Mamičky, chcem sa spytat: naša mala zaspi cez den len v kočíku a tiež ju tak musime uspať aj na nočný spanok. Pár krát sme skúšali v postieľke, ale strašný plac. Nosič nie, lebo mala je ťažká a to by som nedala😔 mali ste to aj vy tak a máte nejakú radu, ako ju aspon naucit na večerný spanok bez kočíka alebo kedy sa vam podarilo zmenit zaspávanie? (Keď vecer zaspi v kočíku, potom ju preložíme do postieľky), skusala som si s ňou aj ľahnúť, ale ani to nechce, nerváci. Mala ma 5 mesiacov.
skus si odsledovat bdele okna a davat ju spat vtedy, ked je akurat zrela na spanok - vtedy zvyknu zaspat aj v postielke aj posteli..., za mna nie je uplne v poriadku "vsak ju nechaj v kociku" myslim na nocny spanok, je to nie uplne dobra spankova asociacia ale to je moj osobny nazora treba skusat, aby dieta zaspavalo aj napr. v posteli a postielke a ono to chce trpezlivost, zo dna na den to nezmenis, co sa tyka denneho uspavania, nam fungovalo uspat ho na balkone, nechat ho tam a ist ho podrncat, ked prechadzal do druheho spankoveho cyklu co je cca. po 25-30 min., drncali sme ho 10-15 min. a potom uz nebolo treba a spal dalej
a teda neviem co znamena, nosic nechces, lebo je mala tazka, na to ten nosic ciastocne je a ak mas dobre nastaveny, tak v nom predsa nosia aj 20 kg deti, inak by nemali taku nosnost 🙂 - moj maly ma 10 kg a nosim v pohode a dokonca chodim aj na prechadzku a pospi si tam 🙂 kazdopadne tu treba dat pozor, aby si nevymenila kocik za nosic, lebo to je asi prast jak uhod
drzim paste!
Moj maly zo zaciatku spal hocke, potom vyhradne v kociku vonku (denny spanok) a vecerny bud v postielke alebo v posteli. Caspm sa to zmenilo, ze uz nechcel von v kociku, lebo ho rusili psy a ludia a vsetko, tak spal asi polroka so mnou v posteli denny spanok. Len ja som bola tehotna v tom case a som sa bala ako budem.spat na posteli s malym, ked sa babo narodi...ze aby nespadol a stale davat pozor a tak. Ale v tej dobe maly zaspat cez den v postielke ani nahodou. A tosom.ho este nadranom.k sebe do postele musela brat bo uz v postielke by nezaspal. A narodilosa babo a maly zacal v pohode spat v postielke a v noci hp uz casto ani netreba brat do postele. U nas sa vsetko ako samo poriesilo, len ame museli prejst takymi obdobiami. Alr teda vecer sme sa snazili aby zaspaval v postielke, aj ked to bol bok dakedy a dlho to trvalo, a vedela som ze v posteli by zaspa za chvilu (ale teda ked uz jeden z nas stracal nervy s uspavanim, isiel ten druhy. Lebo to dietavyciti nervozitu abude tiez nervozne. Treba klusd a pwvne nervy na to
A teda bala by som sa aby dieta spalo celu noc v kociku, hlavne take vacsie co stvrnozkuje, aby nevypadlo. Aj na posteli by som sa bala osobne celu noc aby bolo
@petamich nosič kvôli tomu,že mám 50 kg, mala 8,5kg a problem s krízami, skusala som, ale mala som bolesti😔
Čo sa týka uspávania vecer mas pravdu. 3 dni som vecer skusala a tak strašný plac,že bola až bordova. Preto, či mám skúšať dalej alebo radsej ešte počkať. Ale asi čím skôr tým lepsie.
@nina296 nie som zastanca metody "nechat vyplakat" takze ani ja by som to nezvladala, po kolkych hodinach od posledneho spanku chodi spat? mne sa naozaj osvedcilo sledovat tie bdele okna a pred vecernym nechame este o 30 min. dlhsie, ze viem, ze vydrzi hore 3 hodiny, tak po 3 hodinach ideme kupat, kremovat, jest...a to fakt odkvacne - nezaspi ti ani po krmeni (ci uz MM alebo UM), to byva velmi casta spankova asociacia
Dcera spala cele dni v kociku a mali sme aj tazke obdobie,ze sme boli radi ze sa nam ju vecer podarilo uspat aspon kociku a nemali sme odvahu ju z neho vybrat 😄 tak v nom spala celu noc. To bolo niekolko noci
@nina296 bdele okna sa stale predlzuju, nas mal v 5 mesiacoch 2.5 hodiny (ale kazde dieta je ine), skus si to osledovat, ci to nepomoze aj cez den aj v noci 🙂 mne ked zacne plakavat a storcovat sa pri zaspavani, viem, ze treba predlzit, kym zaspinka pekne, viem, ze netreba
a ked by sa aj teraz nepodarilo, budes skusat neskor :D hlavne je, ze aspon niekde spi, drzte sa!
Bude sa to neskor menit. Moj doteraz spal len v nosici na mne. Malokedy dal viac ako 30az45min na posteli. Vzdy trebalo douspat v nosici a teraz naopak. V nosici zaspava s placom a chce na posteli po nadojceni zaspat a spi uz aj hodinu a pol/2. Bude mat 7m. (Spava 3x,vynimocne 2x.)
@petamich skusam a aj budem skúšať🙂 Keď uspavam doma, dám jej plienku na hlavičku a po bdeni 2 hodinky pekne aj celkom rychlo zaspi, aj keď musim vždy po tých 20-30 minut vždy ešte dokocikovat. Ale akonáhle ju oblečiem a ideme von tak strašný plac. A to som už skusala ísť skôr aj neskôr von😢 tomuto nerozumiem.
@ivangeline pevne verim,že sa to bude meniť. Lebo so spankami sa trápime od narodenia😢
Aj moja spi v kociku😉 doobeda hoďku, potom vonku hoďku a pol a veru ju uhojdávam aj na popoludňajší spánok... chudera postieľka🤣 my sme ale mali veľké problémy so spánkom, tak som rada, že kočík akceptuje. A nevyčítam si to. Áno,možno bude neskôr problém ju preučiť, ale tým sa budem zapodievať potom. Som rada ze som rada 😅
Dceru smd od narodenia uspavali ako sa dalo. V kociku, v nosici, uhojdali vo vajci, kruzili pol hodinu po meste v aute..od cca pol roka do roka zaspala v kociku- len vonku, po pol hodine sup do postielky. V roku sme boli na dovolenke na horach, vonku minus 20, nedalo sa, zvykla si v posteli, uspavanie hodinu az do jej 2 rokov.
Narodil sa syn, zaspaval sam v postielke, v hniezde, kde sme ho polozili. To bolo radosti. Az do 5 mesiacov, kedy zacal kolotoc chorob. Vyse mesiaca zaspal a vlastne spal len na rukach. Neskor si zvykol na kocik. 3 minuty v kociku a spi. Po 20 ide do postielky. Ani ma nenapadne to menit. Za par minut zaspi, nejdem sa trapit hodinu. Do nekonecna tak zaspavat nebude. Ak to funguje, nechaj babatko zaspavat v kociku a netrap seba ani jeho.
Ano, aj my sme prveho syna okolo pol roka kocikovali vecer v chodbe a po obyvacke. Potom sme prehodili do postielky. Cas a spôsoby uspavanua sa nastastie menia. Trvalo to mozno 2 mesuace, neviem.Ak ti to pomaha,rob to takto.zjednodusuj si to.mladsi ma 18m a uz ho viac ako pol roka neviem na obed uspat v posteli.uspavam v kociku,casto nechavam von na vzduchu