Externé štúdium na strednej škole v 28. rokoch

liferax88
15. júl 2021

Dobrý deň. Začnem hneď z kraja. Mám 28 rokov a premýšľam nad externým štúdiom na strednej škole. Nakoľko som v predchádzajúcej ukončil štúdium a začal pracovať chýba mi maturita no zároveň by som mal záujem pokračovať aj na VŠ. Chcel by som sa venovať vývoju aplikácií teda by som tým pádom ocenil nejaké rady prípadne tipy. V programovaní či vyvíjaní aplikácií by som bol úplný nováčik. Matematiku by som musel oprášiť no anglický jazyk ovládam plynule. Veľmi rád sa učím a takýto smer som po dlhom premýšľaní vyhodnotil ako vhodný pre mňa do budúcnosti. Vopred ďakujem za akékoľvek rady tipy či odpovede.

nelca84
15. júl 2021

@liferax88 a ako znie otazka?

liferax88
autor
15. júl 2021

@nelca84 V podstate len tak že ako začať kde sa informovať prípadne aké mám možnosti.

nelca84
15. júl 2021

@liferax88 nehnevaj sa, ale chces vyvijat aplikacie a nevies googlit? Vsak popozeraj, ktora stredna skola v tvojom okoli ponuka maturitu externe a tam zacni.

chrumka120
15. júl 2021

@liferax88 a koľko rokov si potrebuješ dorobiť na strednej?

vikusjk
15. júl 2021

@liferax88 zalezi, na aku strednu chces ist. Na sukromnej strednej si mozes spravit maturitu hocikedy, od poctu rokov, ktore uz mas ukoncene zalezi, kolko si este potrebujes dorobit. Tu v BA je sukr. obchodna akademia a sukromne gymnazium, ale mozno su aj sukromne "ucnovky" s maturitou, neviem, ako sa v dnesnej dobe volaju, asi nejake sukromne odborne skoly s maturitou, tak pogoogli. Statne skoly neviem, ci ponukaju externe studium.

florabotanica
15. júl 2021

@liferax88 28 rokov nie je tak vela, aby si nemohol nastupit na externe studium. Pokial chces ist potom na VŠ, odporucam taku strednu skolu, ktora ti ponukne matematiku a take predmety, ktore neskor na VŠ vyuzijes. Co sa tyka toho vyvoja appiek a celkovo prace v IT sektore, dnes je i mnozstvo roznych kurzov, ktore Ti pomozu sa doucit, co potrebujes. Ako Ti uz radili dievcata tu : pouzi google.

monkka21
15. júl 2021

Ja mam 32 rokov a nastupujem na 2 rocné nastavbové štúdium na tu istú školu odkial mám vyučný list.Musis si zistit ktorá škola ponúka odbor ktorý chceš študovať,niektoré však neprijímajú študentov z odlišneho odboru z akeho más VL a hlavne zistiť či sa dá daný odbor študovať externe alebo podla individuálneho učebného plánu.Prihlášky sa podávali v juni,ale ak nezaplnili počty tak ešte je šanca ,že niekde budu máť voľne miesto,ale dlho neváhaj.

dankavass
15. júl 2021

Mám 28 rokov a robím si externé nadstavbové štúdium na SZŠ 🙂
Budúci rok končím.
Mám rodinu, prácu aj koníčky, všetko sa dá zvládnuť. Smelo do toho 🙂