Koniec lehoty na vyzdvihnutie balíka

lusyke
25. nov 2015

Chcem sa spytat na vas nazor. Pred dvoma tyzdnami si u mna jedna pani objednala balicek detskych veci. Kedze si toho brala viac tak som jej navrhla ze jej dam zlavu a postovne doporucene budem hradit ja. Suhlasila a sumu uhradila vopred. Ked som nakoniec veci zabalila a polozila na vahu tak som zistila ze balik ma viac ako 2kg takze uz nemoze ist ako doporucena listova zasielka ale ako balik. Opytala som od tej pani t.c. s tym aby ju posta o baliku mohla informovat. Balik som odoslala ako balik na postu a za dva dni mi od tej pani prisla velmi neprijemna sprava ze co som si dovolila dat balik zaslat na postu a neinformovat ju ci chce taketo dorucenie. Ze ma dceru po operacii a ona ma svoj handicap a asi tazko sa bude trepat pre balik na postu a najradsej by moju objednavku zrusila. Odpisala som jej ze o tychto okolnostiach som ja predsa nemohla vediet. Postovne som jej hradila ja a samozrejme som si vybrala lacnejsiu variantu kedze balik na adresu je drahsi a povodne to malo ist ako listova zasielka ktoru by jej aj tak domov nepriniesli pre velke rozmery. Pisala som jej ze som si predsa od nej pytala t.c. tak som to brala ako samozrejmost ze jej je jasne ako dorucuje posta zasielky a ak si priala ine dorucenie mala to pisat vopred. Nakoniec som sa jej ospravedlnila ale napisala som jej ze to je nedorozumenie a jej reakcia sa mi nepaci a ze sa este skusim opytat na poste ci sa zasielka neda na dialku zmenit. Na poste mi povedali ze to uz nejde. Spytala som sa jej ci nema niekoho kto by ju na postu vzal autom no ta pani sa mi odvdety neozvala a balik si doteraz nevyzdvihla. Dnes mi prisiel mail z posty ze odberova lehota balika sa coskoro skonci. Ocakavam ze mi balik za par dni pride spat. No ja teraz neviem co robit, ci jej ho mam opat poslat a tentoraz na adresu alebo jej poslat peniaze spat...no to mi pride nefer jej vracat plnu sumu kedze postovne som hradila ja, urobila som pre nu maximum a s balikom mam starosti (zabalenie veci, musela som ho ist odniest na postu vlastnorucne kedze nemam auto a vlastnorucne pre neho aj budem musim ist teraz). Ona neodpisuje tak neviem...co by ste robili vy? Ano, asi som jej to mala viac zdoraznit ze ako balik budem posielat ale ona mi mala napisat ze to chce poslat na adresu....alebo aky je vas nazor?...len poprosim tie z vas ktore mate komplexi a nutkanie urazat a zhadzovat ostatne mamicky na MK aby vobec na tuto temu nereagovali. Dakujem

bosoriak
25. nov 2015

@lusyke No ak mozem povedat ja, je to aj tvoja chyba. Mala si jej samozrejme napisat, ze jej zasles balik na postu a nie na adresu. Zasielanie akejkolvek zasielky automaticky uvazujem s tym, ze ho poslu na adresu, obzvlast ak nie je nikde uvedene inak. Ja sama viem, ze napr. ked sme byvali na Slovensku, mala som postu v okresnom meste a my sme byvali na dedine a nemat auto, tak sa tam jednoducho nedostanem. Akoze urcite by som aspon komunikovala na mieste kupujucej, to je zas druha vec. Ved napis adminovi do temy Mam problem s obchodom v bazari ci ako sa to vola. Hadam ti odpovedia, ked uz sa ti kupujuca neozvala.

bosoriak
25. nov 2015

@lusyke Tak nie, je tu na to specialna skupina https://www.modrykonik.sk/group/7748/detail/

lusyke
autor
25. nov 2015

@bosoriak Ja viem ze je to aj moja chyba ale nie len moja..to som som jej napisala aj ja. Lenze hned na zaciatku ked som jej navrhovala ze postovne budem hradit ja tak som napisala doporucene postovne....cize listova zasielka a tu by jej tiez nepriniesli. To ze to nakoniec islo ako balik to uz bola ina vec. Bolo to cele nedorozumenie ale jej reakcia bola podla mna dost prehnana a pre mna teda dost neprijemna. Tvarila sa ako by som to spravila jej naschval alebo co. Mam za sebou uz 1000 balikov a s niecim takym som sa nestretla. Bolo mi z toho nanic cely den.

lusyke
autor
25. nov 2015

@bosoriak neviem preco nekomunikuje, ved su v tom jej peniaze kedze mi uz zaplatila. No mozno ma nejake zdravotne problemy...neviem...no neviem co mam robit teraz ja...Zase si asi nemozem nechat aj veci aj vsetky peniaze od nej...

0silvia0
25. nov 2015

@lusyke keďže chyba bola na oboch stranách, balík by som opätovne poslala na vlastné náklady na adresu. Možno je pani naozaj na tom zdravotne zle a je z toho aj nervózna, keďže ostro reagovala.
Napísala by som jej, že jej balík opäť posielam a zaželala by som jej pokojné Vianoce a pustila by som to z hlavy. Nemá význam sa doťahovať a hnevať, sú aj dôležitejšie veci.

lusyke
autor
25. nov 2015

@0silvia0 Ja s tym problem nemam jej to poslat potom znova, aj som jej to navrhla. Lenze co ak si ho odmietne prebrat? A ja opat budem platit postovne zo svojho vrecka a nakoniec odomna bude pytat peniaze spat...neviem co robit a ona neodpisuje. Z druhej strany zas ked sa rozhodnem je poslat peniaze spat tak neviem ci mam poslat na ten ist ucet z akeho tie peniaze poslala ona...co ak ten ucet uz nema alebo je niekoho ineho a potom zas pride k nedorozumeniu.

0silvia0
25. nov 2015

@lusyke tak jej oznám, čo sa chystáš urobiť (poslať opäť balík na jej adresu na vlastné náklady). Napíš jej, že dňa toho a toho jej posielaš opätovne balík na adresu, nakoľko ťa mrzí celá táto situácia. Ak s tým nesúhlasí, nech sa ti láskavo do toho termínu ozve a spolu to doriešite.
Tiež by som nechcela mať na účte peniaze za tovar a tovar vlastne doma 😒

lusyke
autor
25. nov 2015

@0silvia0 mam bazar plus takze vidim ci si moje spravy citala a ona ich neprecitala...ale neviem ci z trucu alebo z nejakeho ineho dovodu. Takze pisat dalsie asi nema vyznam....

skoupilka1
25. nov 2015

@lusyke asi by som jej napísala sms, že či chce peniaze späť, alebo chce balík na adresu domov s tým, že musí chvíľu počkať na doručenie.(jasne,že na tvoje náklady pre pokoj...na opačnej strane a nejaké to psychologické uspokojenie druhej strany a pohladkanie jej ega-nemyslím to v zlom, nech panička naozaj vidí, že sa snažíš a to sa veľmi cení) Samozrejme som na tvojej strane, pretože si poštovné hradila ty a samozrejme, že si si vybrala lacnejšiu alternatívu. Mňa by to priznám sa tiež nenapadlo špekulovať nad doručením na adresu domov, automaticky by som volila doručenie na poštu. Nemôžeš predsa vedieť, aké majú podmienky na druhej strane. Keď pani vedela, že je to väčší balík a má problém s jeho odberom na pošte, mala ti dať info o tom, že požaduje doručenie na adresu domov. Ty si si to predsa nemohla vycucať z prsta. Všetko je to o komunikácii a komunikácii a keďže si v tomto za predávajúcu, tak zahryznúť si do jazyka a riadiť sa heslom: Náš zákazník-náš pán 🙂 No a teraz všetky do mňa....

0silvia0
25. nov 2015

@lusyke keď nečíta správy a máš na ňu tel. číslo, tak jej zavolaj, napíš sms, to si neskúšala?

lusyke
autor
25. nov 2015

@skoupilka1 dakujem vidim to rovnako a aj som jej to napisala. Vysla som jej maximalne vustrety uz hned odzaciatku a ak by som bola svina tak jej napisem ze je to jej problem tak nech si riesi...no mne ja sa snazim byt v obchodoch podstiva. Urobila som vtedy chybu ze som jej to nezdoraznila ale mali sme vtedy nejake problemy doma tak som bola rada ze som balik zbalila a odniesla na postu..co ma samozrejme neospravedlnuje no necitim sa plne zodpovedna za celu situaciu. Ak aj odomna nakoniec bude pytat peniaze spat tak mi pripada nefer jej vratit plnu sumu a mslim ze by sa mala podielat aspon spolovice na nakladoch na postovnom. Mam to uvedene aj v mojich obchodnych podmienkach ze tovar vezmem spat ak kupujucej nesedi ale postovne hradi kupujuci.

skoupilka1
25. nov 2015

@lusyke ano, jasne, to je fér podľa mňa. Ak neodpovedá na maily, skúste tú sms-ku. Možno má pokazený PC..... ano to je biznis, aj vy máte nejaké náklady, zaberie to nejaký ten čas, vecičky musíte vyprať, vyžehliť, zabaliť, napísať adresu, odniesť na poštu.. veď to sú náklady navyše všetko, takže ak je kupujúca normálna, tak samozrejme toto pochopí a dohodnete sa. Prajem veľa trpezlivosti a pevných nervov 😎

lusyke
autor
25. nov 2015

@skoupilka1 No presne...najhorsi je ten cas ktory mi to zabera. Niekedy travim balenim balikov aj pol hodinu denne. Kym to zabalim, vypisem adresy. Nehovoriac o tom ze sa s tym musim trepat na postu a niekedy si tam vystat radu. Maloktora kupujuca si to uvedomi a ten cas mi predsa nikto nezaplati. Asi to tak spravim ked sa mi balik vrati ze jej napisem sms, to mi ani nejako nedoslo ze mam jej t.c...az teraz 🙂 snad sa s nou nejako rozumne dohodnem.

lusyke
autor
2. dec 2015

@0silvia0
@skoupilka1
Ahojte, tak balik ma uz caka na poste. Pani neodpisala ani spravy neprecitala. Napisala som jej sms no neodpoveda. Uz neviem co si mam o tom mysliet a co dalej robit. Ako som uz spominala tak nechcem peniaze posielat spat na ucet z ktoreho mi platila bez toho aby mi potvrdila ze to je jej ucet aby nedoslo k nedorozumeniu a tak isto nechcem posielat balik na adresu bez jej zvolenia lebo sa moze stat ze si balik nepreberie a ja budem platit postovne 2x (co bude dohromady cinit 6,80 eur). Co by ste robili dalej?

0silvia0
2. dec 2015

@lusyke ja osobne by som jej napísala sms, že nech napíše č. účtu na vrátenie peňazí. Keď nepošle, jej problém. Ty si už urobila maximum, teraz je rada na nej. Ak by sa neozvala, nechala by som to už tak...

lusyke
autor
2. dec 2015

@0silvia0 Do tej sms com jej napisala ze ak chce aby som jej vratila peniaze nech napise c.u. ale odpocitam si 2,80 co boli moje naklady za postovne a to mam aj uvedene v obchodnych podmienkach. Alebo jej mozem poslat balik znova na adresu na moje naklady.
Ved prave ze ja uz neviem co mam viac urobit, este sa aj musim tahat znova na postu pre ten balik...

skoupilka1
2. dec 2015

@lusyke hm, to je divné, no takže ty si urobila maximum, čo si mohla. Choď na poštu pre svoj balík, a keď sa neozve, jej problém. Už si tomu venovala naozaj veľmi veľa energie a aj času. Nechaj to tak. Keď pani bude chcieť, tak sa ozve.... Samozrejme vecičky z balíka by som dala znovu na bazár. Tak.

lusyke
autor
2. dec 2015

@0silvia0
@skoupilka1
Dakujem dievcata za vase nazory. Pre balik som dnes bola a na poste odomna pytali este dalsich 2,80 za to ze bol balik vrateny. Takze ma to celkom vytocilo. Uz vidim ze ked sa mi nakoniec ta pani ozve tak sa budeme natahovat ale toto ja naozaj nemienim financovat...ak bude chciet balik poslat tak od nej asi budem ziadat doplatit postovne a ak bude chciet peniaze tak si odpocitam 5,60.

friday13th
2. dec 2015

@lusyke je to celé zvláštne, pretože pri doporučených listoch funguje služba, že keď ťa napríklad doručovateľka nezastihne, tak môžeš požiadať o opakované doručenie, táto služba stojí dve eura, zdá sa mi zvláštne, že by sa niečo takét nedalo aj pri balíkoch ... pani mohla o také niečo požiadať a ak by si ty bola ochotna tak sa s tebou dohodnút o prípadnom preplatení.....a s tymi doporučenými listami je to tiež diskutabilne, pretože napríklad u nás na hlavnej pošte nosia na rajóny aj veľké zásielky, minimum oznamujú, ale na sídlisku mi nedoniesie ani zasielku do 100 g.

lusyke
autor
2. dec 2015

@friday13th ano, ved mne u nas na poste ujo povedal ze to ma riesit ona a ziadat o dorucenie domov cez jej postarku. Aj som jej o tom pisala ale ona to vobec necitala takze to skoncilo nakoniec takto. Preplacat by som jej to asi nepreplacala pretoze o tom dohoda nebola. Bolo len z mojej iniciativy ze som sa jej vobec ponukla ze postovne pojde z mojho vrecka. Ak by sa bola aj hned na zaciatku vyjadrila ze chce zasielku dorucit domov tak by som od nej ziadala doplatit ten rozdiel na postovnom...nepadla o tom ani zmienka ze ma nejaky handicap alebo ze nemoze ist na postu. Tak som si vybrala najlacnejsiu moznu alternativu postovneho.
S tymi listami je to asi o tom kde clovek byva a aku ma postarku. Nasa mi niekedy prinesie a niekedy nie. Ale mam s nou dohodu ze ked ma toho viac tak si pre to pridem na postu. Ale v zasade nenosi nic co by sa jej nezmestilo do tasky. Ale u mojich rodicov na sidlisku je s tym vacsi prodlem a tam nenosia skoro nic. Toto bola krabica s rozmermi cca 20x20x35cm a takze postarka by jej to urcite nedoniesla.

friday13th
2. dec 2015

@lusyke na to mi naozaj neostáva povedať nič iné len...za dobrotu na žobrotu....čo mohla byť rada, že platí iba za tovar, namiesto toho sa ofučí ako malé decko a nie aby problém riešila...byť tebbou ju skontaktujem aj prostredníctvom sms a ak nič, tak jej pošli späť peniaze ale strihni si za dopravu

lusyke
autor
2. dec 2015

@friday13th no dokonca mala aj zlavu...sms som jej uz poslala, neodpoveda, peniaze jej posielat spat nechcem ako som uz pisala vyssie. Nemozem vediet ci ucet z ktoreho mi platbu hradila je naozaj jej a ci je este aktualny. Co ak poslem peniaze niekomu inemu a potom bude odomna pytat peniaze znova a tvrdit ze ona nic nedostala....problemov mam uz aj tak dost s nou....