Externé štúdium Ružomberok verzus Bytča

3. jan 2023

Ahojte,máte skúsenosti s externým štúdiom na niektorej z týchto škôl?Mam len učňovku bez maturity,prácu mám tiež celkom fajn,ale chcem si dorobiť školu.Ktorú by ste mi odporučili a prečo?Asi to bude dosť náročné popri domácnosti a deťoch,ako ste to zvládali?

nelca84
3. jan 2023

nenapisala si o ake skoly v tychto mestach sa jedna

autor
3. jan 2023

@nelca84 2rocne externe gymnázium

daria337
15. jan 2023

Myslím si,že lepšia je tá súkromná škola v Bytči 🙂

ninelik
15. jan 2023

Dorabala som si externe v 2018 maturitu na súkromnej v Bytči. Neviem porovnať s inými skolami, ale za mňa Bytca super. Príprava na maturitnú skúšku je tam skvelo prepracovaná. Bolo to náročné popri dieťati, práci, psovi a mm na týždňovkach 🙈 ale zvládla som to. Učila som sa po vikendoch a po večeroch. Par krát som mala takú krízu, že som myslela, že sa na to vykašlem ale teraz som šťastná, že som to dala. Pracovne som si s maturitou velmi polepšila, takže neľutujem 🙏
Držím palce ✊

daria337
16. jan 2023

@ninelik Ste veľmi šikovná,že ste zvládli externé štúdium popri rodine,klobúk dole 🙂
Uvažujem nad tým,že tiež začnem externe študovať v tej Bytči.
Neviem,či mi pôjde angličtina,nie som moc na jazyky.

ninelik
16. jan 2023

@daria337 nebojte sa, smelo do toho!
Naozaj tam je príprava veľmi dobre prepracovaná, posielajú mailom ich vlastné vypracované materiály z ktorých sa študuje, majú to rozdelené na okruhy z ktorých sa bude maturovať, nič zbytočné nevyžadujú ako pri klasickom dennom štúdiu kde sa toho preberá XY, je to celé vyslovene zamerané na maturitné témy, aby maturita prebehla úspešne.
Uvidíte sama budete spokojná 🙂

autor
16. jan 2023

@ninelik ja mam potravinarsku skolu,musela som ist po skole pracovat a teraz si uz vravim,najvyssi cas…este som rozmyslala,ze na tu skolu kde som chodila si dorobim,ale neviem toto ma laka viac …bolo to velmi narocne?ucenia vela?

autor
16. jan 2023

@ninelik teda vsetko online a tam ako casto sa musi chodit?

ninelik
16. jan 2023

Nebudem klamať, bolo toho dosť, ale zvládnete to 🙂
Budete maturovať z troch predmetov - slovenčina, cudzí jazyk a ekonomika. Ku každému maturitnému predmetu patrí 25 maturitných tém na niekoľko strán. Tieto sa postupne budete učiť a budete z nich robiť skúšky. Skúšky sa robia december/január a koncoročné máj/jún.
Okrem toho budete mať aj predmety ako ste mali na strednej škole - dejepis, matika, geografia atď., ale tých sa vôbec nemusíte báť pretože tam len dostanete zadanie a spravíte referát alebo dostanete okruh otázok a vyplníte online test, s tým Vás tam absolútne nikto nebude trápiť 🙂
Čo sa týka dochádzky, pôjdete na začiatku septembra na takú ako ,,triednickú hodinu", tam si poviete čo a ako k prvému polroku, potom sa uvidíte až na skúškach. Všetko dostanete perfektne vypracované do mailu a len sa budete postupne učiť 🙂 A zasa po skúškach na konci januára alebo začiatkom februára pôjdete na ,,triednickú hodinu" kde dostanete inštrukcie k ďalšiemu polroku a zasa sa uvidíte až na skúškach.

Ja som mala doma škôlkarku, mala som prácu kam som chodila aj cez víkendy, domácnosť, manžela na týždňovkách a dala som to, preto verím, že to zvládnete aj Vy.
Držím Vám palce a určite choďte do toho! 😘

autor
16. jan 2023

@ninelik a da sa zvladnut ekonomika aj ked som ju nikdy nestudovala? 😂

ninelik
16. jan 2023

Nebojte, to sa nadrvíte 😄
Ono je to celé také ,,nadrvenie sa", to by musel človek byt ekonóm aby tomu poriadne rozumel 😄

daria337
19. jan 2023

@ninelik Ďakujem za vysvetlenie a som rada,že tam nie je toľko učiva 🙂
Ja pracujem na tri smeny. Prebieha v Bytči výuka aj po sobotách?

autor
20. jan 2023

@daria337 tam vypracovavas zadania online a potom uz len na skusky

morskapanna
28. máj 2023

Baby a na termíne skúšok sa dá dohodnúť?alebo oni určia termín

kaculda2
2. jún 2023

Ahojte, chystá sa od septembra niekto na túto školu? Ja áno, poslala som prihlášku a dnes mi prišli aj bližšie info ohľadne školy.

stanka_k
22. júl 2023

@morskapanna väčšinou býva viac termínov na výber a zapisuje sa na ne (ak sa to nezmenilo)
ale v prípade nejakej vážnej situácie sa dá vždy všetko vyriešiť individuálne....

barca682987
7. sep 2023

@kaculda2 ahoj, ja mám prísť zajtra/sobota s vysvedčeniami 1 a 2 ročníka zo strednej

kaculda2
8. sep 2023

Ja idem až 30.9
@barca682987

barca682987
9. sep 2023

@kaculda2 nakoniec mám prostú bus 23.09 alebo 30.09

ketrin007
23. sep 2023

@ninelik ahoj prave som zacaka od septembra na tejto spominanej škole..uz mam materialy na ekonomiku a chcem sa spýtať budu nas skusat v december-januar online..predstavili nam tri ucitelky ktore nas budu skusat z toho je jedna nasa triedna..pomahaju pri skusani trošku alebo musíš vsetko hovorit sama?poucky su lahke len sa mi to troska pletie a neviem ci pri druhoch statkov staci vymenivat alebo vedet aj poucku .. napríklad spotrebne a kapitalove a podobne..alebo sa tuto len menuju ake druhy su..dakujem moc za odpoved

ninelik
25. sep 2023

@ketrin007 my sme všetko písali v škole na papier, takze moc nám neporadili 😄 ale maturovala som online keďže to bola Zrovná korona a maturity boli zrušené (pre externistov však nie, ale to nikto nevie 😏) a ked som sekala alebo som si nemohla spomenúť tak ma učiteľka tak decentne navádzala alebo sa pýtala. Čo si pamätám my sme mali dve, p. Styrančákovú a ešte jednu takú červenovlasú ale nepamätam si meno a ony chceli podrobne všetko. Ja som sa to dosť biflila aby boli spokojné 😄 ale ako vravím - my sme to písali a na 4 zapísané strany na jednu tému mi povedala, že tam ,,skoro nič nemám” , ústne to je mozno inak.

ketrin007
26. sep 2023

@ninelik no zbohom🤣

ninelik
1. okt 2023

@ketrin007 ale ak Vás / Ta poteším , tak teraz začínam VŠ pretože som si povedala, že ked som dala externe maturitu tak dám aj výšku 😄
Takze nebolo to až take hrozne 😇
Drzim silno palce ✊🏻

ketrin007
1. okt 2023

@ninelik super a aku ak sa mozem spýtať??a tiež externe??cize mi chces naznacit ze ta matura bola taka tazka?😁🫣

ketrin007
1. okt 2023

@ninelik lebo troska to z toho citim😁🤣

ninelik
1. okt 2023

@ketrin007 😃 nie, práveže naznacujem, že sa to dalo v pohode zvládnuť, inak by som sa na to uz ďalej nedala 😃
Inak, my - myslím pracujúci dospeli, už máme výhodu, že máme nejaku prax , už niektoré veci vieme obkecat, niektoré veci už aj ovládame z prace alebo z bežného života ..
napr poisťovníctvo, bankovníctvo, personalistika, trh - ponuka dopyt, cena, konkurencia, dph …
Angličtina je tiež v pohode lebo dnes už sa rukami nohami nejak dohovoríme všetci, a slovenčina a literatúra to už máme tiež za sebou a veľa veci sa človeku oživí ked sa k tomu vráti 😃

ninelik
1. okt 2023

@ketrin007 a tu výšku - mam to ako denne štúdium ale býva to len piatky a soboty cez teams, takze je to distancnou formou. A pokračujem v ,,milovanej” ekonomike 😃 ale to viac menej kvôli práci, keďže som sa pohla týmto smerom. Chcela som ešte teichu rozšíriť obzory , a mať naviac kolónku v životopise 😇

ketrin007
2. okt 2023

@ninelik taj verím ze to fam..ucim sa ppctivo kazdy den aj ked tých poučiek je vela a trosku mam v tom chaos ale tak asi sa to musi poukladat do hlavy.a hadam aj pomozu trosku pri skusani..horsie je ze ja chcem este aj jednotky 🤣a tiez by som chcela ist dalej ekonomika ale to je este vo hviezdach..uvidim ci nato budem mat..a z angliny mam trosku boja...tiez sa ju ucim kazdy den
.no uvidime

ninelik
2. okt 2023

@ketrin007 drzim palce a verím, že ľavou zadnou 🩷
A je super ked to tak poctivo beriete a každý deň do toho pozeráte, v takom prípade ani v najmenšom nepochybujem, že to vyjde 😇

ketrin007
2. okt 2023

@ninelik no som sa smiala ze ja najpoctivejsia budem mat najhorsiu znamku🤣dakujem aj ja vam. Dufam ze vas na tej vyske este dobehnem resp.stretnen🫣