UCM v Trnave

silla_
19. jan 2024

Rozmýšľam nad štúdiom digitálnych hier v Trnave na UCM. Máte niekto skúsenosti alebo študujete tam na tej škole teóriu hier? Oplatí sa ísť na tú školu a je z toho reálne aj dobré uplatnenie?

justxme
19. jan 2024

Ono je to hlavne pomerne nový odbor. Čo som sa bavila s dvoma študentmi, ktorí to v tom čase študovali na Bc stupni, tak to bolo príliš teoretické na to, aby reálne mohli napr robiť hry. A tým pádom je to uplatnenie po škole v odbore pomerne náročné. Písať o hrách či byť v nejakom esportovom tíme alebo spravovať sociálne siete, to môžeš aj bez titulu. Hlavne to patrí pod masmediálnu fakultu, nemôžeš veľmi očakávať nejaké technické predmety či dostatočne IT vzdelanie. Myslím, že by sa dali nájsť aj prespektivnejsie odbory, ale ak je to jediné čo ťa baví, môžeš skúsiť

moonlight1210
19. jan 2024

Skor hladaj Praha, Zlin, Brno. Su tam skoly zamerane na graficky dizajn, game dizajn a vyvoj aplikacii.
Teda, v zavislosti, co je tvoja predstava o uplatneni sa s takymto odborom. Ci chces hry vyrabat, najst si pracu vo vyvojarskom tyme, atd.

goblinko1
26. máj 2024

Kamarát tam študoval, odišiel, veľa teórie málo praxe. Avšak ak chceš sa zlepšiť v grafike a pod tak ti škola poslytne bohaté možnosti, vývoj hier až tak nie.