Externé štúdium strednej školy

zmrd21
17. máj 2022

Zdravím, nenašiel by sa tu niekto kto by mi vedel poradiť. Mám 20 rokov a z osobných a rodinných dôvodov som ukončil svoje štúdium v tretom ročníku ( manažment regionálneho cestovného ruchu ) resp. mám iba základku neviete o nejakej škole, ktorá mi umožní si to dorobiť externou formou ? Najlepšie podobný odbor ale hlavne nech to je externe lebo ja pracujem a bývam sám, svoju prácu a školu dennou formou nemám šancu zvládnuť.

lilinka126
17. máj 2022

https://soussnv.edupage.org/text19/ napríklad, skus hladat u konkretnych skol ci by sa to nedalo alebo spravit individualny plan, na svojej skole kde si skoncil sa nedalo? a ukoncil si studium alebo si ho ukoncil? ak si ho ukoncil tak musis zacat od zaciatku, ak prerusil mozes pokracovat....

anonym00000
3. jún 2022

@zmrd21 tiež riešim rovnaký problém. Mám iba základné vzdelanie a chcem pokračovať ďalej a tiež neviem či sa dá stredná škola robiť externé. Smiem sa spýtať akú máš prácu ak máš len základnu školu?

kvetinka75
3. jún 2022

externé štúdiá sú väčšinou pre tých, ktorí už jednu školu - maturitu majú. Skús si zistiť individuálne štúdium. to by mali povoliť. Treba sa ísť povypytovať na školu o ktorú máš záujem.