icon

Nebojíte sa, že deti sa na vás v starobe vykašlú?

mirka414
5. máj 2010

trapi ma jedna vec.dlhsi cas sledujem jednu rodinu su to 80rocna pani a 92rocny dedko (ten zial prave dnes zomrel ☹ )hrozilo im vystahovanie z domu kde prezili cely zivot,lebo fabrika ktorej pozemky a domy vlastni ich chce predat.su zufali lebo si musia hladat na stare kolena podnajom.dedko zomrel a kam pojde babka sa nevie aj ked ma 3dcery 😒 a to je prave to co mi neda spavat a nad cim posledne dni uvazujem.kde je vdaka deti,ze sme im cistili zadocky,bali sme sa o ne,riesili denno denne starosti a na stare kolena sa ani u jednej dcery nenajde jedna izba pre mamu?som z toho smutna.ja som napr.vpadla nepripravena co ma caka do situacie kedy svokor z jedneho dna na druhy zostal na plienkach a ja nemala cas ani rozmyslat ci to dokazem jednoducho je to svokor a musim sa o neho postarat.videla som super starkych v domove dochodcov a pritom synovi dali velky dom a on im po smrti nezaplatil ani kriz na hrob.nebojite sa ze deti sa zachovaju jednoho dna rovnako?

misstka
5. máj 2010

Bohužial smutné, ale asi ti veľa ľudí odpovie, že ich deti by to určite neurobili, že ich dobre vychovajú.
Ale toto nie je len o výchove, lebo potom na dospelého človeka pôsobí aj okolie a okolnosti a naozaj sa môže stať, že aj dieťa, ktorému rodičia dali všetko a vychovali ho dobre toto urobí.
Je to hlavne o tom, že starí ľudia sa v našej spoločnosti považujú skôr za príťaž, spoločnosť si necení čo urobili, ale sú považovaný len ako problém kvôli tomu, že im treba vyplácať dôchodky.

maruschka
5. máj 2010

mirka, neboj sa toho..Ak tvoje deti budú vidieť, že máš úctu voči svojim rodičom a manž. rodičom-že ti nie je proti srsti postarať sa o svokra a je to samozrejmé a prirodzené, budú to považovať sa samozrejmé aj deti, že sa o teba postarajú, keď bude treba. Napr. v našej rodine je samozrejmé, že aj naše decká sa zúčastňujú pomoci prarodičom a babkám a dedkom z rodiny (máme 1 pár prarodičov, svokrovci, moji rodičia-tí sú ešte fit a mladí 🙂 )..Je pre nich úplne samozrejmé, že im pomáhajú a vidia aj u nás, že ideme a postaráme sa....Dokonca, keď som pomáhala svokre s jej mamou, tak staršia dcéra bola pri všetkom a vždy-kŕmenie, psych. krízy, polohovanie, skrátka všetko a vôbec to pre ňu nebolo nič zvláštne..

Je to tak, ako píše misstka. V dnešnej dobe je móda iba vysmiaty, moderný dôchodca s tenisovou raketou v ruke a šťastným úsmevom z reklamy na lieky alebo poisťovňu. Zrazu nás vie prekvapiť, ak zostane niekto z rodiny ležiakom, alebo sa treba oňho postarať z iného dôvodu. Je to aj o strachu, nepripravenosti, nevedomosti.. Ale to je všetko iba o mentalite ľudí, o tom, že staré zvyky a tradície rodiny vymreli a zostala len tá moderná, hektická doba, kde starí ľudia nemajú miesto.. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹