Paneurópska vysoká škola

31. aug 2023

Pozdravujem, chcela by som sa opýtať, či niekto z vás študuje alebo študoval na paneuropskej vysokej škole externou formou. Ak áno, ako prebieha štúdium..na ich oficiálnej stránke je písané len odkedy dokedy trvá semester a skúškové obdobie. Na prednášky sa chodí každý víkend alebo? Ďakujem za každé info.

andreagajewska
31. aug 2023

Tiež nemám zatiaľ žiadne info, ale na študijnom oddeleni uviedli že termíny prednášok budú zverejnené v deň zápisu.

aaaa1111
1. sep 2023

tam sa aj studuje? sudiac podla exministra grohlinga staci dat peniaze a plagiaty prac a clovek ma titul

simonecka145
1. sep 2023

@aaaa1111 takéto komentáre mám najradšej. Súdiac……však daj teda peniaze a chod tam. Ja som tiež chodila na súkromnú VŠ a teda pekne som si tých 5 rokov vydrela a učila sa stále…..tieto predsudky Slovákov voči súkromným školám sú otrasne…..

beata_k
1. sep 2023

@simonecka145 Ale Panueropska a Sv. Alzbety take su 🤷

stanulienkat
1. sep 2023

@simonecka145 ja som mala kolegynu, co tam studovala pravo. Tak tupeho cloveka som este nestretla. Na urovni ameby. Este aj od nas z roboty ju vyhodili, co bola tak blba. Studovala dalej. Za peniaze cokolvek. Ta skola nema dobre meno.

simonecka145
1. sep 2023

@beata_k máš osobnú skúsenosť? Študovala si tam? 🙂 ja som nechodila ani na jednu z nich ale toto si nedovolim tvrdiť keďže nie som absolvent. Keď tam pôjdeš a zažiješ to na vlastnej koži potom to čo píšeš bude pre mna akceptovateľné

simonecka145
1. sep 2023

@stanulienkat nehovorím že nemôže byt….ja zase poznam dievča čo študovalo právo v BB a nevie ani čo je to štátna správa🙈 takze asi tak

akiana
1. sep 2023

@simonecka145 To nie je ani tak voci sukromnym univerzitam, ako voci PEVS konkretne. A nie "sudiac", ja som videla ich curriculum psychologie a to je jedna katastrofa. Tato skola dokaze vyprodukovat maximalne tak kvalifikovanu recepcnu.

akiana
1. sep 2023

@simonecka145 Pred par rokmi mala PEVS problemy s akreditaciou pravnickej fakulty, takto to tiez hovori samo o sebe.

lienka.7
1. sep 2023

@autorka každá fakulta to ma inak.
@aaaa1111 nás pan expremiér ma štátnu FM UK a mas pocit, ze by niečo vedel?
@akiana pred par rokmi mala PEVS problémy s akreditáciou preto, lebo mala svoje pobočky v CZ, co sa samozrejme nepáčilo CZ školám a českej advokátskej komore (lebo väčšia konkurencia). Treba maj aj správne info, kým niečo tvrdím.

andreagajewska
1. sep 2023

@aaaa1111 tak narýchlo mi napadlo, že jedným z absolventov práva na tejto škole je aj sudca z najvyššieho súdu, ktorý pôsobil aj v európskych inštitúciách, a dá sa jednoducho dohľadať, že právo tam absolvovali aj iní, špičkoví odborníci.

Takže je to rôzne a invividuálne, kto a ako sa venuje štúdiu. Môžte na skúškach excelovať a študovať ponad rámec toho čo požadujú. A môžete preliezať s “odretými ušami” a plagiátorskými prácami a na záver dostať diplom, vďaka ktorému aj tak lepšiu prácu nedostanete, ak na to nemáte 🤷🏻‍♀️.

Trh rýchlo vyčistí šikovných od zaspatých a najmä v konkurenčnom prostredí sa velmi rýchlo ukáže,kto na to má a kto nie. Keď sa rozorávate s kýmkoľvek, tak ak nie po dvoch vetách, tak po prvej skúsenosti predsa vidíte, či sa vyzná, alebo nie.

Rozumiem aj tomu, keď si niekto si vyberá súkromnú školu proste napríklad aj preto, že chce mať normálne podmienky na štúdium a neriešiť že mu pri prednáškach bude padať omietka na hlavu a na toaletách bude chýbať toaletný papier, alebo že sa nebude kúriť, lebo štát nedodal škole peniaze ktoré sľúbil.

akiana
1. sep 2023

@lienka.7 Ved mam spravne info, oni kvoli tomu tu akreditaciu aj stratili. A bolo to kvoli tomu, ze ziadali akreditaciu pre slovensku centralu, ale vyucovali v CR pobockach, a to je ako keby si si urobila vodicak na auto, ale jazdila s nim na motorke. Proste to nie je v sulade s legislativou, co je celkom vtipne, kedze islo o pravnicku fakultu. Aj toto je dovod, preco ma ta VS celkovo zle renome, nie preto, lebo je sukromna.

beata_k
1. sep 2023

@simonecka145 Nepotrebujem mat osobnu skusenost. V BA je to vseobecne znama informacia, verejne tajomstvo.

simonecka145
1. sep 2023

@beata_k ok teda 🙈😂😂

simonecka145
1. sep 2023

@andreagajewska presne tak 🙏🏻🙂

lienka.7
1. sep 2023

@akiana a zase blbé info, ze? Akreditáciu mali iba pozastavenu a to je veliký rozdiel. Ale škoda to tu vysvetľovať, niekomu, kto dá tomu nerozumie. Ja netvrdím ze ta škola je výkvet geniality, ale vždy závisí od konkrétneho človeka, ako sa postaví k štúdiu. Ja mam kamarátky, paradoxne absolventky aj práva PEVS a nemali nikdy žiadny problém si nájsť prácu, dokonca ani v toľko tu ospevovanych korporatoch.👌 Poznam vsak aj absolventov UK, ktorí robia skladnikov a pod.(pozor, teraz tu nedegradujem žiadne povolanie, aby to nebolo tak brane).

lienka.7
1. sep 2023

@beata_k potom určite vieš aj o jednej expoliticke, ktorá vyštudovala EUBU na červený diplom bez toho, žeby co i len chodila do školy, ze? Kedysi bolo tiež všeobecný tajomstvom, za koľko idú na EUBE skúšky, ze? 😉 kolko je za A a pod. alebo aj celé studim. Ze? 👎
Cize, nenahovarajme si niečo v tom štýle, ze jedna škola je hnus a stoka lebo je súkromná a druha zase vrchol cistoty a poctivosti lebo je štátna 👌

beata_k
2. sep 2023

@lienka.7 Zbytocne sa zlostis. Tieto dve skoly take su. 🤷

rawmamka
2. sep 2023

Na Paneurópskej sa skutočne neštuduje, sesternica ju vyštudovala, lebo ju na žiadnu inú VŠ nevzali a do Sládkovičova, na Sv.Alžbetu alebo do Ružomberka na Katolícku ísť nechcela.... chcela študovať právo v Bratislave 🙄. Tam stačia iba peniaze za každý semester a diplom je vo vrecku. Kvalita 0 bodov, takže potom sa dá zamestnať buď iba po známosti, v rodinnej firme alebo v štátnej správe.

tetapetra
2. sep 2023

@rawmamka aj ja takú poznám. Dokonca jej rodičia kúpili titul JUDr, aby to lepšie vyzeralo. A čo robí teraz? Momentálne je na materskej, ale inak je zamestnaná v obchode s elektrospotrebičmi, u svojich rodičov . Toľko k právu

rawmamka
2. sep 2023

@tetapetra Aj sesternica je na materskej, resp. už rodičovskej, pomaly reťazovo 7 rokov. Chcela mať veľkú rodinu, je z ortodoxnej katolíckej rodiny, jej túžbou je mať veľa detí a viesť dobrý rodinný život, takže vytvára predovšetkým skvelé rodinné zázemie pre manžela, ten sa realizuje kariérne (ten ale študoval na Univerzite Komenského, nie na Paneurópskej....). Pre ňu práca nie je dôležitá, chcela len titul, lebo všetci v rodine majú min. II.stupeň VŠ vzdelania, tak aby bolo aj toto "na poriadku".

akiana
2. sep 2023

@lienka.7 Podla mna to az taky velky rozdiel nie je. V konecnom dosledku sa jednoducho snazili o profit na miestach, kde nemali co vyucovat, a vlada im to musela stopnut. To je dobry start do zivota pravnika, uz ako student byt zapleteny do podvodnych aktivit svojej skoly, a ak je pravda, ze sa tam da kupit diplom ako sa tu pise (pocula som to aj inde), tak aj neakademickych. Zbytocne sa budes rozculovat. A do korporatov beru ludi bezne celkovo bez VS, predovsetkym IT-ckarov, takze korporaty by som vobec nebrala ako nejaky ukazovatel kvality studia.