Čo sa oplatí kúpiť v Rakúsku?

22. jan 2022

Čo sa oplatí cenovo aj kvalitatívne kúpiť v AT z potravín,prip.drogerie ( prach na pranie napr...). Aká značka?

nikpa
22. jan 2022

Chodíme tam kupovať všetko okrem bežných denných nákupov alebo tých, ktoré majú krátku spotrebu (chlieb, ovocie, mäso). Aviváž, prach, veci na osobnú hygienu, plienky, umelé mlieko pre deti, sladkosti, trvanlivé potraviny ako ryžu, cestoviny...čo ťa napadne. Nemám vyhradené značky až na pár veci, jedná sa o to, že tie veci sú tam viditeľne kvalitnejšie a väčšina je aj lacnejšia. Nehovoriac o tom, že tam po ceste aj tankujeme lacnejšie, tam ten rozdiel už taký nie je ako v minulosti ale predsa. Druhá vec je, že bývame blízko hraníc, keby som mala chodiť volakde zo stredu Slovenska tak sa na to vybodnem. Muž chodieva z roboty do Nemecka, tam ho vyjde nákup ešte lacnejšie, len tak pre zaujímavosť.

autor
22. jan 2022

@nikpa dakujem

kiki68
22. jan 2022

Urcite ano, lacnejsie a kvalitnejsie ako na Slovensku. Zijem v Rakusku uz nejak 10 rokov a tie ceny, co som videla ked som bola v Decembri na par hodin na Sk boli velmi vysoke. A kvalita teda nizka.

osky
22. jan 2022

Zalezi aj od toho,do akeho obchodu ides a samozrejme,ci kupujes obycaje alebo znackove veci.
Napr.Hofer je podobna diskontna predajna ako Lidl,cize tam nakupis este lacnejsie ako v Bille ci v Spari.
Ale zase-podla toho co chces.
Pretoze aj Billa alebo Spar maju kvalitne a lacnejsie produkty,takze tazko takto radit.
Ale rozdiel v kvalite a cene urcite je.
Takze uz len prist a obehnut to.
Uvidis,ze naprazdno neodides.

autor
22. jan 2022

@kiki68 Tovar "Ja natürl.alebo nom "je kvalitný?

guiseppinka
22. jan 2022

@kiki68 napis, ze co je lacnejsie. Tiez tu zijem skoro tolko co ty, ale teda mne to tu az take lacne nepride... Akoze ked porovnam pomerovo k platom, tak ok... Ale bezne veci mi pridu mozno len kvalitnejsie (konk. Prasok na pranie)... Ale take cestoviny male - hviezdicky pismenka, su tu mega drahe...

guiseppinka
22. jan 2022

Autorka, ak mam vybrat, tak ja naturlich kupujem aj ja. Nöm nekupujem... Inak mam svoje oblubene veci, ktore kupujem v roznych retazcoch

autor
22. jan 2022

A vedeli by ste poradiť prach na pranie?

tramtada31
22. jan 2022

Tovar od značky Ja Naturlich je kvalitný, sú to biopotraviny. Tie sú vdaka dotáciám lacne

guiseppinka
22. jan 2022

Ja pouzivam uz roky persil universal tiefen rein ale bez avivaze. Taky zeleny... 100 prani sa da v akcii kupit okolo 13 14e

kiki68
22. jan 2022

NOM je kvalitny, ja natürlich je taky priemer. Nic extra to neni podla mna kvalitou. Ale zle to neni. Taky bezny standard podla mna. Mne NOM produkty chutia urcite viac. Ja osobne mam rada napr Schardinger

kiki68
22. jan 2022

@guiseppinka skoro vsetko, od jogurtov, cez maslo, drogeriu. Man prekvapilo ako na ak stupli ceny peciva, masa. Hlavne to v Rakusku je kvalitnejsie a nema povod v Polsku. Co na Slovensku je bezne. Ako je fajn, ze na Sk napr stoji jogurt rovnaku cenu, ale slovensky plat a rakusky su velmi rozdielne.

autor
22. jan 2022

@guiseppinka vďaka,pozriem.

autor
22. jan 2022

My sme od hraníc tak 55 km. Tak chcem ísť na veľký nákup,lebo aj tak na nákupy cestujeme do mesta u nás cca 20 km.

lienkashoppingqueen
22. jan 2022

Ja zijem v Stajermarku, tu kupujeme regionalne produkty. Stainzer, OM, Ennstaler jogurty a maslo,.. su neporovnatelne chutnejsie ako taky Schärdinger. Nöm nekupujem ale ze vôbec! Z prasku kupujeme len Ariel, ale Omo som kedysi pouzivala, je lasnejsi vonavy a bola som v podstate spokojna. I ked robim v Hoferi, nakupujeme v Spari, je to dobry obchod s dobrymi potravinami. V Hoferi su balene sunky syry ako v Lidli a Penny a to nemusim. Hofer je zase v inom lepsi, to vieme ti co zijeme v AT. Mäso kupujeme v Spari, vacsinou ked je akcia. Poteaviny su tu v pomere plat kvalita v porovnani so Slovenskom lacne a kvalitne. No napriek tomu lacne nie su a budu este drahsie!!!

kiki68
22. jan 2022

@lienkashoppingqueen Steier ma ine znacky zase , rovnako ako NOM nekupis napr v Kärnten. Lebo Tu je zase Kartnermilch a potom mensie znacky. Alebo ides jednoducho na farmu 200m od domu. Ale v Kittsee napr tieto znacky, co mame my dve nekupis. Dlho sme zilinvo Wien a sem tam sa islo cez kittsee a tak sme nakupili. Maju tam prave NOM, kedze je to mliekaren pre dany region. Potom maju este napr ten Schardinger, Landliebe. Este take ine myslim zohnat v Denns. Ale v tych testoch nejako lepsie nevysli.

jana_eyre_2
22. jan 2022

Podľa mňa sa najviac oplatí kúpiť byt vo Viedni a odsťahovať sa 😅 žartujem, hoci ja by som fakt šla, ešte raz sa rozhodovať...

Inak normálne kupujem všetko - chodíme na bežný nákup ako doma (keď sa dá samozrejme, teraz sme už dlhšie neboli, ani neviem už aké majú opatrenia).., mám veľmi rada rakúske trvanlivé potraviny, čaje a napríklad na dopečenie pečivo, alebo drogériu.. najradšej chodíme do sparu a hofer..

guiseppinka
22. jan 2022

@lienkashoppingqueen uplne suhlasim, ze teda lacne potraviny nie su... Akoze bola v penny a 75e - banany, sunka, syr, hov.maso, 5x maslo (1,69), parky, kvet (8e, ten byt nemusel), 1,5 chleba, sisky 12ks (2,99), kysla smotana. A este par blbosti malych na navstevu pre decka... Akoze vratilo ma to kus pri pokladni... Lebo teda dokopy nic a tolko prachov som uz dlho neplatila

osky
22. jan 2022

@kiki68 nöm ti oproti ja natürlich mozno chuti prave preto viac,lebo nie je prirodny.
Vsetko,co je podochucovane umelo,chuti mozno lepsie.ale je to len zvyk.
Ked viem,ze je to zdravsie,neriesim absolutne.
Ja teda ja natürlich kupujem stale,ale teda vobec mi nepride lacna tato znacka-
@tramtada31 -kde si vzala,ze su lacne vdaka dotaciam?

Autorka-nöm,schärdinger,rapsö,iglo,leibnitz,milka.....to su znacky,ktore su tu odjakziva a v podstate velmi kvalitne v tom zmysle,ze mlieko je mlieko,syr je syr,v cokolade je kakao a kak.maslo,nie tony margarinu... a pod.
ale urcite nie su lepsie ako tie bio znacky.v zmysle,ze jednoducho kravy su rovnako dopovane liekmi a hormonmi ako vsade inde...
Proste ked raz je nieco v bio kvalite,certifikovane,logicky je to bez vsetkych tych pridavkov a zlepsovakov ,ktore vsade inde su.
Ale zase je to drahe.vobec nie lacne....
A samozrejme,chuti to neutralnejsie..

Napr.milka za mna je hrozne sladka,to uz ani chut nema.
Lindt zasa tak mastny hnusny...
Ale napr.Lindt tmave cokolady od 70% hore su super
Landliebe Jogurty ci pudingy su skoro vzdy zahustovane modifikovanym skrobom...co teda urcite ok nie je,ale je to aj v inych znackach .

malinka158
22. jan 2022

Predtym ako pojdes na nakup pozri si letaky co je prave v zlave. Prasok sa urcite oplati aj avivaz. Tu kupujem avivaz, dam trosku do odmerky a pradlo krasne vonia. Teraz som bola u mamy na slovensku, ta ista avivaz silan modra velka a vona uplne ina. Davala som skoro 2 odmerky a pradlo bez vone.
Co som doma na slovensku teraz v decem./januari pozerala, tak maslo, cestoviny, olej su velmi drahe. Cukor stoji okolo 0.70 centov, za tolko sol teraz kupila tu v rakusku. Cestoviny Barilla su velmi drahe na slovensku. Tu som kupila balik cestovin v akcii za 0,60 centov. Na slovensku za tolko kupis tie lacne co sa rozvaraju. Kozmetika sa tiez oplati kupit v rakusku. A to komplet vsetko, aj parfemy. Pre porovnanie v rakuskej Bibe som kupila parfem Calvin Klein 100 ml za 29 eur. V slovenskej Dm som ho nasla skoro za 70 eur.

malinka158
22. jan 2022

Este ak chces pravidelne nakupovat v At, tak si vybav zakaznicke karty z obchodov. Nakup budes mat pri niektorych veciach este o par eur lacnejsi.
Zabudla som, mäso chodim kupovat do tureckeho obchodu.

lienkashoppingqueen
22. jan 2022

Barilla je talianska znacka. Rakuske su Wolf. Dalej este poviem ze sunky znacky Berger boli uz viackrat medializovane ze tyraju zvieratka. Tejto znacke sa vyhybam. Sunku kupujeme od znacky TANN v spare.

lienkashoppingqueen
22. jan 2022

My tiez pozerame akcie a vyuzivame tie -25%nalepky do sparu. Inak by sme minuli velmi vela na jedlo. Ono sa to zda, ale fakt padne pri jednom nedolezitom nakupe 40€ a ked to takto zopakujes viackrat behom 30 dni, mas aj 400€ za stravu. A kazdy ma rad to svoje, co by nemuselo byt ale zakaz si to.
Presne Landliebe jogurty su prihustene, kvalita o nicom. Raz za sto rokov si kupim takyto nejaky jogurt a niektore sa nedaju ani dojest. Najradsej 1kg biely jogurt, a je zdravsi ako tie prisladene ,,ovocne,, jogurty. Musim tiez povedat ze slovenske lacne cestoviny sa rozvaria na nepoznanie a ta kasa sa neda jest. Luto mi je. Sunka taktiez.
Avivaz nepouzivam.

lusyyy36
22. jan 2022

Tak ja neviem ale ja nejaký extra rozdiel medzi sk a at cenami a kvalitou nevidím. Áno, je veľa vecí v at kvalitných ale treba si priplatiť a za tu cenu uz kúpiš aj na sk kvalitné. Možno fakt ten prasok na pranie sa oplatí, na sk som také akcie nevidela, kupujeme ariel, avivqz lenor, ta už qle nebýva tak casto v akcii, kupovala som v mulleri ale uz aj tam zdraželi. Z hofera mam rada sardinky, ale inak nič také extra tu nevidim...a jogurty mam najradšej slovenské, tie si vždy nakúpiť keď ideme na sk alebo mi naši donesú. Tieto rakúske mi vôbec nechutia. A teda maslo tu je momentálne lacnejsie ako na sk

guiseppinka
22. jan 2022

@lusyyy36 uplny suhlas s tebou

tramtada31
23. jan 2022

@osky dostavaju dotácie + je Nižšia DPH. Ked bol ešte Merkur, každý mesiac bola zlava 25% na ja naturlich vyrobky. Vtedy si pollitrový biely jogurt kupila za 80 centov, na SK v bio obchodoch 100gramovy za 1,75eur. Mozarella vysla pod euro, v tescu bio mozarella 1,59. Banány v tej zlave mal ja naturlich za 1,50 a na SK v yeme za 2,5eura. V Bille bio mlieko stoji do 90 centov, na SK je za tu cenu nebio. Evidentne sa firme Ja naturlich dari, keďže za posledné 3-4 roky neskutočne rozšírila sortiment. Ja mám decka na bio strave a už pri prvých prikrmoch som vedela vyrotovat v podstate úplne všetky potraviny v bio kvalite, aj keď tam bola určitá sezónnost a nejaké bio mango, či bio karfiol nebol dostat kúpiť celorocne. A v lidli sú tie ceny ešte nizsie napr tam v pohode kupis 0,5kg bulguru za euro. Aj na SK sa podarilo niektorým firmám vybudovat vďaka EU dotáciám kvalitnú výrobu, taký farmfoods načerpal milióny eur a odchovava si dobytok na vlastnej dopestované kvalitnej strave, ale určite tie agrodotácie väčšina firiem nedostava ani zďaleka v takej miere ako v AT.
Dalej máš zákaznícke karty. Aj teraz mám v jo karte kupon na 10% zlavu z celého nakupu + cca 800 bodov, cize nárok na 2x 20% zlavu z celého nakupu, ktorá sa odpočíta aj zo zľavnených cien. Keď sleduješ aj letaky, tak sa dá pomerne lacno nakupit(napr teraz bio pomaranče v Bille za 1eur/kg a pod), takze okrem masa sú tie ceny o dosť nizsie.

lienkashoppingqueen
23. jan 2022

@tramtada31 tak to si jedna z mala co tvrdi ze potraviny su lacne. Ja robim aj za kasou a teda ked vidim zakaznikovi v podstate nic v nakupnom voziku v hodnote 30-40€, este raz bliknem do vozika co take kupil ked tolko plati. A nic extra tam nevidim. Moj pocit je teda uplne odlisny od toho tvojho.
Bio kvalita je super. Minule boli banany v Hoferi po 0,59€/ kg ak sa nemylim, lebo do febr. som Karenz, tak len z letaku co som pozerala.
Vsetko ide hore a pojde viac hore. Politici rozhadzuju nezmyselne peniaze v case korony a obycajni ludia na to doplacaju.

lusyyy36
23. jan 2022

@lienkashoppingqueen v hoferi keď majú mať čosi v akcii co sa fakt oplatí tak to väčšinou ani nedostanu moja skúsenosť...

lienkashoppingqueen
23. jan 2022

@lusyyy36 to je teraz kvoli korone. Bohuzial, za to Hofer a ani ine firmy nemozu. To sa ovplyvnit neda.

lienkashoppingqueen
23. jan 2022

umyselne si nikto taku reklamu nerobi.