Detský kútik Time Out v Košiciach. Máte s ním negatívne skúsenosti?

dianocka
25. jún 2010

Baby mate nejake negativne skusenosti s detskym kutikom Time out v Galerii?

dianocka
autor
28. jún 2010

Nikto nic?Tak to som prekvapena.To vam staci tak malo?

kicilanka
6. júl 2010

Mila mamicka

Priestor
Môžem súhlasiť s Vami iba v tom, že je tam málo miesta a zišlo by sa to zväčšiť.
Áno ,boli plány urobiť pre Vás a Vaše deti len to najlepšie práve v novej časti , no žiaľ to nejak nevyšlo. Neviem z akého dôvodu, ale verím že sa toho dočkáme a rovnako aj vy 🙂

3 a menej rokov
Sama som pracovala v kútiku, a poviem Vám,že to nie je ľahké. Prestavte si,že tam máte 10 detí v školskom veku,ktoré sa chcú vyšaliť o dušu,a kedže nechcete aby si ublížili ,tak ich musíte krotiť,jednak môžu sebe ublížiť aj ostatným deťom. A teraz Vám tam ešte príde mamička s tým,že si tam chce nechať dieťa ,ktoré nedovŕšilo 3 roky. Je to priveľká zodpovednosť na každú ženu. To,že tam berú iba deti od 3 rokov si stanovili majitelia kútika, nie pani vychovávateľky. Poisťovňa im asi úraz do 3 rokov nepreplatí.

Málo hračiek?:
Tak ja Vám vymenujem, čo všetko majú deti v kútiku k dispozícií :D
1. šmýkalka s guličkami
2. Televízor asi so 100 rozprávkovými kazeratami,
3. Tvorivé dielne,kde si deti môžu kresliť,lepiť,strihať,....
4. skladanie lega
5, Skladanie puzzle,kociek ,domino....
6. Kuchynska linka s náradím
7, Playstation
8, Umelý domček
9, Obrázkové knižky pre menšie detičky
10, Bárbiny,autíčka,...
Proste je tam toho dosť na to aký je to malý kútik, a ide predovšetkým o to aby sa tam Vaše deti cítili dobre a nezáleží na tom, či Vám sa to pozdáva, alebo či máte taký a onaký pocit.

Zanedbané??
Keď som tam ja pracovala, musela som nie len ja, ale každá pani vychovávateľka večer pred zatvorením povysávať celý kútik,(pomaly aj strop)clinom "vypucovať" sklá z vonku aj z vnútra, poutierať prach -komplet cely nábytok,telku,šmýkalku,skrinky aj z vnútra a na záver pozmývať s dezinfekčným prostriedkom celý záchod, vrátane podlahy. A to deň ,čo deň.
Tak mi nevravte,že je to tam „zanedbané“,myslím že keby tam došla hygiena,tak by tam nenašli ani zrnko prachu : -)

Nevenujú sa deťom?
Pokiaľ sú tam deti,ktoré sú sebestačné a samé sa hrajú,myslím že netreba sa im vnucovať.Pokiaľ je tam fakt veľa detí, venovala som sa každému jednému, a sledovala som každé dieťa, aby sa mu nič nestalo, pretože ja som za ne bola zodpovedná.

Pracujú tam pubertiačky?
Viete ,tak Vám poviem :- )
Ak ja nemám vyštudovanú pedagogickú školu, znamená to, že sa neviem o dieťa postarať? Znamená to, že nemám k nim vzťah? Vyštudujete ekonomickú školu, a nakoniec skončíte aj tak v zamestnaní, ktoré má veľmi ďaleko od ekonomiky. A prečo? Lebo Vás baví niečo úplne iné, zaujímate sa niečo iné a v tom sa zdokonaľujete.

evicka1
6. júl 2010

@kicilanka wow husta reakcia...

dianocka
autor
6. júl 2010

kicilanka,neviem preco ste taka rozhorcena,ved ja som sa len pytala na nazory mamiciek,ktore tam chodia a vidite,ze nikto ani nereagoval.

bombula
6. júl 2010

@evicka1 no to este neznamena ze sa to neda zlepsit.🙂 ja fandim ludom kt. maju vyssie ciele, nie je na tom nic zle.

evicka1
6. júl 2010

@bombula ja som predca nenapisala ze nikomu nefandim, ze ma dianocka zly napad. akurat sa mi odpoved pani zdala dost husta a to nemyslim nijak v zlom.
ja som v tom kutiku bola spokojna

bombula
6. júl 2010

@evicka1 🙂)) prepac, preklep, myslela som tu druhu pani , prepac🙂
@kicilanka no to este neznamena ze sa to neda zlepsit. ja fandim ludom kt. maju vyssie ciele, nie je na tom nic zle.

mamkaveronika
9. dec 2012

Mam dve male deti 6r a 3,5r navstevuju vas kutik uz dost dlhu dobu aj ich zvidenia urcite poznate no nikdy u vas sa nic nestalo mojim detom no to nemozem povedat o kutiku v optime.tuto sobotu navstivili kutik v optime moje deti nikto tam nebol mali prazno no mladsie dieta mi vratili bez prednych zubou a to este sa tvarili ze to mal vybite ked uz prisiel potom povedali ze spadol zo stolicky a nakoniec mi starsi povedal ze jeho brat spadol nikto pri nom nebol vychovavatelky sa rozppravali a ze az po uraze ked zbadali ze vrieska a tecie mu krv z ust ho poslali si umyt pusu ma ju celu roztatu a este nevedeli ze ci zubky shltol ci vyplu ani mi nezavolali a keby som sa neopytala maleho co sa stalo tak ani o nicom neviem.a co je drzost je to ze mi dali este zaplatit tu jednu hod.co tam bol!

mamkaveronika
9. dec 2012

Najviac ma mrzi to ze mali teras rozprava tazko a este bez tych zubou je to horsie a to nehovorim otom ze kolko zaplatime za zubara nechapem ako sa nieco take mohlo stat no nenecham to tak.uz urcite ten kutik vzivote nenavstivi ma teras traumu stoho a dufam ze nato cim skor zabudne lebo v noci sa zobudil sokovim placom.je mi stoho nanic!

evka1009
2. mar 2019

@mamkaveronika
Aj ja chodim s mojimi vnucatkami do detskeho kutika do Auparku v KE, hlavne vtedy, ked je vonku zle pocasie a v zime podvecer, ked sa uz neda vonku sankovat, lyzovat. Jedno dieta je vo veku 5 rokov - dievcatko a druhe bude mat o mesiac 3 roky - chlapcek, ale nikdy by som ich nenechala bez mojho osobneho dozoru. Ja si tam sedim, pijem kavicku a dozeram ako sa deti hraju, a ked sa spravaju nevhodne, tak si ich zavolam, ked treba aj upozornim. Ale deti tam chodia radi, mozu sa tam vybehat, vyskakat, smykat sa, pretoze su v neustalom pohybe. Je pravdou, ze ked chlapcek bol este malicky a chodievala som tam iba s vnuckou - 3 roky, ale takisto by som ju tam nikdy nenechala samu, deti su deti a nikdy neviete coho su schopne a verte mi, nikto neochrani dieta tak, ako vlastna matka, babka.

evka1009
2. mar 2019

@kicilanka
Ano mate pravdu, ja sama dost casto chodim s mojimi vnucatkami do tohoto detskeho kutika, ale nie preto, aby som ich tam odlozila, pretoze nikdy by som ich tam nenechala samotnych, ja som tam a sledujem ich, ked sa nevhodne spravaju, som tam a upozornim ich. Detsky kutik je velmi dobre vybaveny, deti sa tam vybehaju, vyskakaju, vybicykluju, proste je tam vsetko, co take deti potrebuju a doma to nemaju alebo nemaju na to priestor (2 velke smykalky s gulickami a 2 velke tobogany, trampolina, predajny pult s ovocim, slovom je to pre deti raj, hlavne vtedy, ked je vonku zle pocasie.