Syn sa začal plaziť a používa iba ľavú nohu

27. okt 2021

Baby malý sa nám začal plazit ale všimla som si ze používa vždy len ľavú nohu ako myslím len tu krčí a protichodnou rukou sa posunie. A pravú nohu bud ma len tak volne alebo v kolene skrcenu dohora. Je to len fáza? Ci mam to spomenúť na poradni 🤷‍♀️

siska53
27. okt 2021

Tak asi mu to tak vyhovuje . Deti maju rozne fazy.. nas zas zaberal len lacou rukou ( nohy si nepamatam) a kedz eaj predmety hcytal lavou, usudila som, ze bude lavak. Aj je.

marianarem
27. okt 2021

Moj sa nikdy neplazil, ale kamoskina mala presne takto. Tusim potom o 2 mesiace zacala normalne stvornozkovat, nebol to ziadny problem. Oni niekedy proste pouzivaju prve, na co prisli. Mozes sa spytat aj na poradni pre istotu, ja som nevidela tolko deti co pediater, ale ozaj to nemusi byt nic problematicke.

helcanw
27. okt 2021

Aj u nás to tak chvíľku bolo, ale pomáhala som mu aby zapájal aj druhu stranu, trvalo to max dva týždne, potom začal plaziť symetricky 🙂

lutomm
27. okt 2021

ja by som predsa len pockala aspon par dni, ze ci sa to da do normalu, ze ci zacne pouzivat obe nozky rovnako. netreba robit paniku hned na zaciatku.

renka30
27. okt 2021

Presne toto robila dcéra, bolo to komické, motoricky bola trocha pozadu ale nie natoľko, aby to niekto riešil, napr. chodiť začala v 16 mesiacoch, zato ale skôr rozprávala ako iné deti. Teraz má skoro 15 rokov a je to úplne normálny, zdravý, drzý teenager. Proste každé dieťa má inú techniku, ale ak máš nejaké pochybnosti tak to radšej konzultuj s pediatrom.

zuzanaete
27. okt 2021

Moze to byt faza, ale aj nie. Nam pediatricka dala cas cca 2 tyzdne, ci sa to zmeni. Druhu nohu nezacal zapajat, tak sme chodili na tehabilitacie, ktore pomohli.

autor
27. okt 2021

Baby diky za rady. Však ja som sa len pýtala. Tiež mi to príde komické ale z môjho pohľadu co ho sledujem myslím ze je to len fáza. Počkám ako píšete cca 2 týždne a to mame aj poradňu takže ak by nič spomeniem to. Diky moc kocky

turga
27. okt 2021

Moja tiez tak plazi uz druhy tyzden, sesternicina mala tiez tak plazila a v pohode uz ma rok a nic jej neni.