Zápis do ďalšieho ročníka na vysokú školu a prechod na inú školu

baska_t
27. jún 2022

Ahojte, idem sa skúsiť s vami poradiť keďže so študijným oddelením sa už neviem 3.deň spojiť 🙄
Ide o to že od septembra nastupujem na VŠ opäť od prvého ročníka v ČR ale momentálne ešte študujem tu na SK, konkrétne UMB. Potrebujem ale ostať študentom až do konca augusta a plánuje prejst na novú školu kvôli tomu že mam študentskú brigádu a chcem sa vyhnúť úradu prace. Neviem však či je potrebné sa zapísať do druhého ročníka na UMB a na konci augusta ukoncit štúdium, alebo ma oni podržia do konca augusta aj keď sa nezapíšem. Kredity na postup do vyššieho ročníka mám.
Máte niekto s niečim takýmto skúsenosť?
Ďakujem za odpovede 🙂

kapanek1
27. jún 2022

@baska_t ja som prestupovala z VŠ na VŠ v rámci rovnakeho mesta ale na inu fakultu a odbor. Jednoducho som na predchadzajucu skolu na zaspis nesla a zapisala som sa az na novu VŠ. Ono mne sa zda ze studentom je clovek az do augusta. Ak si uz neukoncila Bc., statnicami uz stracas status studenta.

baska_t
autor
27. jún 2022

@kapanek1 no na novú školu som už riadne zapísaná preto som ostala trochu v pomykove čo mam robiť s týmto štúdiom na SK. Lebo obávam sa toho aby sa to nekrižovalo. Ani by som to neriešila keby nemám super brigádu o ktorú nechcem prísť

kapanek1
27. jún 2022

@baska_t no ked si uz na novej riadne zapisana tak super. 🤗To ti uz daju aj potvrdenie o navsteve skoly ktore asi potrebujes na brigadu. Staru skolu tym padom vobec neries. Prinajhorsom ti budu volat ze ci prides na zapis alebo co a povies im ze ides na druhu VŠ. Mne volali, ale my sme boli v rocniku traja 😄- povedala som že idem inde a uz neriesili.

baska_t
autor
27. jún 2022

@kapanek1 no len problémom je to že to potvrdenie síce už mam v systéme vygenerované ale je právoplatné až od 1.9.

kapanek1
27. jún 2022

@baska_t jaaaj. 😬