Chcem si spraviť autoškolu, ale v minulosti som chodila k psychiatrovi a psychológovi

8. aug 2022

Ahojte. Chcela by som si urobiť vodičák na auto, no v minulosti som chodila k psychiatrovi a psychológovi (depresie) a rada by som vedela, či potrebujem potvrdenie aj od nich. Viem, že keď má človek neurogické problémy, má ísť za neurológom, ale ako to je s psychológom/psychiatrom? Je tu z vás niekto, kto mal taký prípad? Poslal vás obvodný na vyšetrenie a vyjadrenie od psychiatra/psychológa?

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. aug 2022

@fairyprincess Tak teraz zmätená. Hovoríš, že netreba, no môjho kamaráta poslal obvodný za psychológom, pretože mával depresie. On si tiež robil vodičák na auto. Tak ak ma pošle, musím tam ísť nie?

anjelicek26
8. aug 2022

@fairyprincess lekar dava papier o sposobilosti a zdravotnom stave... ak ma clovek epilepsiu ci depresivne stavy ci zly zrak, ci ine neurologicke problemy, lekar mu to odporucanie dat nemusi... to tazko posudis takto, to potvrdenie vystavuje obvodny, je to na nom, ako ten stav vyhodnoti.

nerya
8. aug 2022

Väčšinou ti treba len ak. Máš. Problémy s očami a viem ze pri epilepsii treba potvrdenie ze si bez záchvatov už nejakú dobu, psychológ a psychiater s tým nič nemajú, jedine ak si robíš na kamión, tam sa robia psychotesty

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. aug 2022

@nerya Ako som písala vyššie. Kamaráta, ktorý mal depresívne stavy poslal k psychológovi a robil si len na auto.

nerya
8. aug 2022

Véd tak ho poslal. Lebo mal. Depresie, s vodičským nemuselo súvisieť

kittykat22
8. aug 2022

to, ze si bola u psychiatra a psychologa nema s vodicakom nic spolocne. Chod si pytat potvrdenie na vodicak a bude to ok - uvidis.

luccija
8. aug 2022

Co viem, tak nie....kamarat robil beckovy vodicssky?Ved vyskusaj a uvidis...tretina populacie ma uzkosti, depresie.Kamaratka si robila vodiccsky , ked brala AD a nic jej nebolo treba

autor
8. aug 2022

@luccija Áno, robil si béčkový. Roky mal depresívne stavy, liečil sa u psychológa no aj tak potreboval potvrdenie.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
8. aug 2022

Obvodny lekar ti bude potvrdzovat prihlasku, a vtedy ti on povie ci pozaduje nejake ine vysetrenia alebo nie,a lebo je tvoj stav uz v poriadku. Ak on uzna, ze su tam potrebne nieco dovysetrovat (psycholog, neurolog, ocny lekar... ktokolvek), posle ta tam.

autor
8. aug 2022

@simca06022011 A nebude treba v budúcnosti robiť nejaké testy alebo niečo? I keď si robím len auto? Lebo oni si zaznamenajú, že som musela ísť za psychológom akebo psychiatrom, nie?

abbey1
8. aug 2022

Obvodný o návšteve psychológa ani len tušiť nemusí. Ak však má niekto ťažké depresie, a tie už rieši psychiater, tak môže byť potrebný papier kód neho.
Zbytočne vopred stresuješ.

autor
8. aug 2022

@abbey1 Ja sa "stresujem" lebo som tie depresie mávala. Momentálne je mi lepšie, ale necítim sa zdravá, ako rybka. Preto si myslím, že ma tam pošle.

simca06022011
8. aug 2022

ale to my nemame z kade vediet co budes potreboavt a co nie, vsetko zalezi na tvojom lekarovi, tvojom stave atd.
Co sa tyka pravidelnych testov, tie myslim, maju len profi-vodici, priapdne naozaj vazne diagnozy.
Ak ta posle, tak ta posle, no a?

euka210
8. aug 2022

ja som sice robila vodicak tak pred 15r a chodila vtedy aj ku psychologicke, aj AD brala, nikto nic neriesil. Ziadne potvrdenia vtedy neboli potrebne, aspon nepametam ze by som sla kvoli tomu k obvodnej.
Jedine pri nastupe do prace som potrebovala vyjadrenie, kvoli vstupnej prehliadke.
Pokial teraz nechodis, tak niet co riesit.

autor
8. aug 2022

@simca06022011 Nič, len sa cítim ako niekto kto si ide robiť vodičák na nákladiak. To akože budem robiť psychotesty ako oni? A nebudem môcť riadiť obyčajné auto keď neprejdem?

luccija
8. aug 2022

Nestresuj🙂naozaj nepoznam nikoho kto sa liecil na psychiatrii a je ich dost, ze by nieco potreboval.Psychotesty u psychologa robia profi vodici

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
8. aug 2022

Myslim ze to prilis prežívaš, vidis ze vsetci ti tu píšu ze lekár povie, je mozne ako ti tu píšeme ze nic robiť nebudeš. Depresie na kopec ludi a vodičaky majú.
Pozri sa na to z druhej strany, keby sa nic neriesilo/nevysetrovalo a vodičaky by dostali ľudia s rôznymi poruchami, chorobami... Bolo by to v poriadku? Človek sam vo svojom aute bez "zakaznikov" nemoze nikoho ohroziť na ceste?
Cize klud, s papierom k dr, potvrdi a ak treba pošle kam treba, ak nie, tak nie. A nie len na nákladak sa robia testy 😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. aug 2022

Tak, dnes som bola pri obvodnom a poslal ma k psychológovi. Neskutočné, 60 eur za to musím dať.