Spánok 13 mesačnej dcéry

hruska91
8. dec 2021

Ahoj píšem lebo som už zúfalá z 13 mesačnej dcéry. Chodila v pohode spať na 2 spanky- vstala o 7 ráno, prvý spanok hodina o 10 druhý hodina o 2-3 a večer o 8mej spala. Posledný týždeň - nechce ísť večer spať je to komédia, naháňanie po postieľke, salenie sa…aj hodinu. Keď ju ale dám spať len 1x na obed -spí 2 hodiny, ale večer ide spať zaspí na hodinu- a o hodinu je hore v tom že to bol druhý spanok a rošambo do polnoci.

Čo mám robiť? Jeden spanok či dva?

lienkashoppingqueen
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emmakrf
8. dec 2021

Moze mat regresiu nasa to mala presne tak isto a presli sme na jeden spanok 1,5-2hodinovy , vstane medzi 7 az pol 8 a ide spat okolo 12 pol 1 a potom az vecer o 8

matovicova
8. dec 2021

@hruska91 uz sa ti preklapa na 1 spanok, toto má také prechodné obdobie, trva to cca 1 týždeň. Skús jej zatiaľ nechať tie 2 spánky a večer ju dat az o tej deviatej.

andreatytler
9. dec 2021

@hruska91 My sme zacali prechadzat na 1 spanok v tom veku ale trvalo asi 2 mesiace kym sme uplne presli na 1 spanok. To by si mala vidiet ci je dcera prilis unavena alebo ci vydrzi byt hore 5-6 hodin.
Nemate nejake velke zmeny v poslednej dobe, ako napriklad nezacala prave chodit?
Lebo to dlhe vecerne uspavanie bolo u nas ked zacal syn stvornozkovat a stavat sa a nasledne chodit. Nevedel sa skludnit.
O kolkej chodite vecer spat ak mate len jeden spanok. Stale ten isty cas ako ked ste mali 2 spanky?
Co robite vecer ked sa po tej hodine zobudi?

hruska91
autor
9. dec 2021

@andreatytler chodiť začala už pred 2 mesiacmi, a spať chodíme stále rovnako o 8 cca- aj keď spí len 1 spanok. 🤷🏻‍♀️ A keď vstane snažím sa ju dookola potme uspať alebo ju dám do nosiča a chodím s ňou potme po byte

andreatytler
10. dec 2021

@hruska91 No tak to robite vsetko spravne a ani to chodenie uz nie je pre nu nove ze by sa toho nevedela nabazit. 😕
Asi by som sa nevracala k 2 spankom ak nema problem byt hore 6 hodin. Asi len dufat ze casom jej dojde ze ta vecierka nie je druhy spanok ale nocny spanok a prestane sa budit, alebo ak sa zobudi, tak rychlo a potichu zaspi.
Este ma napadlo, ze ci nie je preunavena. Vtedy sa mozu deti budit kratko po zaspani... proste z tej unavy nevedia nabehnut na kvalitny nocny spanok. Skuste ist vecer spat o hodinu skor par dni ci sa nieco zmeni.

ivangeline
10. dec 2021

Preunavena. To kedy ma ten druhy spanok?

andreatytler
10. dec 2021

@ivangeline Nema druhy spanok... presli len na jeden spanok o 12:00 a spat idu o 20:00. Nas syn v tom veku bol po 5 hodinach hotovy.

ivangeline
10. dec 2021

@andreatytler No moja tiez po 13m spala len raz.. ale s nou bol problem od narodenia. :D Od 6m spala 2x. Od 13m len raz. Ak som vystihla dobru chvilu,spala 3h. 🙂 Jej rytmus je vsak iny ako obycajne 7/8,12 a 20... Od malicka vstavala o 6tej,najlepske sa zaspavalo par min pred 11tou a vecer chodila spat par min pred 18tou,postupne sa to predlzilo.. Vstava medzi 6 az pol 7,zaspava rozne (medzi 11 az pol 1) a spi hodinu a pol.. a spat ide na pol 7 ( s tym ze do pol h az hodiny spi). Chodi spat sama. Uz velmi ani mlieko nechce.. Coskoro ma 2r. A dufam,ze to bude zvladat uz aj na 19tu... Nezvlada to a viem to tak..ze sa v noci budi viac ako raz,vstane aj pred 6 alebo hodinu po zaspati sa zobudi s placom a nevie sa lahko upokojit..

andreatytler
10. dec 2021

@ivangeline Mate podla mna velmi dobry rezim. Mame to dost podobne az na to ze nas 2 rocny chodi spat sam len v jasliach. Doma je nauceny na to ze ho stale uspavame... nevadi nam to.
Najlepsie spi ked ide spat na cas, vtedy prespi aj celu noc... ak z nejakeho dovodu oddialime vecierku budi sa pocas noci.

ivangeline
10. dec 2021

@andreatytler Ano. Aj ona takto. Ja mam 3 deti. Takze zatial na kazdeho ine plati. Chcela by som,aby sa spojila so starsim bratom...len cakam,kedy vydrzi byt hore do 19tej :D Starsi chodi neskor,len ak spi na obed ale to odmieta... :/