Nespavosť 18 mesačnej

klaudi77
16. okt 2021

Dobry vecer .. 18mesacna dcerka spi poobede 2 hod o 13:00 len raz denne ..chodi spat o cca 22::00 no pokazde sa mi v noci zobudi aj na dva..tri ? hodinky a nie a nie ju uspat .. potom chodi spat a spi aj do 9:30 ma neaka mamicka takyto problem ?uz som skusala vsetko mozne no nedari sa nech prespi celu noc dakujem a blbe komenty si nechajte

janai1
16. okt 2021

😀😀😀 Toto ma vždy pobaví na konci, že "blbé komenty si nechajte"

klaudi77
autor
16. okt 2021

@janai1 ano lebo poniektory len urazat vedia nemyslela som to zle

perthes
16. okt 2021

@klaudi77 ahoj, my sme mali dlhodobo problém so spaním. Syn nespal cez deň vôbec od 2 rokov, potom nastúpil do škôlky a bol to boj s plačom. V škôlke musel oddychovať aspoň a večer nám chodil spať o polnoci. Ale keď bol menší ako tvoja dcéra tak sa nám pravidelne v noci budil medzi polnocou a jednou hodinou a nespal aj do 5 rána. Proste bol plne aktívny. Mal 3 roky, boli sme na dovolenke a išiel dá sa povedať non-stop..celý deň vonkuem, bazény, tobogány a večer neexistuje spať..boli sme s tým aj u doktorky a tej povedal syn " nerieš môj spánok, spím toľko koľko mi treba ". Teraz je prvák a konečne chodí spať o 21. Je to ako zázrak..škola ho vyčerpáva

elizabet173
17. okt 2021

@klaudi77 ráno ju zobuď, najneskôr o 7,30. Snaž sa ju doobeda zabaviť, veľa pohybu vonku, nie kočík. Poobede ju ulož, asi aj skôr, ak bude hore od pol ôsmej, nenechaj ju ale spať dlhšie ako dve, dve aj pol hodiny. Večer uložiť okolo 20,00. Neviem, čo robí v noci, ale nevyberala by som ju z postieľky, iba ak by plakala, tak by som si ju dala k sebe, svetlo nezažíhala, nehovorila na ňu, ak treba, tak len šepkaním. Držím palce, nech sa to upraví.

andreatytler
17. okt 2021

@klaudi77 Ak spravne pocitam, tak ma za den 10-12 hodin spanku. Priemer je 14 hodin ale mozno jej to staci.
Podla mna ale nemate dobre nastaveny rezim dna. Rano je hore 3.5 hodiny a poobede je hore 7 hodin. To je na tak male dieta velmi vela. Podla mna je vecer preunavena a nevie sa ulozit na dlhy spanok. Preco chodi spat az o 22:00?
Suhlasim s @elizabet173. Treba rano urobit budicek najneskor o 7:00 (postupne ju bud skor a skor). Denny spanok okolo 12:00 a vecierku o 19:30.
A napis co robis pocas tych 2-3 hodin ked je v noci hore?

klaudi77
autor
17. okt 2021

@andreatytler dnes som to napriklad skusila ze tak ze som ju dala uplne neskoro spat kym bola uplnd vycerpana 23:00 zobudila sa mi o pol stvrtej a a uz bude sest a teraz zaspava.. nic nerobim okrem toho ze ju hladkam nech zahaja ..uz som skusala sj kocik vsetko nonic ..ja uz neviem som zufala

klaudi77
autor
17. okt 2021

@elizabet173 skusala som uz aj toto ale nic ci ide spat skor ci neskor .. vzdy to je v noci o tom istom povedala som to aj lekarovi a on mne ze aj take deti su

andreatytler
17. okt 2021

@klaudi77 Ale podla mna je ona uz prilis unavena aj o tej 22:00... Ved od obedneho spanku je hore 7 hodin. Skus dat spat skor. o 20:00 a rob to aspon 2 tyzdne. Ono telo potrebuje urcity cas aby sa na novy rezim naucilo. Ale ak ju budes davat vecer skor spat musis zase aj rano skor budit. Lebo ak bude vyspavat do 9:00 rano, tak bude mat prilis vela spanku a bude v noci buntosit.
Ako dlho sa uz takto budieva uprostred noci a nechce zaspat?

juliet86
17. okt 2021

@klaudi77 precitaj si o tzv split nights a davaj ju spat skor nie neskor

mabenn
17. okt 2021

@klaudi77 urcite tam je potrebna uprava rezimu, ked v noci sa budi a je hore hodiny, potom spi dlho do rana...nastavenie noveho rezimu par dni trva, myslim, ze zacina sa tak, ze rano ju proste zobudis skor, tym padom bude unavena cez den skor, skor ju das spat, vecer by zas mala ist spat skor atd....ci ale prespi noc je otazne, v tomto veku toho este nemusi byt schopna, ale je rozdiel sa prebudit 2-3x za noc a hned zaspat a byt hore hodiny, to nie je dobre

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
17. okt 2021

@klaudi77 ale podstatné je ráno ju zobudiť a upraviť jej spánkový režim celkovo, nie len ju skôr ukladať. Zobudila si ju ráno skôr? Tým by sa jej posunul aj popoludňajší spánok. Nemusí byť každé dieťa ako na kľúčik, ale byť v noci dve, tri hodiny hore tiež nie je dobré. Čo robí v noci, keď je hore? Necháš ju potme v postieľke?

klaudi77
autor
17. okt 2021

@elizabet173 ano potme ona haja somnou v posteli a pekne si z nej leze za hrackami

thoughtfulweirdo
17. okt 2021

U nás problém so spánkom (takmer) skončil, keď prestala dcéra v 2 rokoch spať cez obed. Ona aj zaspala, ale potom to v noci nemalo obdobu, čo stvárala. V 18m je ešte asi skoro na zrušenie obedného spánku, ale určite by som ho skrátila.

elizabet173
17. okt 2021

@klaudi77 tak to by som jej nedovolila, z postele by neodišla, neexistuje sa v noci hrať. Ale v prvom rade je nenechaj spať do pol desiatej.

klaudi77
autor
17. okt 2021

@elizabet173 myslite ze neaky sirupcek by nepomohol?

klaudi77
autor
17. okt 2021

@klaudi77 dakujem vsetkym za rady🥰

lienka.7
17. okt 2021

@klaudi77 ano, mame to iste 🙉
Nie pravidelne, ale stava sa. Myslim ze je to kvoli zubom, idu mam naraz 4 zuby... 😔😔😔
Preckat obdobie podla mna...
Drzim palce ✊

orangiiina
17. okt 2021

Moj 1,5 ročný vstáva o 6h. ráno. Ide spat o 8h. večer, medzitým spi 1-2hod poobede. Jemu to ale stačí, nespal nikdy veľa. Keď spal viac, mal taku istú pauzu v noci.
Podľa mna ma tvoje dieťa veľa spánku a spi ráno dlho. Lebo v podstate ma poobedny spánok po vyše 3 hodinach bdenia, kým moj po 5-6 hodinach a večer ide spat zase neskoro a už je preunavena. Treba upraviť režim.

elizabet173
17. okt 2021

@klaudi77 žiadny sirupček, ráno ju zobuď, doobeda sa ju snaž zabaviť, po obede ulož skôr ako ukladáš a večer tiež skôr. Potrebuje upraviť spánok a nie sirup

andreatytler
18. okt 2021

@klaudi77 Ved ti tu vela z nas radi to iste aby si upravila rezim, tak preco skusat sirup?
Tvoja dcera nema spravny nocny a denny rezim. To je nieco co sa deticky naucia uz par mesiacov po porode lebo je to velmi dolezite pre kvalitny spanok. Vtedy sa naucia ze pocas noci sa viac menej spi a pocas dna viac menej bdie. Cize aj ked sa pocas noci zobudia, tak zase zaspia. Tvoja dcera nema noc... ona sa len ulozi na jeden zo svojich spankov o 22:00 ale po 4-5 hodinach sa zobudi a ide sa hrat na 2-3 hodinky a potom sa ulozi na dalsi spanok a zase po 4 hodinach je hore a takto to robi 24 hodin dokola.
Musis jej obmadzit aktivitu v noci. Ziadne hranie, ziadne lozenie, ziadna interakcia... iba ak to hladkanie po chrbatiku aby zaspala. Aby nezliezla z postele daj ju do postielky a ty lez v postli vedla nej a ked sa ta bude chciet zatiahnut do hry, len povedz ze je noc a spime a pretvaruj sa ze spis. Ak zacne plakat tak jej povedz ze si ju zoberies k sebe do postele ale musi spat, ze ak sa zacne hrat tak ju das spat do postielky. Par noci to bude tazke ale vydrz. Ak bude len ticho lezat v postielke, nech je hore kolko chce. Ty kludne spi. Hlavne nech je v klude. Nemozes ju donutit spat ak nechce ale musis obmadzit nocnu aktivitu.
Toto sa ale nestane zo dna na den... bude ti trvat aspon 2 tyzdne kym jej postupne upravis rezim a potom by som povedala ze dalsie 2 tyzdne kym sa dostavi nejaka zmena v tom nocnom budeni... musis v tom byt trezliva.

To ze nechce jest, nie je problem... to sa v tom veku stava a prejde to a potom to znovu pride. Koli tomu sa vobec netrap.