Skúsenosti s Nutritonom pri refluxe

domixlily
24. feb 2023

Máte skúsenosti s nutritonom pri refluxe? Pomohlo to bábätku menej grckať?

lubkovaandrejka
24. feb 2023

@domixlily Zdravim 🙂 ja skusenost mam. Nutriton pomohol. Babo menej grckalo a aj sa jej po nom menej vracala strava nasspat, takze lepsie spinkalo. Za mna urcite odporucam

lia2022
24. feb 2023

@domixlily
Myslíte pri refluxe nutrilon AR? Nám keď dieťa grckalo, tak nám doktorka predpísala AR Nutrilon..a áno, potom to bolo o voľačo lepšie.

domixlily
autor
24. feb 2023

@lia2022 nie, existuje NutriTon ktorý je aj na zahustenie MM, keďže kojím. AR nutrilon používať nebudem, preto ma zaujímajú skúsenosti s nutritonom 🙂

domixlily
autor
24. feb 2023

@lubkovaandrejka ďakujem za odpoveď. Čítala som staršie fóra z roku 2008 a tam veľmi z toho nadšený neboli tak som chcela vedieť ako to je aktuálne. Máme reflux našťastie taký že priberáme, preto neviem či sa oplatí ten nutriton kupovať. Spávame zle, grckáme veľa(občas prúdom), veľká množstvá, minule aj zo spánku grckala. Našťastie veľa papá tak nechudne. U vás to bolo ako? A zabralo to hneď po prvom použití alebo až po nejakom čase? A kedy ste ho dávali aj počas dojčenia či len pred? A dodržovali ste dávkovanie na krabici alebo dávali viac/menej?

deedol
24. feb 2023

mojho brutalne zapiekol, ale pomohol gastrotuss sirup

lalala94
24. feb 2023

Nutriton dcére síce pomohol a prestala toľko vracať, ale mala po ňom veľkú zápchu (a to ona vôbec nemala takéto problémy), skúsila som teda Gastrotuss, ale ten vyvrátila, čiže u nás to bolo o ničom. Ja som ale nedojčila, čiže potom som prešla na AR mlieko a bolo to lepšie.

lia2022
24. feb 2023

@domixlily
Ospravedlňujem sa. Ja som prečítala NUTRILON 🤣.

iva90
24. feb 2023

@domixlily s nutritonom skúsenosti nemám, ale mne sa osvedčila kombinácia po materskom mlieku dať ešte aspoň 30 ml Nutrilon AR. Ja som však mala málo mlieka a potrebovala som aj tak na dokŕmenie.

domixlily
autor
25. feb 2023

@deedol toho sa presne obávam, čítala som o tom veľa že zapeká a myslím že moju by tiež zapieklo. Syrup by som vyskúšala radšej ako ten nutriton. Ako často ste ho dávali? A zabral hneď alebo až po nejakom čase?

domixlily
autor
25. feb 2023

@lalala94 no tak to naozaj o ničom, vraj niekedy nepomôže nič len prečkať, často dávať na bruško atď. Určite najprv vyskúšam syrup a potom nutriton a keď nepomôže ani jedno tak žiaľ musíme vydržať. Moja zvykne mávať zápchu preto sa obávam skúšať ten nutriton 🙄

domixlily
autor
25. feb 2023

@iva90 a ako často dokrmujete? U mňa je to raz denne, len neviem či to má zmysel takto máličko jej dávať AR mlieko, to by som musela si častejšie.

lubkovaandrejka
25. feb 2023

@domixlily ja som si tiez vtedy citala diskusie a nevedela,co od toho cakat. Najprv nam doktorka odporucila Gastrotuss - ten mal vela pozitivnych skusenosti,ale nam nezabral. A co sa tyka nutritonu, tak nasa mala tiez na tom bola tak,ze dost grckala,obcas aj prudom, ale prospievala. Ked mate taketo noci - to sme mavali aj my, tak by som povedala,ze za pokus to stoji 🙂 ja som jej to davala 2x denne pred kojenim- poobede a raz vecer - ta davka vecer bola klucova,aby sa dobre vyspinkala. Nezapieklo ju, ale mozno to bolo tym, ze som jej to nedavala pri kazdom papani (a to som sa bala,ze ju zapecie, lebo s kakanim mala problem).Zabralo to este hned v prvy vecer,co sme to skusili a boli celi happy, ze sa vsetci normalne vyspime :D Davkovanie som dodrzala podla navodu, inak by to bolo poriadne huste. Tak Vam drzim palce,i 🙂 a ak to nepomoze, skuste Gastrotuss baby. Kazdemu vyhovuje cosi ine.

deedol
25. feb 2023

@domixlily zabral nam tusim v priebehu 24h

essenceee
25. feb 2023

skušala som ho dávat dcere, ale nesedelo jej, bolelo jej bruško, tak sme prešli na sunar bio

domixlily
autor
25. feb 2023

@essenceee nie nutrilon ale nutriTon.. to je zahustovadlo na mlieko buď MM alebo UM

iva90
26. feb 2023

@domixlily ja som musela okrem prvého ranného kojenia dokŕmiť po každom kojení, čiže najskôr som nakojila a potom ešte dala Nutrilon AR. Ale ja som mala naozaj málo mlieka (vyskúšala som kadejaké doplnky a nič), u nás bol ten začiatok taký horší, keďže prvý mesiac sa nevedel vôbec prisať, čiže som iba odsávala a tak mu ho dávala (aby potom polovicu vygrcal 🫣). Až keď mal mesiac sa nám podarilo ako tak rozbehnúť kojenie, avšak mlieka už bolo málo, čiže som po kojení musela dávať ešte fľašu.

banalu
26. feb 2023

Skusala som nutriton, ale nemala som dost MM aby som to tam zarobila vo flasi a zvlast, ked som jej ho pred krmenim chcela dat tak to bola hroza des, nechcela to a tak efekt ziadny. Po mesiacoch prebdenych noci a prenosenych dni sme jej spravili Bebu AR a dieta ako vymene.
Postupne sme presli uplne na Bebu AR, lebo ja som sa trapila aby som mala mlieko (od zaciatku) a mala sa na tom mlieku trapila tiez. Tak som si povedala, ze za to mi to absolutne nestoji.
Odkedy presla plne na AR mlieko bola ako vymena, spala, neplakala, bola spokojnejsia proste, a ani sa necudujem. Mlieko nam predpisovala do roka Gastro doktorka. Momentalne ma uz 15 M a od 13 M nam Dr. dala odporucanie prejst na normalne UM, co sa mi konecne podarilo a uz je vsetko ok, momentalne ma dg. najmiernejsia forma refluxu. Vyrastla z toho. Ono mne to tam aj vysvetlovala, ze ked dieta podrastie, sa to tam akosi v zaludku poposuva a preto z toho detskehonrefluxu deti vyrastu.
A aj ju zapekalo, ale riesili sme extra vodou a kamilkovym cajom.

domixlily
autor
28. feb 2023

@banalu no kúpila som si ho ale naozaj dostať ho do nej je hrôza vypľúva to, tiež nemám dosť mlieka na to aby som to vo fľaši rozrábala iba do obeda možno lenže mám len manuálnu odsávačku a odsať to je makačka. Hneď po nakojeni sa poriadne vygrckala takže bol to neúspech neviem či som ho jej dala málo keďže mi polovicu vypľula. Reflux nemá až taký silný a neviem či by mi ho gastro doktorka predpísala. Keď dávam UM tak málokedy niečo vygrcká väčšinou len malý kus pri odgrgávaní ale MM to dáva von jedna radosť, tak mám ho pomenej a aj tak skončí na mne/na podlahe 🤦‍♀️🤷‍♀️

banalu
1. mar 2023

@domixlily no ten nutriton sa musi rozrabat presne do urciteho mnozstva, inak nema efekt alebo babo zapecie, lebo potom na seba naviaze vodu z criev. Preto moze byt, ze ho proste zle pri MM oddavkujes, bud vela, alebo malo. V nasom pripade to bolo vzdy malo a preto efekt minimalny.
Fakt by som zvazila navstevu gastro. Oni to tam hned vedia zhodnotit po vysetrenie podla utz.
Ja keby som pocuvala moju pediatricku tak malej niekto nikdy reflux nepotvrdi a vsetko by bolo "normalne", lebo priberala 🙄
No ak budes chciet aj nadalej kojit tak ti nic ine ako zahustovat MM neostava a ja ti posielam aspon takto virtualne vela sil! Ono raz by z toho malo babo vyrast, ale kedy ti nik nepovie, vacsinou okolo roka. A trochu to zlepsia prikrmy, ak teda ich dieta bude chciet.

lubkovaandrejka
1. mar 2023

@banalu zapojim sa do debaty, predstavte si,ze nas poslali na gastro, pozreli ultrazvukom, skonstatovali,ze ano,ze ma reflux, lebo sa jej to tam vracalo hore-dole a zaver? Ze to je u takych malych deti bezne,ze z toho vyrastu, liecba ziadna :D ja som kukala ako puk,ci sme tam ozaj sli kvoli tomu,aby tam potvrdili to,co mne bolo davno jasne... Inak s tymi prikrmami velka pravda, bude to po nich lepsie 🙂

banalu
1. mar 2023

@lubkovaandrejka no u nas bola liecba v podstate AR UM (vysetrenie nam okrem potvrdenia dg. prinieslo aj predpis na UM, a teda ho preplacala zdravotka s nejakym 1€ doplatkom), ale nie kazda mama chce prestat kojit 🤷‍♀️ + samozrejme odporucania na kadejake kvapky a proti reflux. rezim. A chodime pravidelne na prehliadky kazde 2-3 mesiace.
Ved mala spala pomaly postojacky prve mesiace zivota a cez den bola na spanky v nosici. Ale AR UM uplne zmenilo spravanie malej a keby som to bola vedela, tak jej to mlieko dam hned. No, je pravda, ze ja niesom za kojenie za kazdu cenu aj ked chapem, ze su mamicky, ktore sa kojenia vzdat nechcu. Uz ako kazdy uzna za vhodne.

lubkovaandrejka
1. mar 2023

@banalu tak asi kazda ambulancia ma svoje postupy,tato Vasa bola z tych lepsich 🙂 ja malu nekojim,odsavam a davam jej vo flaske,aj som to spomenula,no nepovedali na to nic. Keby mi navrhli davat UM AR,ze jej to pomoze,tak nevaham 🙂 Tiez nie som za kojenie cez mrtvoly a tiez nechapem,aki su niektori az z fanatizovani :D Tie antirefluxne opatrenia nam povedali tiez a to bolo vaetko,super,ze je Vase babo sledovane, mozno malo ten reflux horsi, ktohovie. Snad je mu lepsie 🙂

lubkovaandrejka
1. mar 2023

@banalu zo zaciatku som kojila,aby som to upresnila,ale potom bol strajk a bolo po :D

banalu
1. mar 2023

@lubkovaandrejka mala ma uz 15 M a podla posledneho vysetrenia, uz len najnizsiu formu refluxu, v podstate to znamena, ze este cosi sa vracia, ale uz si to vie ukorigovat telo a uz to nejde az do ust ci nepregrcne.
Nechapem preco vam nenavrhli AR mlieko, ale zas co doktor, to nazor... a moc sa asi nechcu natahovat s mamickami.. no kto vie 🤷‍♀️