Ako to mám oznámiť susedovi?

stankot
24. júl 2023

Ako oznamit susedovi ze si chcem urobit plot na pozemku ktory som kupil,ale cast z neho uziva on aj ked je moj?Ako mu povedat nech si vyprace veci na svoje?Vie o tom ze to nieje jeho pozemok.

vkatush
24. júl 2023

@stankot podľa vzťahov

Čau Fero, v pondelok prídu robiť plot. Do piatka si zober veci, v sobotu si cigáni berú všetko, čo zavadzia alebo nie je moje. Diky.

Dobrý deň, pán Kováč. V pondelok robíme plot okolo nášho pozemku. Nejaké vaše veci stále sú na našej časti. Prosím, do piatka si ich vypracte, inak ich v sobotu odnesú na skládku. Ďakujem, sused.

lienka.7
24. júl 2023

@stankot Milý pán sused, nakoľko budúci týždeň mi na pozemku idu robit nový plot, prosím o vypratanie vašich veci z neho do tohto piatku. Čokoľvek tam ostane, bude v sobotu vypratane a odvezene na skládku. Ďakujem. Váš sused Ferko Mrkvicka

alenah31
25. júl 2023

@stankot je jedno aké vzťahy máte - ústne mu to oznám pokiaľ to nechceš hrotiť, ale rozhodne pošli aj písomne a s termínom dokedy to má byť odpratané. Pokiaľ užíva pozemok kde si niečo zasadil - uviesť, že mu umožníš úrodu pozbierať. Ak tam má nejakú menšiu "búdu" či napr. uložené drevo či iný materiál - uvádza sa termín tak, aby to stihol odpratať. Je to síce tvoj majetok - ale evidentne ho užíva s "tichým" súhlasom. Ak by k niečomu prišlo - a jeho majetok, ktorý je užívaný na tvojim pozemku sa napr. poškodí - nech máš niečo v rukách, že si to oznámil a dal mu dostatočný priestor na vypratanie.

martinka13
25. júl 2023

Ako píšu vyššie - závisí od vzťahov. Ja osobne sa však bez ohľadu na to držím hesla co je psáno, to je dáno , takže by som to vybavila aj písomne. Ono sa aj dobre vzťahy môžu pokaziť.

puertorico
25. júl 2023

Ja by som ho pekne poprosila ústne ak máte korektné vzťahy. Keby mne sused pošle písomne niečo také tak by mi asi mozog zamrzol že či sa bojí ísť za mnou. Veď to je tvoj pozemok.
Pekne sa ho spýtaj, že či by si mohol veci aspoň posunúť alebo odpratať lebo by si chcel robiť plot. Určite bude súhlasiť , veď ,mu môžeš kľudne aj pomôcť. Možno by to spravil už dávno keby mu má kto pomôcť.

osky
25. júl 2023

Slusne ist za nim a oznamit mu ze ides robit plot.
Dohodnut sa,dokedy si ma veci z tvojho pozemku dat prec.
Ak potom budes vidiet,ze nereaguje alebo co, poslat mu to pisomne-doporucene! /do vlastnych ruk! /.
Aby si mal dokaz,keby doslo k dakej potycke.
Ak by ani potom nereagoval uz by som nebrala na to ohlad....
Jasne,ak tam ma urodu alebo nieco tazko odstranitelne,dat mu dost casu na zber,ci moznost to dat prec.

andrea_82
25. júl 2023

Stavbu plotu by si mal mal mat nahlasenu na obecnom/mestskom urade ako drobnu stavbu. V tlacive sme mali aj vyjadrenie suseda, podpisoval, ze s takym prevedenim plota suhlasi. To bola prilezitost povedat mu, aby si veci odpratal.

marienka1989
25. júl 2023

@andrea_82 presne tak 👍👍👍

katarinka89
25. júl 2023

@stankot normálne, prečo máš obavy? Je to tvoj pozemok a ty si na ňom môžeš robiť cokolvek

stankot
autor
25. júl 2023

@vkatush
@lienka.7
@alenah31
@martinka13
@puertorico
@osky
@andrea_82
@katarinka89 vztahy su take ze ked je podla neho ako chce on tak vsetko ok,ale pokial sa mu nieco nepaci tak koniec sveta.A toto sa mu pacit nebude,kedze ten pozemok vyuziva zadarmo.Je to viac ako 2 are ktore takto vyuziva.Ide len o bezny pletivovy plot,neviem ci aj ten treba hlasit.

maranco
25. júl 2023

@stankot a už si začal užívať svoj pozemok? Pokosiť tam, zložiť tam nejaký materiál, máš vymerané a zabité kolíky? Nech vie že to užívaš ty.

stankot
autor
25. júl 2023

@maranco koliky tam su co si dal vytycit on pred rokmi.Buduci tyzden pride geodet ktory zameria moj pozemok.on si to ohradil este davno a uzival aj ked vedel ze to vlastnil predchadzajuci majitel.Viac ako dva are uziva mojho.A on ma povahu taku ze od kriku nadavok a vyhrazok asi prejdeme vsetkym ked nieje podla toho ako chce on.Ked ano tak je vsetko ok.

majuska161
25. júl 2023

@stankot treba ohlásiť drobnú stavbu na stavebnom úrade,väčšinou teda na obci...

heidi4
25. júl 2023

@stankot nevadi, nedaj sa, je to tvoje, zial su aj taki ludia medzi nami, ze ked dupkaju nozickami, ze nieco nie je po ich alebo nemaju na nieco pravo, tak jedine, na co sa zmozu, su krik a nadavky, ale tam to aj konci. (Nevedia inteligentne akceptovat fakty.) Samozrejme, ze sa mu to nebude pacit. Ale ma smolu. Ved nech si kupi ako ty. :D Ja by som si ho vychutnala. :D Nedaj sa! Drz sa

javiemneviem
25. júl 2023

Ahoj, možno si aj nás sused 🙂 nie sme na to hrdi, ale na susedovom pozemku nám ostalo veľa materiálu po stavbe. Máme už postavený plot. Vždy sa na to chystáme, ale dom nie je ukončený. Do toho deti. Ak by sused prišiel povedať, že ide na pozemku niečo robiť, je to priorita číslo jeden. Pozemok je jeho s my sme mu vôbec vďační, že nám dovolil tam niečo skladovať. 🙂

simca06022011
25. júl 2023

oplotenie sa hlasi na urade, niekde treba aj podpis suseda. Ked mas toto v ruke, poziadas ho vypratat to do.. ak nevyprace, postavis plot a neriesis. Robi cirkus, treba ho p oslat na obecny urad. Robi velky cirkus, volas policiu.

heidi4
25. júl 2023

@simca06022011 presne tak 👍

stankot
autor
25. júl 2023

@heidi4 dakujem za podporu

stankot
autor
25. júl 2023

@javiemneviem nie niesme susedia 😉tento tam nema nic