Ako spraviť, aby sa 4 ročný necítil odstrčený novorodencom?

sida456
5. jan 2019

Dobrý deň. Potrebujem radu. Hlavne od tých mamičiek, ktoré si tým už prešli. Maly má 4 roky.... v marci sa nám narodí druhé babo. Drobec sa veľmi teší na príchod súrodenca. Chodí do skolky, spi sám v izbe. Chcem sa opýtať ako ste riešili to keď ste prišli z nemocnice nechať ho tyzden doma aby sa necítil odstrčený? A babo som chcela dať k nám do spálne, do postieľky, nebude sa syn cítiť odstrceny ? Že mi všetci v izbe a on vedľa sám v izbe ? Poraďte. ďakujem blbe momenty si nechajte pre seba.

beky1813
5. jan 2019

My sme to vyriesili tak, ze starsia isla do spalne a ja s malou do jej izby, aj muz sa potrebuje vyspať a aj ona nech nie je odstrcena. Mensia sa narodila zaciatkom februára a starsiu som mala doma mesiac, aj kvoli chorobám a aj ju nemal kto zanasat do skolky

martinka13
5. jan 2019

Nam sa dcéra narodila keď mal syn presne 6 rokov. Vôbec sme nic neriešili. Vsetko bolo ako po starom. Myslím, že aj Váš malý to už zvládne..... držím palce

hettinka
5. jan 2019

Aj u nás bez problému, my s bábätkom v izbe, staršia dcéra v svojej izbe. Vysvetlili sme jej, že je to aj pre jej dobro, babo v noci vstáva, plače... a do škôlky som ju pár dni nedala. Rozdiel 5,5 roka.
Prvé mesiace neziarlila, to prišlo až neskôr, keď mladší začal lozit a brat jej hračky. V tom čase som zaviedla 1x do týždňa “dámsku jazdu”, niekam sme šli len my dve a pomohlo.

dudos
5. jan 2019

@hettinka veľmi dobre vyriešené s tými babskymi jazdami. Moja sestra má tri deti, z toho je jeden pár dvojčiat z druhého tehotenstva. Rozdiel medzi starším synom a dvojkami je 2,5 roka. Od ich narodenia až doteraz majú pre syna samostatné aktivity a vyhradený čas len pre neho. Z odstupom času vidíme, že je sa to oplatilo. Sú to 4 roky čo to takto majú zavedené.

pininka
5. jan 2019

Je to bežný kolobeh života. Ani starší syn, ani stredný syn s tým nemali problém. Normálne som im vysvetlila že príde bábo, ktoré bude papať aj v noci. Normálne spali vo svojej izbe a chodili ráno do škôlky a školy.

lacibo
9. jan 2019

@sida456 4 ročný sa nebude cítiť odstrčený..ak ho dobre pripravujete už od začatku tehu..on je už predsa "veľký" a bábo ešte "maličké"..