Nutrilon AR 2

mariakajelova
31. jan 2012

Ahoj milé mamičky. Potešili by ma rady a skúsenosti mamičiek, ktoré museli dávať svojim deťom Nutrilon AR. Moja malá bude mať už 5eho šesť mesiacov, takže pomaly musíme začať používať Nutrilon AR 2. Mne sa však zdá, že by to grckanie už malo byť v poriadku. Lenže neviem, teraz ako ďalej. Či používať ešte tú AR 2 istú dobu alebo skúsiť pomaly už klasickú Nutrilon 2. Moja malá je od začiatku na UM lebo som nemohla kojiť, takže je to finančne dosť náročné. Nechcem jej uškodiť zmenou mliečka, ale ani usporiť na jej mliečku. Tie ušetrené peniaze totiž nestoja za to. Ďakujem pekne za pomoc.

lucinta21
6. feb 2012

Ahoj najlepšie bude ked sa poradis s lekarkou, toto neni sranda treba postupovat pomaly..
Ak už davas aj prikrmy, ktoré mala toleruje a negrcka ich možeš postupne prejst na mlieko s oznacením 2 po ukoncenom 6 mesiaci.. Pripadne zacni tak, že das napr. 2 odmerky klasickeho nutrlonu a 1 odmerku AR -ka.. ( zalezi podla tvojho davkovania co davas malej) a takto postupne prejdes na klasickú 2 ku..
Držte sa ale radsej to skonzultuj s detskou lekarkou

simisi
6. feb 2012

@mariakajelova normalne mozes prejst na obycajny Nutrilon,ja som pouzivala AR pri oboch dcerka,pri starsej do 6 mesiacov,potom uz negrckala,uz mladsej az do 10 mesiacov..este sa nam aj teraz stava ze grcka,ale nie mlieko,iba caj ci polievocku

katarina_k11
6. feb 2012

My sme používali Nutrilon AR2 až do konca 11.-teho mesiaca a bolo to fajn. Predpisoval nám ho pediater na základe sonografickeho vyšetrenia a nám dosť pomáhal. Po vysadeni sme prešli na obyčajný Nutrilon 3, maly trosku viac grcka ako pri antirefluxnom, ale vyzerá, že už ho to tak netrápi (kým sme na to prišli, do 4 mesiacov nám hlavne cez deň veľa plakaval). Takze ja som za ÁR-kovy Nutrilon. Ak ho predpisuje pediater, je dokonca lacnejší ako ten obyčajný.

betina1984
17. mar 2012

Ja sa chcem tiež chcem spýtať ohľadne Nutrilonu AR. Moja dcéra ho pije takmer od narodenia. Pekne papá, 8x denne vypije 110 ml. Syn papá Sunar, tiež 8x denne, ale max. 100 ml. Ten priberá pekne, ale dcérka veľmi slabo. By ma zaujímalo, či je to spôsobené tým Nutrilonom, že sa po ňom slabšie priberá, alebo má taký dobrý metabolizmus... Lebo zje viacej ako malý, ktorý aj občas vygrcne a on priberá omnoho lepšie ako ona.

alabama0011
18. mar 2012

@betina1984 Vraj sa z AR viac pribera.. Aspon nam to doktorka hovori zakazdym v poradni.. Takze asi jej to kvalitne spaluje 🙂

betina1984
19. mar 2012

@alabama0011 no, ona priberá, ale v porovnaní so synom, ktorý zje omnoho menej, je to takmer nepatrný prírastok...

andyznr
22. mar 2012

Maminy idem sa opytat mala papa france lait ale ked sa naje odgrgne tak obcas vygrcne zlte alebo vodicku😢 a dost to smrdi mam prejst na ar france lait?