Nebojíte sa, že deti sa na vás v starobe vykašlú?
trapi ma jedna vec.dlhsi cas sledujem jednu rodinu su to 80rocna pani a 92rocny dedko (ten zial prave dnes zomrel ☹ )hrozilo im vystahovanie z domu kde prezili cely zivot,lebo fabrika ktorej pozemky a domy vlastni ich chce predat.su zufali lebo si musia hladat na stare kolena podnajom.dedko zomrel a kam pojde babka sa nevie aj ked ma 3dcery 😒 a to je prave to co mi neda spavat a nad cim posledne dni uvazujem.kde je vdaka deti,ze sme im cistili zadocky,bali sme sa o ne,riesili denno denne starosti a na stare kolena sa ani u jednej dcery nenajde jedna izba pre mamu?som z toho smutna.ja som napr.vpadla nepripravena co ma caka do situacie kedy svokor z jedneho dna na druhy zostal na plienkach a ja nemala cas ani rozmyslat ci to dokazem jednoducho je to svokor a musim sa o neho postarat.videla som super starkych v domove dochodcov a pritom synovi dali velky dom a on im po smrti nezaplatil ani kriz na hrob.nebojite sa ze deti sa zachovaju jednoho dna rovnako?
mirka, neboj sa toho..Ak tvoje deti budú vidieť, že máš úctu voči svojim rodičom a manž. rodičom-že ti nie je proti srsti postarať sa o svokra a je to samozrejmé a prirodzené, budú to považovať sa samozrejmé aj deti, že sa o teba postarajú, keď bude treba. Napr. v našej rodine je samozrejmé, že aj naše decká sa zúčastňujú pomoci prarodičom a babkám a dedkom z rodiny (máme 1 pár prarodičov, svokrovci, moji rodičia-tí sú ešte fit a mladí 🙂 )..Je pre nich úplne samozrejmé, že im pomáhajú a vidia aj u nás, že ideme a postaráme sa....Dokonca, keď som pomáhala svokre s jej mamou, tak staršia dcéra bola pri všetkom a vždy-kŕmenie, psych. krízy, polohovanie, skrátka všetko a vôbec to pre ňu nebolo nič zvláštne..
Je to tak, ako píše misstka. V dnešnej dobe je móda iba vysmiaty, moderný dôchodca s tenisovou raketou v ruke a šťastným úsmevom z reklamy na lieky alebo poisťovňu. Zrazu nás vie prekvapiť, ak zostane niekto z rodiny ležiakom, alebo sa treba oňho postarať z iného dôvodu. Je to aj o strachu, nepripravenosti, nevedomosti.. Ale to je všetko iba o mentalite ľudí, o tom, že staré zvyky a tradície rodiny vymreli a zostala len tá moderná, hektická doba, kde starí ľudia nemajú miesto.. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

Bohužial smutné, ale asi ti veľa ľudí odpovie, že ich deti by to určite neurobili, že ich dobre vychovajú.
Ale toto nie je len o výchove, lebo potom na dospelého človeka pôsobí aj okolie a okolnosti a naozaj sa môže stať, že aj dieťa, ktorému rodičia dali všetko a vychovali ho dobre toto urobí.
Je to hlavne o tom, že starí ľudia sa v našej spoločnosti považujú skôr za príťaž, spoločnosť si necení čo urobili, ale sú považovaný len ako problém kvôli tomu, že im treba vyplácať dôchodky.