Zdravím žienky 😁môj synček má dnes 5 mesiacov a hore mu vyšli biele vačky má ich dosť napuchnuté .

dannisimo
9. dec 2018

Zdravím žienky 😁 môj synček má dnes 5 mesiacov a vyšli mu biele vačky má ich dosť napuchnuté .keďže je to moje prvé dieťa neviem ako by to malo vyzerať keď sa dieťaťu prerezavaju dasienka ..jedna mamička mi vraví to idú zúbky a ta druha to biedu zúbky mám skočiť ku dr. Bojím sa poradíte mi samozrejme aj ukážem foto .

pininka
9. dec 2018

Podla mňa to budú zuby. Ak by mal afty, tak ich má aj inde v puse, ale ak máš strach zájdite k doktorke

malinajahoda
9. dec 2018

@dannisimo ukaz foto. My už mame 4 zúbky za sebou 😬.

janinah
9. dec 2018

Je to normálne,tie vačky tam budú dosť dlho,kým príde zub,moja dcéra mala prvý zub ako 4mes.

gabulienka623
9. dec 2018

Prvé rastu spodné jednotky až po nich horné. Môžu byť aj výnimky samozrejme.

dannisimo
autor
9. dec 2018
malinajahoda
9. dec 2018

@dannisimo ZÚÚÚBKY!!! 👍😬

dannisimo
autor
9. dec 2018

Lenže ja som si práve všimla že to má aj dole na dolných dasnach ..ale zdalo sa mi že bolo to trošku žlté .obávam sa či to biedu kvasinky či ?

dannisimo
autor
9. dec 2018
dannisimo
autor
9. dec 2018

Ale že by to.mal aj dole ?

malinajahoda
9. dec 2018

@dannisimo akurát ma napadlo, že sa ťa spýtam ci to nemá aj na dolných ďasnách.

malinajahoda
9. dec 2018

@dannisimo prvé by mali ísť dolné zúbky.

dannisimo
autor
9. dec 2018

@malinajahoda máme to aj hore aj dole ..a stále slini a stále robí s ústami ako keby niečo prehltal

malinajahoda
9. dec 2018

@dannisimo aj moja strašne slintala, keď to začalo. To bol des. Asi prehlta tie sliny. Ale takéto iste biele vačky mala na dasienkach aj dcérka,kym sa jej neprerezali von zuby.

dannisimo
autor
9. dec 2018

@malinajahoda prikladám ďalšiu foto z druhej strany tamta fotka bola fotenia na ľavej strane a teraz prikladám foto s pravej strany ...

dannisimo
autor
9. dec 2018

Je to ale hore na ďasne ..

dannisimo
autor
9. dec 2018

A zasa sa mi nechce veriť že by mu išli aj hore zúbky aj dole .či ? 😁

aaaria
9. dec 2018

@dannisimo nasa mala mala take iste hrcky.tiez som jej to objavila asi v 3-4 mesiacoch a zlakla som sa co to je.doktorka povedala ze to su tukove hrcky a same sa stratia.este stale ich ma a to mame uz skoro 8 mesiacov.a zuby rastu najprv spodne vacsinou.

dannisimo
autor
9. dec 2018

@aaaria takže čo odporúčate ? Skočiť ku doktorovi alebo ako ? A zasa ináč povie každá doktorka. My keď sme mali týždeň a mali sme zápchy a keď sme prišli ku zastupujúcej doktorke odporučila mi aby som ako prírodné prehanadlo dala 2 kvapky citrónu na lyžičku a dala zapiť či vodou alebo cajikom.to sme aj urobili ale v živote nikdy skoro by sa mi vlastný syn udusil.a keď som to povedala mojej dr.ta len pozrela na mňa a nahnevala sa čo mi také kto povedal vravela že dáva sa ale už veľkým deťom že samotné matky pri kojeni nemajú čo jesť citrusové plody a nie to ešte aby dieťa a hlavne také malé malo mať niečo také v ústach ..musím vyklopkat ale veľmi som spokojná s mojou doktorkou veľmi dbá o deti žiadne antibiotiká nechce do nich pchať a to máme vyskúšané na vlastnej koži .😁😀

pininka
10. dec 2018

@dannisimo určite sú to zúbky, nestresuj sa zbytočne. To že tam má biele a napuchnuté ešte neznamená že sa hneď aj prerezu. Moja dcérka tak mala od troch mesiacov a prvý zub jej vyšiel až na pol roka. Existujú gély na ukludnenie, rôzne homeopatiká vo forme čipkov Vibucol, alebo taká vodička ktorú dáš priamo do pusinky.

pininka
10. dec 2018

@dannisimo a čo sa týka toho citróna,nič netreba preháňať, ja som dávala deťom do čaju pár kvapiek citróna, a nič sa nestalo,práve preto aby si dieťa zvykalo postupne a nie že na tri roky sa mu dá všetko naraz a potom tu máme množstvo alergií. Mne je váš prvorodičiek trocha ľúto,lebo z každej strany iná rada, aj od doktoriek. Ja som mala prvé dieťa pred 11 rokmi, žiaden modrý koník, spoľahnúť som sa musela na seba a selektovala som rady od rodičov.

lucia147852
10. dec 2018

Su to zuby...

dannisimo
autor
10. dec 2018

@pininka tak to máš pravdu teda no ...

dannisimo
autor
10. dec 2018

@dannisimo ak by to boli kvasinky robili by sa na jazyku ?

pininka
10. dec 2018

@dannisimo ja by som na tvojom mieste ešte chvíľu počkala,lebo ak pôjdeš k lekárke so zdravým dieťaťom zbytočne sa nakazi. Ak by to bolo niečo zle,nechcel by ani papať a v kuse by plakal.

malinajahoda
10. dec 2018

@dannisimo aj moja malá to mala dlho kým sa jej prerezali.

majka99999
10. dec 2018

@dannisimo mozubtakto navriet, ale kludne vyjdu aj o pol roka. Moj starsi mal navrete takto dlho, aj na tych miesta a aj tak mu vysli prve dolne jednotky, ktore ani navrete nemal, len zrazu jeden prerezany zub a na druhy den druhy.

martinka13
10. dec 2018

Zubky. Mojmu synovi výšli naraz 4 horne. Tesne predtým 2 spodné. Ziadnu paniku 😉

aaaria
11. dec 2018

@dannisimo ja by som pockala kym pojdete do poradne a spytala sa na to doktorky.akurat dnes som pozerala nasej malej bude mat 8 mesiacov a tie biele hrcky tam ma stale asi od 3 mesiacov.nasa doktorka nad tym len kyvla rukou ze to zmizne.skuste sa jej toho dotknut ako na to bude reagovat.bud vatovau tycinkou alebo prstom.nic to urcite nie je ale pre istotu sa spytajte na poradni.ja by som s tym nebezala teraz v chripkovej sezone aby ste nieco nechytili v cakarni.moj nazor

dannisimo
autor
12. dec 2018

@aaaria jasné o týždeň máme poradenstvo tak opýtam sa ..no môj je opäť chorý 5 týždňov sme bojovali s kašľom a hlienamy dva týždne boli dobre a opäť kašlem a trošku kychame ..s nosteka nám nejde nič máme čisto kašeľ. .ja sa zbláznim ďalšie lieky už v lekárni som nechala okolo 40€ a teraz idú sviatky a opäť niečo kupovať och bože 😥