Príprava umelého mlieka pre dieťa - postup

30. jún 2021

Baby som v tomto nováčik a mám otázku.
1. Keď idete urobiť mieko vždy najprv prevarite vodu z vodovodu, alebo sa môže použiť už balená dojčenská voda (na niektorých je napísané netreba prevarať) a len tú vodu ohrejete na požadovanú teplotu?

2.mamicky ktoré nekojite, ako riešiť papanie babetka ak nieste doma?
Pri um. mlieku píše že sa má po vytvorení hneď spotrebovať a nemá sa opätovne ohrievať. 🙈

helcanw
30. jún 2021

Prvé 3 mesiace som používala dojcensku vodu, neprevarala som, len som ohriala potrebné množstvo, pridala mlieko a dala synovi. Potom som už prevarala z vodovodu.
A keď sim šla niekam preč takýto istý postup dodržiaval muž alebo ktokoľvek kto strazíl. Nikdy sim do predu mlieko nerobila po 2 hod. Je na vyhodenie.

shannarourk
30. jún 2021

Ahoj
1. Používala som len dojčenskú vodu do cca roku, časť som si prevarila a dala do termosky. Pri zarabani mlieka som miešala túto teplú so studenou z fľašky. Pomer to už bol grif nadobudnuty časom. Alebo dala vodu do fľašky a smer mikrovlnka a potom UM.

2. Nikdy som nerobila UM dopredu. Vždy som mala so sebou termosku s teplou, fľašku so studenou, zmiešala, UM a bolo 😉 UM keď postoji hnusné smrdí. Na UM má napríklad Avent taký pohárik ako dávkovač že si tam naratas určitú dávku do priehradok.
Časom to už bola naozaj len rutina...
V cca 2 rokoch sme prešli na kozie mlieko a v cca 3 rokoch na kravské...

makova333
30. jún 2021

Nevidim dovod kupovat dojcensku vodu, ze to len marketing, ak teda mate doma zavedeny vodovod a necerpas vodu zo studne 😀 Do termosky som dala horucu vodu, do flasky studenu a ked bolo treba zmixovala na primeranu teplotu a zarobila mlieko.

lenkakravcova
30. jún 2021

Vodu som používam dojčenskú, kupovanu. Len tam máš istotu, že neprekračuje limity dusíka (áno, v pitnej by to malo byť okej ale keď si pozrieš rozbory vody, tak v mnohých obciach platia výnimky - hodnoty prekračujú medze. A je voda povolené len na určité obdobie a potom sa majú robiť nové rozbory, napr v okolí Košíc je to bežné + v niektorých obciach je tu veľ arzénu..)

Čiže dojčenskú vodu určite ak nemáš priamo rozbor vašej pitnej vody urobený (ak nemáš potvrdené, že je vhodná aj pre dojčatá).

Čo sa týka zalievania. Moja dcérka má už 9mes. Večer mlieko narobím do fľašky a až do rána ho pije. Za 6 hod sa ešte nepokazí. Keď ideme niekam na výlet tak doma narobím veľkú fľašku a beriem so sebou.
Inak ale ja vodu neohrievam v lete vôbec.

mima173
30. jún 2021

1. Používam dojčenskú vodu a nepreváram ju. Namiešať mlieko a dám si to do ohrievača fliaš.

2. Vždy si dám teplu vodu do termosky, do dávkovaca mlieko, zbalim flašku a keď maly zahlási že ma hlad namiešam mu to kdekoľvek. Ak nie som doma každý v domácnosti dostal školenie ako spraviť mlieko 😂

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz