoje príčiny. držím päste 😀