Ako sa zbaviť sršňa?

stanka235
1. jún 2021

Ahojte potrebujem poradiť. Bývame s priateľom na 7. Poschodí a pravidelne nám tam lieta sršeň. Vždy len jeden. Pozerali sme aj či nieje niekde v okolí hniezdo, no nič sme nenašli a nevieme ako sa ho zbaviť. Vraj by tak vysoko ani lietať nemal. Kúpili sme sprej Effect proti sršnom a vystriekali im celú terasu, ale nepomohlo. Nevie niekto ako sa ho zbaviť ? Vopred ďakujem.

jajusa85
1. jún 2021

@stanka235 skus na tanier nasypat mletu kavu a zapalit, bude tliet a dymit. To celkom dobre pomaha na osi, vcely, srsne. Ak ho zabijete, pride dalsi. Su to prieskumnici, ak sa nevrati poslu na jeho trasu dalsieho. Ale ak sa nevratia traja ci styria uz bude pokoj 🙂 poznam to z nasho balkona, mame tam nieco zo stareho dreva a chodia to obkuskavat, stavebny material 😆🤦‍♀️

stanka235
autor
1. jún 2021

@jajusa85 vyskúšam ďakujem 😊

fajnova
2. jún 2021

@stanka235 napriek hrozivemu výzoru nie sú sršne útočné. Tiež k nám chodia na dvor a naučili sme sa spolu žiť. 😁 Keď ich nevyprovokujes, tak sami od seba nezautocia. Minulý rok som jedného zabila a potom mi ho bolo ľúto lebo mi neublížil. Ale je pravda, čo tvrdí kočka vyššie. Umierajúci sršeň vylučuje nejaké látky ktoré lákajú iné sršne aby ho išli brániť. Bacha na to.

modramacicka
30. júl 2021

ahoj, vyriesila si to nejak? ku mne tiez vzdy takto chodi jeden a som na 9. poschodi ale ja nemam terasu ani balkon, iba do okna mi chodi a zacal si robit hniezdo v rame okna. Teraz neviem co ine na neho ako sietku do okna aby neletel dnu.