Ako urobiť odliatok nožičky bábätka? Čomu sa vyhnúť?

mabylion
10. aug 2011

Ahojte dostali sme sadu na vytvorenie odtlačku a následne odliatku bábätka. Mate s tým niekto skúsenosť? Návod mi príde trochu zložitý. Čoho sa vyvarovať, aby výsledok vyzeral super.

lucyka1
11. aug 2011

@mabylion ja som sice nemala ziadnu sadu na vytvorenie odtlackov, ale som normalne malemu natrela slapu so stetcom namocenym vo vodovej farbe a nasledne som ju otlacila na kancelarsky papier a vysledok bol perfektny. taky aky som chcela 😉 🙂

dymko
12. aug 2011

co konkretne sa ti zda zlozite? co pisu v navode?

mabylion
autor
13. aug 2011

@dymko časť kde máme urobiť odtlačok, na sacku je pisane ze dat vlaznu vodu potom rychlo miesat, urobit odtlacok ale rychlo aby to nestvrdlo. Sa mi to zda prilis hrrr. Vsak kym to vymiesam, potom maly nemusi spolupracovat a zbabrem to. Pokazit to nechcem.

bodka13
13. aug 2011

@mabylion nebudeš ani prvá ani posledná čo to zbabreš 😉 ...brácho má 4 mesačnú dcérku a keď po narodení robili odtlačok nôžky podarilo sa im to až na tretí pokus-aby to bolo podľa ich predstáv a boli spokojní ...tej hmoty je tam dosť,ešte im aj ostalo 🙂 ...teda neviem akú máš ty,oni mali z Albi taký 3dielny rámik (ručička-fotka-nožička)

dymko
14. aug 2011

@mabylion je to tak ako pises. neviem aku mas sadu, skus pozriet 3dodliatky.sk ci je to ten isty system s ktorym mam ja skusenosti. prasok na formu musis rozmiesat v studenej vode, lepsie nez vo vlaznej, pretoze to bude rychle tuhnut, vymiesas a teplom detskej nozicky alebo rucicky cela masa asi za 45-60 sekund stuhne a vznikne z toho take ruzove zele. bat sa nemusis, tym, ze je to zele tak je to velmi pruzne a nozicku lahko vyberies, nebude ani spinava pretoze sa to nelepi. nas maly s tym nemal problem, mal asi 2 mesiace ked sme robili prvy odliatok. 3d odliatok bude urcite perfektny, budes prekvapena. Este ked budes nalievat tu druhu hmotu do hotovej formicky, tak skus nou trosicku akoby potriast nez sa uvolnia bublinky a nech ti to zatecie aj do najmensich detailov. potom skus hotovy 3d odliatok opatrne vybrat a urobis si pokojne este jeden.

mabylion
autor
12. sep 2011

Ahojte musím sa pochváliť výsledkom 😀

dymko
21. sep 2011

krasne sa ti to podarilo 🙂

ivett1
21. sep 2011

@mabylion kráááásne

lupape
13. jún 2013

@mabylion ahoj. mohla by si mi prosím ťa povedať ako si robila tie odtlacky rúčky a nôžky? sa mi to strašne páči a chcela by som si to spraviť aj ja na pamiatku. ďakujem

letka333
5. apr 2014

Ahojte.chcem sa opytat.ked babatko bude v hmote rucickou hybat a zvierat pasticku.....ako potom urobim odtlacok spravne?