Prepichnutie ušiek štvormesačnému bábu

erikams
9. sep 2013

mamicky chcem sa vas opytat na vas nazor, ci je lepsie nasej malej uz 4.mesacnej uska prepichnut alebo radsej uz nastrelit, u nasej doktorky to sestricka prepichne, ale ked som sa na to pytala v nemocnici, v porodnici, tam mi bolo povedane, ze to robia iba do 2.mes.dietatka. co vy na to?
a este mozem jej dat hned kruzky, ci su lepsie tie klasicke nausnicky?

jul11
9. sep 2013

Ahoj,kazdy ti povie nieco ine. Kazdy ma ine skusenosti. Nam napriklad doktorka povedala,ze uz nerpepichuje,ze odporuca nastrelenie,ze to menej boli a je to bezpecnejsie. Niekde robia nastrelenie od 3mesiacov,inde az od 6mesiacov. Je to rozne. A v zahranici sa na to pzoeraju uplne inak,tam si davaju az skoro v dospelosti prepichnut uska. My sme nakoniec dali nastrelit,bolo naozaj za chvilku a ziadne problemy s hnisanim, anisme nicim nepotierali. mala mala rok,takt o bolo narocnejsie,lebo nechcela drzat halvku,tak to potom mensie babo je lepsie,ale vacsie su odolnejsie. Takze je to na tebe.

zuzanale
9. sep 2013

ahoj my sme dali staršej prepichnúť ako malinkej a veru mladšej sme radšej dali nastreliť mala tuším 8 mes pekne sedela jasné že plač bol ale skor asi zo zlaknutia lebo kým som zaplatila už bola spokojná a ani si to nejak nechytala sa jej to aj rýchlejšie zhojilo aj to má tam kde poznačili pekne rovnako nie ako staršej prepichli jednu strašne nízko a aj jej to hnisalo a dlho sa hojilo a tým že uškove náušničky tak si ako bábätko dosť často aj sama zatiahla... pri nastrelení po tuším 6 tt možeš kludne dať náušničky aké chceš ... ale tiež treba zistiť kde spolahlivo nastrelujú lebo už som počula aj o zle nastrelenej náušničke alebo si kozmetička vôbec nepoznačí tou fixou vopred neporovná či je to ok a striela hala bala od oka 😝

miub
9. sep 2013

@erikams
Jednoznacne nastrelit. Zazila som este ked mojej sestre ako babatku prisla domov prepichovat sestricka uska...katastrofa, plac, plno krvicky a hnisajuce uska. Ja som mojej dcerke dala nastrelit...je to rychle, ziadna krvicka, ziadne hnisanie, iba trosku plac az kym som ju nezobrala na ruky, uz bolo dobre 🙂

erikams
autor
10. sep 2013

@zuzanale kde ste jej to dali nastrelit?

erikams
autor
10. sep 2013

@miub kde ste to dali nastrelit dcerke? nebali ste sa prenosu infekcnych chorob?

biancal
10. sep 2013

Nasej malej prepichovala dr. uska ked mala 5 mesiacov (korig.3 mesiace)
O 4 dni sme ani nevedeli, ze sme boli prepichovat 🙂

bluff
10. sep 2013

Ja nechapem toto prepichovanie usiek lekarkami a sestrickami. Ved nastrelenie je zalezitost sekundy, dieta si to ani nevsimne. Ze o 4 dni nevedeli... my sme nevedeli o 4 minuty ze sa nieco udialo. Dcera mala 5 mesiacov.

viera77
10. sep 2013

jednoznacne nastrelit, ved prepichovanie je uz dnesnej dobe povazovane za tyranie, no ktory dospely si dnes len tak da prepichavat usi ihlou ked su uz aj ine " ludskejsie "moznosti? mne prepichovali ako 10-rocnej a bol to krvavy masaker, na ktory som dodnes nezabudla, no nikdy viac a dalsiu dierku som si uz ako dospela dala nastrelit - bleskove, bez krvi, trosku zaboli a uz len pohoda a krasna ligota v usku ........ dcerke sme dali nastrelit ako 4-mesacnej, myslim, ze na to uz davno zabudla, fakt len par-sekundovy plac, nemala a ani nema ziadne hnisanie a zapaly, dali sme nausky z chirurgickej ocele, len take male ďobky, ked bude vacsia a uvedomelejsia, tak ich vymenime za vacsie 😉

marianna2468
10. sep 2013

Takemu malemu babatku to je uplne jedno, lebo oni este nemaju take citlive usnice ako my dospelaci. Je to len na tebe ale ja neverim tym pistoliam v uvodzovkach,,,,,,taka sterilna ihla je podla mna bezpecnejsia pre babo. Ono bude plakat aj pri jednom aj druhom.

viera77
10. sep 2013

@marianna2468 preco si myslis, ze babatka nemaju take citlive usnice ako dospelaci a ze necitia rovnako bolest? je to nejako dokazane? podla mna, keby ich to prepichovanie nebolelo, tak asi tolko neplacu a sestricka dokonca neposiela rodicov cakat von za dvere..... ved ked si dieta napr. rozbije koleno, tiez place od bolesti a mne by pri rozbiti kolena tiez asi nebolo velmi do smiechu.........aj ta pistol a nausnice musia byt sterilne, to by potom vascina z nas, vratane mna, mala vecne len zahnisane a zapalene usi. To skor pri tych "sterilnych" ihlach tie uska hnisaju a to este nehovorim o prepichnuti kazdeho uska inak.....dokonca vacsina pediatrov uz presviedca rodicov, ze radsej nastrelit - ved vedia preco, aj ked takto prichadzaju o kšeft.

miub
11. sep 2013

@erikams
My sme z BA, takze tu. Ale urcite to robia aj niekde v NR (zdravotnicke zariadenia, lekarska kozmetika...), robia to aj niektore kozmeticke salony.
Nie nebali sme sa ziadneho prenosu infekcie, nausnicky su sterilne zabalene, vsetko pred nami bolo aj dezinfikovane....

zuzanale
11. sep 2013

@erikams my sme museli zisťovať lebo zas u nás nenastrelujú za každým rohom 😅 nakoniec sme boli v kozmetickom salone v Sp.Novej Vsi ktorý funguje roky a tam už bola staršia pani ktorá vedela ako na to ... a ifekcie a chorob určite nie nebol to nijaký pokutný salón ale kozmetička ktorá má a dodržiava hygienické štandardy a tak ako vraví miub náušničky sterilne zabalené pištol dezinfikovaná ušká tiež😉

mirreckall
11. sep 2013

@erikams aj my sme dali nastreliť, mala 5 mesiacov....zaplakala asi tak na 5 sekúnd... potom už ani nevedela, že sa jej niečo robilo...🙂

marianna2468
12. sep 2013

@viera77 deti do pol roka nemaju take cit.usnice, neviem ci je to dokazane nejako ale to ti povie kazdy lekar,prave preto sa usi vacsinou prepichuju malym detom.
Kazdy mame svoj nazor ale ked zoberies do uvahy,ze niektore deti revu aj pri prepichovani nastrelenim a ine zas vobec,to je vsetko len o citlivosti.Aj ked su usi prepichnute ihlou to neznamena ze musia hnisat,je to presne to iste ako pistol.