Krmivo/strava pre britskú krátkosrstú mačku

yorrick
11. dec 2022

Ahojte , náš kocúrik papal doteraz konzervy Animonda , ale ako sme si všimli niak mu to teraz nechutí . Pri miske škrabe okolo a vidno na ňom že je chladný . Nakoniec však si to zje , ale dlhé hodiny to tam stojí . Poradte my aké krmivo máte osvedčené tak tiež aj granule . Situácia pre nás nová , kocúrik je tu cca2 týždne . Dakujem 🙂

ckocka
11. dec 2022

A od povodného majitela ste nedostali inštrukcie čím krmiť? Inak mačky sú vyberavé v jedle, a konzervu ak je dlhšie otvorená (alebo zostane v miske) často potom už nechcú. Granule vyberajte s čo najvyšším obsahom masa, a nenechajte sa zlákať kúpiť nejaké lacné v hypermakete. Tie sú ovela výraznejšie ochutené než "zdravé", akonáhle mačku na ne naučíte potom je skoro nemožné prinútiť ju žrať práve tie kvalitné.

lubmar
11. dec 2022

Dobry den, nam chovatel pre britku odporucil, aj sme tak davali, premrazene kuracie maso, nakrajane na kusky a poliat takou omackou z dmky v takych uzkych sackoch, aby mu to vonalo, a postupne prejst uz iba na ciste maso. A obcas pre zmenu kupit nejaku kvalitnu kozervu, t. z. s vysokym obsahom masa, nie ziadne patoky typu whiskas z kaufu, lidla a podobne.

yorrick
autor
11. dec 2022

@ckocka Práve tieto krmivá a konznervy nám poradila, nenechávame to v miske, a ani nie je to otvorene dlho. Napriek tomu len škrabe okolo misky

yorrick
autor
11. dec 2022

@lubmar a dávate maso už rozmrezene, a to sa poleje s omačkou?

ckocka
11. dec 2022

@yorrick Tak len skúšať, na dialku nikto neporadí čo mu bude chutiť. Krmiť masom mačku ni je nič proti ničomu, ale je to náročnejšie ak ju napríklad musíte nechať doma niekedy samú.
A ani mačke nestačí len maso, potrebuje vitamíny a minerály. Masožravce v prírode ako prvú časť požierajú žalúdok, v ktorom je natrávená potrava koristi . zrno, rastliny, ovocie.

lubmar
11. dec 2022

@yorrick ano, musi byt uplne rozmrazene, izbovej teploty. Premrazit sa nechava koli nejakej bakterii, co by tam mohla byt a mrazom sa znici. Vzdy som si kuracie prsia naporcovala na mensie kusky a osobitne zabalila po troche do mrazaku do potravinovej folie, a potom len podla potreby vytahovala a nechala rozmrazit a oteplit. Ked uz som nestihala, narychlo som ho osmahla na panvici aby sa oteplilo, ale ozaj iba chvilku. aby sa neupieklo.

romanadam1626
24. aug 2023

@ckocka tak toto poznam
Ja som sa snažila naučiť našu mačicku na kvalitné granule a kapsičky s vyššim obsahom mäsa.
Granule Aplaws jej veľmi chutia ,ale kapsičky len Felix alebo Whiskas. 😉
Pôvodná majiteľja jubrým krmila ,zvykla si velmi na ne.
Ale miluje kuracie mäsko tak to jej tiež dávam..