Oplatil sa vám kurz účtovníctva?

12. mar 2023

Ahojte, zaujima ma, ci je tu niekto, kto nema vzdelanie tohto smeru, ale rozhodol sa, ze si spravi uctovnicky kurz. Oplatilo sa? Bavi vas to, zarobite si? Alebo to boli pre vas vyhodene peniaze a nenasli ste si k tejto praci vztah resp. ani pracu v tomto obore nakoniec? Vdaka

simonah73
12. mar 2023

ak nemas patricne vzdelanie, tak podla mna Ti to da tolko ze vyuzijes na to aby si si viedla ucto v domacnosti....

mogaa
12. mar 2023

záleží či si potom nájdeš prácu ako učtovníčka, teda že budú akceptovať že vieš len základy.....na samostatné učtovníctvo ti kurz nepomôže a nestačí....

autor
12. mar 2023

vdaka

janettdamian
12. mar 2023

Ja som taký prípad ako popisuješ. Ale teda bolo to už pred 30 rokmi. Na túto prácu potrebuješ mať "bunky" ja som ich mala prirodzene.

autor
12. mar 2023

@janettdamian ako zistim ci mam na to bunky, tomu velmi nerozumiem

simonah73
12. mar 2023

@autorka tak ja na to napr bunky mam, doma ma kazdy jeden clen domacnosti, kde su zalozene vsetky jeho pisomnosti, tak isto vsetky faktury roztriedene podla datumu zalozene v inych sanonoch - fa za plyn, elektriku, vodu. mna ked sa muz opyta na nejaky doklad v priebehu par minut mu ho viem dat k dispozicii, tak isto si vediem tabulku na domace financie, tak isto mam subor kam kazdy rok po dovolenke zapisujem vydavky, to len tak pre info. v akom stave su napr Tvoje uhradene fa alebo ine doklady?

autor
12. mar 2023

@simonah73 aha, chapem, tak toto nejak nerobim, to by bola pre mna robota navyse, ale rozumiem, ze pokial by chcel niekto cielene nieco setrit, tak by takto lepsie videl, kde. mne staci, ked mam prijem vyssi, ako naklady a ostava mi nejaka suma, ktoru si odkladam a viem zhruba, kde by sa dalo este usetrit, keby bolo treba. Doklady, ucty, faktury si odkladam aj ja, ale len z dovodu pripadnej reklamacie, alebo ineho riesenia.

simonah73
12. mar 2023

@autorka, ked som si zacala robit tu tabulku o prijme a vydajoch (su to len pravidelne mesacne platby bez stravy,drogerie,oblecenia) tak som ju robila ze kolko mi zostava mesacne, teraz ju robim uz len preto ze ma to bavi, penazi mame dost, takze uz by som ju nemusela robit. islo o popisanie tych buniek 😉

ketrint
12. mar 2023

Ahoj, ja som presne tento pripad. Som cez stavbarinu, ale počas materskej som už vedela, že ako slobodná matka budem musieť úplne zmeniť smer a najst prácu s pevnou pracovnou dobou 8-16 kvôli jasliam, a neskôr skolke a škole. Spravila som si účtovnícky kurz cez re-pas. Stal za totálne 💩. Dva mesiace 8h denne a nedal mi ani úplne základy. Absolútne odfláknuty kurz vedený štýlom “však to máte zadarmo a certifikát dostanete”… mne šlo o vedomosti, takze som si nakupila knihy a učila sa po večeroch sama. Certifikát bol síce fajn, mala som dať čo do životopisu z tohto smeru, ale reálne mi vždy na pohovore dali otázky aby videli, či poznám pojmy a chápem súvislosti a ucto test, takze treba mat tie vedomosti proste. Ja som sa potom pekne odpichla, prešla som účtovníctvo, reporting a teraz som na kontrolingu (všetko v iných firmách). Takze kurz ma zmysel, ale bude pri tom treba ešte samostudium…
Drz sa 💕

lenuska9999
12. mar 2023

Ja si teraz robím pomaturitne studium - 2 ročne v oblasti účtovníctva, ekonomiky a danovnictva. Skončím ako diplomovany špecialista - Dis za menom. Možno sa obzri po takom niečom v tvojom okolí. Ale poviem ti pravdu, že veľa vecí si musím dohľadať sama, mam pocit, že v tej škole ma nenaučia veľa. Ale tak zasa budem mat aspoň to Dis za menom a asi je ro rozsiahlejšie ako kurz .

janettdamian
12. mar 2023

"bunky" v zmysle, či máš na to osobnostné predpoklady 🙂 Toto je práca, ktorá musí človeka jednak baviť a musí mať na to vlastnosti ako logické, analytické myslenie, zvládať stres, sústavne sa učiť, byť priebojný, komunikatívny atď.

gemerka17
12. mar 2023

Ešte dodám, že týchto kurzových účtovníkov vychádza veľa. Kurzy prebiehajú pravidelne a tých firiem, čo ich organizujú je tiež dosť. Ak sa chceš zamestnať, tak bez prvotnej potrebnej praxe môžeš mať problém. Najmä ak nie si z veľkého mesta. Takýchto účtovníkov moc brať nechcú, čiže dostať príležitosť je aj o šťastí. Pridaj sa na FB do skupiny účtovníci. Bola tam téma aj čo sa týka kvality kurzov a ako to vnímajú a tiež či sa im podarilo s tým uplatniť.

niksniks9999
11. aug 2023

Dobrý večer,robi/robil tu niekto kurz cez midaro?ďakujem