Môžem dať UM kojenému dieťaťu?

michaela844
28. jún 2019

Ahojte žienky, chcem sa opýtať ci môžem keď kojím, vo výnimočných prípadoch (potrebujem odísť a s bábätkom ostáva priateľ) dat aj umelé mliečko. Problém je v tom ze ani s odsavackou neviem odsat potrebné množstvo, dlhšie mi to trvá. Nechcem nahradiť, snažím sa kojiť stále, len niekedy by mi to dosť pomohlo.
A ktoré je podľa vás najlepšie UM. Ďakujem za radu 😉

29simona29
28. jún 2019

@michaela844 ja v tom problém nevidím, čo sa ale môže stat je to, že postupne si na to zvyknes a budeš dávať stále viac UM, pričom sa môže postupne znižovať aj tvorba tvojho mlieka. Ja som takto prestala kojiť, keď mal maly 4M a čiastočne to bolo spôsobené tým, že som musela od začiatku dokrmovat a tým padom ta fľaša bola použitá stále častejšie a tvorba mojho mlieka sa postupne znižovala. Úprimne, keď som prestala kojiť som si vydýchla fyzicky aj psychicky, maly je zdravý ako buk, ma 16mesiaciv a chorý nebol ani raz. Nám vyhovoval od narodenia Nutrilon.

snehulienka8
28. jún 2019

@michaela844 jasne, ze mozes dat davku umeleho ked nemas nachystane svoje..ja som to tak riesila, nic sa nestalo, mlieko sa mi neprestalo tvorit..len si najdite umele podla vasej chuti, my sme davali sunar, nutrilon..ine sme ani neskusali..netrebalo

michaela844
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaela844
autor
29. jún 2019

@29simona29 ďakujem 😉

michaela844
autor
29. jún 2019

@snehulienka8 ďakujem 😉

sirene
29. jún 2019

Tiež som malému počas prvých troch mesiacov dávala UM. Približne tak pol na pol s materskym. Nejde vždy všetko podľa múdrych rád, ani množstvo mlieka sa tým neriadi :D . A nemusí to zase skončiť katastrofou. Potom som UM vysadila uplne a dojceny bol do skoro 3 rokov. Mali sme vtedy Nutrilon.

candii
29. jún 2019

Len či ti bábätko vypije z fľaše, kojene deti s tým majú problém

asia83
29. jún 2019

@michaela844 Samozrejme. Ja som tak robila. Dala som prsník, potiahla čo išlo, a potom Sunar a dojedla čo bolo treba. Je to normálne. Píšete to, akoby ste mali nejaký hriech urobiť. Je to určite lepšie ako to, keď matky nechajú svoje deti hladovať len na svojom mlieku mysliac si, že je kvalitné, výživné a majú ho dosť.

pininka1
29. jún 2019

Moja by sa fľaše nedotkla ani keby som jej ju do cukru namočila. Trvalo nám dlho zvyknúť si na fľašu. Ale synovia v pohode aj fľašku od narodenia.

lenka2813
29. jún 2019

Ja to tiež momentálne riešim, nakoľko musím ísť na operáciu a nebudem môcť 12 hodín kojiť a nedokážem si toľko odsať. Tak sme skúšali dať jednu dávku um a absolutne to malý nechcel, strašne reval :D už sa pokúšame asi 4tý deň a furt nič...tak neviem či vyskúšať iné značky, ale myslela som si, že to bude jednoduchšie 😅. Tak skúste, dúfam, že nebudete mať taký problém jak my 🙉