Dolce Gusto alebo Tassimo?

123zuzka1123
29. nov 2011

Ahojte 🙂 Chystám sa na Vianoce kúpit pod stromcek kavovar no neviem sa rozhodnut medzi Dolce Gustom a Tassimom....prosim vas poradte mi ktory je lepsi...hlavne podla chuti kavy 🙂 ...dakujem

sisaha
29. nov 2011

@123zuzka1123 ja by som si nekupila ani jeden...Tieto kavovary, ktore funguju na naplne sa rychlo kazia, zanasaju...ked, tak radsej investovat do mini profi kavovaru, ktory ti kavu pomelie a dokaze vyrobit aj penu z mlieka..

123zuzka1123
autor
29. nov 2011

dakujem ti za nazor sisaha ale predsalen nejaky kupim 🙂

123zuzka1123
autor
30. nov 2011

prosiim vas niekto mi poradte 🙂

lauritka
30. nov 2011

@123zuzka1123 aj ja som poskulovala po nich. V tv tie kavy vyzeraju lakavo. My mame klasiku na presso.
S naparovacom, ale nikdy sa mi s tym nechce babrat kvoli cappucino. Tak pijeme len pressko s mliekom.
Ale ked vidim v tv tie peny tam.. .mnam 😝 chutovo neporadim, aj ked by som sa skor priklanala k jacobs. 😉
Chcelo by tu vystihnut nerjaku akciu v obchode a ochutnat.

martineluska
30. nov 2011

@123zuzka1123 ahoj ja mám dolce gusto a som spokojna kava je super 😉 a moji rodičia maju tassimo tiež je fajn porovnavala som chute a podla mna je to rovnaké 😅 chutovo. podla mna skus podla toho či máš radšej neskafe alebo jakobs 😉 kávu

sisaha
1. dec 2011

@123zuzka1123 teraz je v akcii cez zlavu dna dolce gusto http://zlaver.sk/zlava/193-kavovar-dolce-gusto-...

ciusinka
1. dec 2011

@123zuzka1123 Ja mam Dolce Gusto uz 2 roky a som spokojna, Tassimo by som si nekupila, pretoze kava Jacobs mi absolutne nechuti..Takze pre mna urcite Gusto, ale zavisi to od toho, ktora znacka kavy ti viac chuti 😉

iwusca
1. dec 2011

@123zuzka1123 ani ja by som si nekupila kapslovy kavovar, ale keby som si mala vybrat tak docle gusto ale len kvoli tomu ze sa mi viac paci dizajn 😅 😀 mne tieto kavovary pripadaju take "hrackarske" 😅

serenada
1. dec 2011

tassimo má technologiu čisrovich kódov, tj. vodu zohreje a nadávkuje v potrebnom množsteve. Gusto treba manuálne vypnúť - ak nevypneš, tak voda pretečie. tak isto pri DG treba nastavi´t teplotu, pri tassime je táto informácia v kóde - nič netreba nastavovať. Gusto má spráškové mlieko, Tassimo tekuté. Gusto má instantnú kávu v kapsuliach, tassimo mletú. z kapsule Gusto po príprave ešte vyteká voda - treba nechat odkvapkať.z Tassim a sa vyberá suchá kapsula.... 🙂

123zuzka1123
autor
1. dec 2011

dakujem vam vsetkym hlavne tebe sisaha ...mam radsej nescafe a DG je aj lacnejsie ....ale serenada mas pravdu treba sa s nim viac natrapit...stale este teda neviem 🙂

womenne
1. dec 2011

@123zuzka1123 mám Dolce Gusto a neodporučam. Strašne som po nom túžila, myslela som si že káva bude fajna, ale opak... ak máš rada kávu a vieš si ju vychutnať DG ti gurmánsky požitok neposkytne. Popravde je hnusná 😝 , pila som tu kávu iba prvý víkend a už 3, 5 roka stojí na poličke a vytahujem ju len pre návštevy, ktorým ale chutí 😀 ale myslím si že keby ju mali piť častejšie tiež prestanu.

Odporučam na klasicku kávu a hlavne aby mal trysku na vyšlahanie mlieka. Teraz taký kúpiš aj za 2000.-sk, a v akc za menej, známa ma kupovaný za 1500 a je super, ťažko jej ho závidim 😅

silvia123
1. dec 2011

My sme sa tiež rozhodovali či kávovar na mletú kávu, alebo Dolce Gusto a kúpili sme DéLonghi, bol síce o polovicu drahší ale sme nadmieru spokojní. Kávičku s našlahaným mliekom si veru vychutnáme každý deň, už ho máme rok a sme veľmi spokojní. Ono tie kapsule človeku časom pôjdu hore krkom, ale klasická káva každému kávičkárovi chutí.

maruska24
2. dec 2011

tak ja mám Dolce Gusto doma už vyše troch rokov, používam ho denno denne, ani raz sa mi nezaniesol, a nič na ňom netreba nastavovať, ani teplotu. /ak je iný na trhu tak o ňom neviem/. Káva mi z neho chutí, aj kapučína, kakao, latte, až na ten ladový čaj, to je čistá chuť instantu. Tassimo, je tým že sa číta čiarový kod prepracovanejší, ale ja jacobs kávu nemusím, preto sa k nemu osobne neprikláňam. Treba si pred kúpou ale zvážiť, či chceš kávovar na denné použitie, alebo len na spestrenie víkendov, lebo tie kapsule sú čoraz drahšie /na porovnanie kapsule DG 5,99, kapsule Tassimo od 5,99 videla som v Tescu dokonca za akciovu cenu že 7,99 😀 / A natrafila som aj na takýto kávovar v Meinl predajni, to je znova iná značka, kapsule ale dostaneš iba v ich predajni. Takže moja rada, ak sa rozhodneš pre DG tak je na zváženie či ozaj nevyužiješ aj ponuku na zlavovom portály, lebo pred vianocami som ho všade videla za ovela vyššiu cenu, ak pre Tassimo, tak tam akciova cenia pod 90 eur stopercentne nebude, nakoľko je to novinka a ak sa rozhodneš invstovať do original kávovaru, tak rozhodne nejakú premakanú vecičku čo ti poriadia pravý kávičkári, taký fajnšmejkri 🙂

serenada
2. dec 2011

Tassimo je teraz v Metre za cca 70€ s DPH to je asi najlepsia cena... 🙂
ak niekomu nechutí Jacobs, od januára sa budú predávať kapsule Carte Noire, a neskôr aj Maxvell.
odporucam si pozriet lento link: stranku http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_2_7?url=...

podobná stránka bude aj pre slovensko ponuka je tam dosť široká cca 70 druhov náplní do Tassima

gucz
2. dec 2011

@serenada gusto má v kapsuliach aj mletú kávu

my máme doma dolce gusto a sme veľmi spokojný, bol to darček od mm k mojim narodeninám. Používa sa denno denne aj 5x, sme kávičkári. Kúpu gusta neľutujeme. Kávička je výborná, majú široký výber. Najčastejšie kupujeme Aromu - klasická mletá káva, cafe au lait - káva s mliekom, takej jemnejšej chuti, ďalej cortado (niečo ako preso s mliekom), cafe macchiato (mňamka ), a potom pressko (rôzne, to pije mm). Kapučína mi z toho prídu moc sladké, mali sme aj mocha (káva s čokoládou), aj chochocino - čokoláda, ale aj to nám príde moc sladké. Malej sem tam kúpime neskvik
Vodu do DG dávame z filtračnej kanvice Britta (tú pijeme bežne), takže sa nezanáša
Som s DG maximálne spokojná a som vďačná MM, že mi taký darček vymyslel 🙂 .
Ten druhý prístroj neviem porovnať, ešte som ho nevidela naživo. Inak DG nová rada má tiež už prednadstavené množstvo vody. Mne sa však páči, že si viem regulovať vodu sama, lebo napríklad Aromu si robím silnejšiu (dám menej vody) a pridávam si mliečko

gucz
2. dec 2011

ozaj a kapsule do DG kupujeme vždy vo veľkom v Bille, bývajú v akcii po 3,99€

lenkahrubsova
2. dec 2011

@123zuzka1123 my mame Dolce Gusto a sme s nim velmi spokojni.Kazdy kto k nam pride povie ze mame vybornu kavu 🙂

123zuzka1123
autor
2. dec 2011

dakujem vam velmi pekne asi sa teda rozhodnem pre to Dolce Gusto ...je lacnejsie a ma aj vacsi vyber druhov káv 🙂 ...ale ked v Metre stoji to Tassimo len 70 eur no neviem...ja som velmi nerozhodny typ cloveka 🙂

alusha
2. dec 2011

my sme kupili tento tyzden dolce gusto v akcii v TPD za 74eur, kapsule v bille boli teraz po 3,99 tak sme sa zasobili, zatial sme velmi spokojni, a kava je v kapsuliach mleta, okrem late, kapucino a podobnych...

serenada
3. dec 2011

@gucz ... to ano... ale hlavne instatntnú.... ☹

123zuzka1123
autor
4. dec 2011

tak teda asi to DG! 🙂

123zuzka1123
autor
4. dec 2011

myslim ze ho kupim....a mam este jednu otazku je nejaky rozdiel medzi tymi typmi toho Dolce Gusta? nieje to jedno ci kupim napriklad Dolce Gusto piccolo ale iba to male vaco :P

silvik1
5. dec 2011

@123zuzka1123 my s mm máme radi jacobs kávu - teraz máme kávovar na prekvapkávanú kávu a tam tiež kupujeme len jacobs, takže sme si na Vianoce "vypýtali" Tassimo 🙂

123zuzka1123
autor
6. dec 2011

aha...ale vies ja s manzelom preferujeme skor nescafe 🙂

123zuzka1123
autor
6. dec 2011

ale ajtak dakujem :D

123zuzka1123
autor
7. dec 2011

ale ak niekto by mi este poradil tak velmi dakujem 🙂

mexx
16. dec 2011

@serenada Prosim ta, vies mi povedat, ci si viem na Tassime sama regulovat mnozstvo vody, ktore pouzijem na tu-ktoru kavu? 😕 Na Dolce Gusto sa to robi manualne, a tak by ma zaujimalo, ci sa aj tuto da nieco take ovplyvnit, alebo je len jednoducho prednastavene mnozstvo vody, ktore sa na danu kavu spotrebuje. (Osobne si napriklad Latte robim do vacsieho pohara nez sa zvykne na tychto strojoch, mam radsej take, a rada by som vedela, ci si to viem tak spravit aj na Tassime.) 🙂

anaku
17. dec 2011

@mexx ahoj hádam nevadí, že ti odpoviem namiesto serenady. Áno, dá sa to, po tom, ako prebehne automatický proces ti začne blikať tlačítko a ty si môžeš manuálne dopustiť koľko vody chceš... 🙂

kika13
19. dec 2011

da sa urobit na tassime väčšia pena na latte,zda sa mi taka mini robim nieco zle ?

nikol3333
14. nov 2012

ja mam dolce gusto a som s nim spokojna. teraz som si objednala aj tassimo🙂. nakolko tassimo ma milka napoje