Synechia u skoro dvojročnej - ako postupovať ďalej?

23. jan 2020

Ahojte Maminy, všimla som si, že dcere zacinaju prirastat male pysky o velke. Kúpe ju tatino, pri prebalovani ju musím nahanat, robi mi strašne sceny, čiže som si to doteraz v tej rychlosti žiaľ nevsimla😞 Vedela som, že pysky môžu zrastať, ale jednak som dlho kojila(vtedy sa vraj kvôli hormónom tieto zrasty nedejú) a hlavne som si myslela, že male pysky sa zlepia o seba(zlepi sa posvovy vchod) ani vo sne má nenapadlo, že sa pysky zlepia medzi sebou male a veľké😢Čo mám robit? Mám sa to pokúsiť nejak manuálne oddeliť? Dcere je to nepríjemne. U Dr chyta hysaky už len keď vojdeme do čakárne, navyse mám taku Dr, čo nič neriesi a na všetko povie len, že to budeme sledovat ako keby jej zdravotná poisťovňa platila za to, že šetrí a neposiela k specialistom. Ako ste postupovali vy v takomto prípade?

weisovameggy4444
23. jan 2020

Doktorka má vypísať výmenný lístok na detskú gynekológiu , treba to riešiť kým je ešte malá.

trojnasobnamama
23. jan 2020

Moja dcérka mala zlepený pošvovy vchod.Normalne sme šli k detskému gynekologovi.Museli sme mať od obvodnej výmenný.Bola to sekundova robota.Ani nestihla zaplakať.Stačilo to rozlepiť.Ale už jej šla trošku z toho krvicka.

autor
23. jan 2020

@weisovameggy4444 nevieš prosím poradit, v akom štádiu je to už vážne a treba to riesit? Ona to má zlepené asi od polovice smerom od ritky. Asi nie je možné, že sa to zlepsi same, že?
@trojnasobnamama prosím tá, robia to skalpelom, či len manuálne? Ide mi o to, že ona sa u doktorov strašne brani, všeobecne nemá rada, keď sa jej cudzi dotýkajú, je dosť uzkocitna, už bola ako polročná aj operovana, možno to prehĺbilo jej nenávisť k “bielym plastom”, ale na každom vyšetrení bojuje ako lev, place až prestane dychat🤦🏽‍♀️ Taká som na seba nahnevana, že som si to nevsimla skor😞

dreamer4
23. jan 2020

Moja mala a hormony a kojenie s tym nic nema. Proste vchod do posvy zrastol a moze aj mocova rura. Preto POZOR a utekat k detskej gyn. To sa musi riesit a cim skor, tym lepsie.

weisovameggy4444
23. jan 2020

Tak to neviem povedať v akom štádiu je to už vážne ale moja malá keď mala rok a boli sme na preventivke u pediatra tak si to všimol a mala zrastený pošvový vchod minimálne asi tak 1 cm. Poslal nás na detskú gyndu kde jej to natrhli pomocou nejakého prístroja. Celé to trvalo asi 2 sekundy nič strašne. Ono potom treba pravidelne kontrolovať či sa to nezrastá. Chodili sme na kontroly každé 3 mesiace a teraz ideme o pol roka.

autor
23. jan 2020

@dreamer4 my mame vchod v poriadku, na to som muza upozornila, keď ju kúpe, nech to kontroluje a aj ja som to kontrolovala, ale jej sa lepia male pysky o stenu velkych(čiže ako keby sa jej zrastali do velkych).

autor
23. jan 2020

@weisovameggy4444 ďakujem, tak skusim to Dr odfotit a poprosiť ju o výmenný.

zdencaaaa
23. jan 2020

Moja dcerka mala synechie 2x, ano 2x a pri tom od prveho razu davam pozor. Ta dierka sa vie velmi rychlo zlepit. Prvykrat mala zrastene skoro uplne, dr jej to rychlostou rozdelila ale revu bolo na cele mesto. Velky problem bol potom s cikanim, stipalo ju to ale na druhy den uz bolo vsetko ok. Druhykrat bol zrasteny len kusok ale k dr som isla. Luskla prstami a bolo to. Jedine co preventivne pomaha je umyvat susku cistou vodou, nicim nenatierat a teraz sa prosim nikto neurazte ale ja dcerke pysteky natahujem, predchadzam tym zlepeniu, Vzdy jej hovorim ze tam ma spinku a musim ju vybrat, ona mi chudatko veri ale robim to pre nu, vyzera to ako uchylacina ale prosim klud

brna1989
23. jan 2020

V prvom rade by som poradila, zmeň doktorku , pretože neskôr môže zanedbať viac vecí.zdravie je len jedno.
Ja by som jej nič sama neoddelovala manuálne.ist k doktorke a trvať na vypisaní výmenného lístka k odborníkovi a neodist,kým mi to nevypiše.ako nech sa nehnevá.veď keď sa na to pozrie,sama hádam zváži,že je to potrebné
Ak sa na to sama necitiš,zober napr manžela,nech na ňu pritlači a bez lístka z ambulancie neodísť. Držím palce 👍

autor
23. jan 2020

@zdencaaaa to aj muž, že on sa jej to boji kukat a nejak natahovat, že ešte si to bude nahodou pamatat a raz si bude mysliet, že ju obchytaval. Ale pred ním má velky rešpekt, jemu poslušne lezi na uteraku, prebali ju bez scén, to u mna nehrozi, rehoce sa a uteka, keď ju schytim, že jej chcem dat plienku, tak reve ako by som ju rezala, mece sa..

zdencaaaa
23. jan 2020

moj muz tiez malu kupava a tiez ma problem sa jej tam pozriet :D chlapi ale ja ju vzdy skontrolujem. Nasa mala si necha pozriet, pamata si doktorku a vie ze ju to potom stipalo a ked nechce ist k nej druhykrat tak drzi. Ja mam v tomto taku malu poslusnu pedantku, robi co sa ma lebo sa to ma :D

zdencaaaa
23. jan 2020

@brna1989 man teraz napadlo a treba vymenny na gyn?

autor
23. jan 2020

@zdencaaaa 😀 to zavidim, moja robi všetko, čo nemá, lebo sa to nema😀

ukulela
23. jan 2020

nech ide k lekarovi aj muz, ked ho poslucha. inac vela urobi dobry doktor. moj strasne reval na orl. ako tur. ale pred operaciou pri inom dok - iny pristup a uplne kludne dieta.

brna1989
23. jan 2020

@zdencaaaa myslím ,že ano

trojnasobnamama
23. jan 2020

Moja je taká istá.Ja s manželom sme ju držali a on jej to len prstami rozlepil ako keď máš zlepený papier.Išlonto krásne ,pozerala som sa.A fakt sekunda.Trosku ju to stiplo ,ale potom už dobre.

sunsetsunrise
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
silviacx
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
66simonka66
16. feb 2022

Ahoj, môžem sa opýtať ako ste to poriešili? Aj našej dcérke za zrástli malé pysky s veľkými ale úplne celé. Gynokologička povedala vraj nevadí, že keď nie je zrastený pošvový vchod tak je to v poriadku.

konulka20
19. nov 2023

@66simonka66 👋 aj ja riesim otazky ,ci ma ok stav.. museli ste riesit odborne prosim?