Štvormesačný syn veľa spí cez deň a v noci je hore

jannnnyx
17. nov 2020

Ahojte, mám taký problém že môj syn cez deň veľmi spí a v noci je potom veľmi dlho hore ...mám taký pocit že ma obrátený deň s nocou...dneska som skúšala štyri hodiny predtým než šiel spať sa s ním hrať v kuse nedovolila som mu vôbec spať pred jedenástou večer mi zaspal a teraz pred piatimi minútami sa znova zobudil a viem že zas bude dlho hore ale vôbec neviem čo s tým...máte nejaké rady?

janage
17. nov 2020

@jannnnyx ak pri tom nereve, ze budi susedov pod vami, a mas len jeho, neriesila by som. Obratila by som sa ja. Cez den pospala s nim, v noci zehlila, varila upratovala, pohrala sa.

janage
17. nov 2020

@jannnnyx alebo druha moznost, ze par dni vydrzis a ten rezim mu nasilu obratis. Cez den ho nechas spat len chvilu, vydrzis plac a ono sa to podda.

ivangeline
17. nov 2020

Čo je to veľa? Napíš jeho režim..

jannnnyx
autor
17. nov 2020

@ivangeline zobudí sa tak o pol jednej jednej a potom mi kľudne aj do piatej nespí...túto noc napríklad do skoro pol šiestej nespal

jannnnyx
autor
17. nov 2020

@ivangeline takto to trvá už vyše týždňa

jannnnyx
autor
17. nov 2020

@janage práveže reve a je taký nepokojný celkovo

ivangeline
17. nov 2020

@jannnnyx ..ale skôr koľko a kedy spí cez deň.

janage
17. nov 2020

@jannnnyx uz moja prva revala vo dne v noci tak, ze susedia si museli kupit stuple do usi, ak sa chceli vyspat.
Pises, ze toto trva kratko, nemozu mu ist zubky? Jedna moja moja uz v 4mesiacoch zubok, druha az v osmych napr.
Urcite chod s nim cez den spat, aby si v noci vladala byt hore.
Mozes skusit aj baby masaze napr.

jannnnyx
autor
17. nov 2020

@ivangeline no cez deň mi spí strašne dlho dokáže spať kľudne aj 3-4 hodiny a iba hodinu je medzi tým hore čo sa trochu ponaťahuje po papani

ivangeline
17. nov 2020

@jannnnyx juj, tak to je veľmi zlé! Fakt to má pomýlené. Nejako jemné to treba začať prestavovať. 🙈

juliet86
17. nov 2020

@jannnnyx kedy rano vstava? skus ho prve rano vystavit slnku na balkone ci prechadzke. a takto male dista by nikdy nemalo byt hore dlhsie ako dve hodky. dve a pol max... ako ho usoavas cez den a ako v noci? co s nim v noci robis ked je tak dpho hore? dodrziavas ze sa s nim nerozpravas v noci ken mu hmkas a nosos ho na rukach v tmw?

janage
17. nov 2020

@juliet86 tak sú aj deti netabuľkové tzv. nespáči. Moja tie tabuľky absolútne ignorovala. Dospáva teraz čoby puberťáčka 🙂 A bolo to fakt zúfalé, podľa všetkých kníh by mala minimálne intelektovo strádať - ale ako ja hovorím, tak jediný mozog, na ktorý to malo negatívny vplyv bol ten môj 🙂 Ak inak dieťa prospieva netrápila by som sa. Buď by som sa mu prispôsobila alebo vydržala týždeň a otočila.

jannnnyx
autor
18. nov 2020

@juliet86 áno pustím mu uspávanku a vôbec si ho nevšímam...som úplne ticho a nechám ho tak...niekedy keď je nepokojný prídem k nemu a hmkam mu ale na rukách málokedy lebo nechcem aby sa naučil na ruky ...ale som bola u doktorky že sa mu zarezávajú zúbky môže to byť tým? Ale ak náhodou mu aj prejdú tieto zúbky tak ho bude treba naučiť na ten režim však?

jannnnyx
autor
18. nov 2020

@juliet86 a keďže je dlho hore tak vstáva o desiatej minule mi vstal až na obed ..ale aj keď neboli tieto problémy predtým šiel spať napríklad o polnoci zobudí sa až tiež o desiatej...a teraz keď to tak je tak sa zobudí ale iba sa napapá trochu pohra a potom zase spí aj do jednej druhej...a tak celý deň

janage
18. nov 2020

@jannnnyx kúp v lekárni gelik na zubky čo tlmí bolesť.

ledgerka
18. nov 2020

Proste ho zobud. Moj dlho chodil spat pred polnocou a potom sme vyspavali do 10-11 a jasne ze vecer zase do polnoci. Zacala som davat budik, vstavali sme postupne kazdych par dni skor a zrazu aj vecer zacal zaspavat skor. Ako dlho je hore? Nemal by byt dlhsie ako 2 - 2,5 hodiny. Potom je preunaveny a ma problem zaspat. Kludne ho cez den zobud, lepsie ako on teba v noci 😀. Moj vstava okolo pol 8, o pol 10 ideme na prechadzku kde pospi 30 minut, potom spi na obed od cca 12:00 do 14:30 maximum (zobudim ho). Potom ideme este okolo 16:30 na kratku prechadzku kde pospi cca 20 minut. Medzi 19:00 - 19:30 uz spi.

ledgerka
18. nov 2020

@jannnnyx musis ho zacat budit a pomalicky posuvat, ale nenechaj ho hore prilis dlho. Ja som teraz taka vdacna za volny vecer, neda sa to porovnat s tym ked sme tahali pomaly do polnoci a potom som spala s nim dlho.

jannnnyx
autor
18. nov 2020

@ledgerka do rána?

jannnnyx
autor
18. nov 2020

@ledgerka dobre skúsim ďakujem

ledgerka
18. nov 2020

@jannnyx ano od cca 19:30 spi do rana (s 1-2 pauzami na jedenie), o pol 8 rano mame budik. Ak nie je hore, budim ho. Vacsinou ale vstane sam medzi 7 - 7:30

juliet86
19. nov 2020

@jannnnyx prosimspinkej.cz drim palce

simca06022011
19. nov 2020

a ako ti spi? od 5tej do 10tej rano.. ved ho normlane bud na krmenie pravidelne. Ja som prave tym papnim nastavovala rezim. Par dni by som ho normlane rano budila a nakrmila, zabavila, dala spat a na obed to iste a dala spat.. potom do vecera sa pohrat, okupat a spat.. a takto by som ho prestavila. Mozno by som nesla brutalne na to ze jeden den zaspi o 5tej a ja ho o 7mej zobudim, ale nechala by som ho napr. do 9, dalsi den do 8.. atd.. proste postupne po 1-2 hodinach uberat. Rovnako cez obed... zobrala som malu v kociku von medzi 9-10-11, to mi aj spala, aj som nakupila.. potom obed, spat.. zobudit, zase von ak sa dalo, alebo pohrat.. a okupat a ist spat... toto sme mali namakane v 3-4 mesiacii velmi dobre a mala mi drichmala od 19do cca 5-6 rano, postupne aj do 7-8 (inak ona je spachtos, cize toto sa iste kazdemu nepodari, len pre priklad uvadzam). Ja som rpacovala z domu, cize fakt som si napisala ako truba harmonogram, kedy o kolkej co robim, prve mesiace som si pisala aj kolko a kedy mi mala zjedla na chladnicku, aby som nezabudla :DD a tak sme sa nastavili..