Máme ísť vo väčšieho bytu?

denisse1311
13. aug 2014

Mamičky prosím Vás o radu, bývame v menšom 2 izbovom bytiku 47 m2. Mame kuchynu s obyvačkou dcerka ma vlastnu detsku izbičku na hranie, a za izbičkou je niečo ako komora ale my sme si tam spravili taku maličku spalničku kde sa nam da len manželska postel a koniec. Mame aspon takto sukromie a dcerka ma vlastnu detsku izbičku. No ale naš momentalny problem je že čakame druhe babetko a neviem či nam bude tento bytik stačit. Dostali sme mestsky byt 3 izbovy velky cez 80 m2 je tam vana čo tu nemame tu mame len sprchovy kut, a predsa je to väčie, o väčši najom ani nejde to neriešime, hlavne riešime že tu v bytovke mame vytah a s kočikom na samy vrch je to predsa pohodlnejšie tam by sme byvali zase na najvyššom poschodi ssamozrejme bez vytahu. prosim poradte čo robit mame s manželom dilemu tu sa nam pači ale neviem ako to riešiť ked už bude bábetko či sa nebudeme tlačit a hlavne ide aj o ten kočik 🙂dakujem 🙂 🙂 🙂

latvia
13. aug 2014

@denisse1311 ja mam vacsi byt a som na neho sama s jednym dietatom. pride mi taky akurat. vyrastala som s rodicmi a sestrou v 2izbaku ale 63m2 a obcas to uz bola tesnotka, nehovoriac o tom, ze sme nemali detsku izbu. ak vam o najomne nejde , tak by som urcite brala 3izbak, aj bytovky bez vytahov maju kocikarne, tolko deti uz vynesies hore. predpokladam ze zen byt nie je na osmom poschodi. pripadne pohladajte iny byt, ale 47m2 mi pride na taku rodinu velmi malo.

denisse1311
autor
13. aug 2014

@latvia byt je na 3 poschodí, ja si tiež myslim že toto je maličke je nam tu dobre a je tu sväty klud aj večer aj cez den. S manželom planujeme do decembra tohto roku kupiť pozemok a začať stavať domček kedže muž jazdi na kamione ale väčšinu je cez tyžden aj cez vikendy doma kedže jadzi slovensko. Som väčšinou sama s dcerkou ale proste tiež si myslim že by sa to dalo zvladnuť v kuchyni nemožeme mať ani jedalensky stôl pretože sa nam to sem nezmesti a ked pride bábetko a časom bude v choditku tak by sa nemalo ani s tym choditkom pomaly otočiť. Nemame tu ani sporak pretože kuchynska linka je malička mame tu len tu jednu plotinku ....a aj vana tam je tu nemame, zo začitaku by sme aj tak spavali všetci v spalni kedže dcerka je mala a a decka by služila na hračky a mala by vlastne taky kutik sama. tiež som za aby sme išli mame sa rozhodnuť do konca tyždna inak byt posuvaju niekomu inemu, problem je ten kočik kedže nevieme či tam je kočikaren a ako by to vlastne bolo s tym kočikom!

womankc
13. aug 2014

no podľa toho, čo uvádzaš by som dala jednoznačne prednosť tomu trojizbáku. Ak by ste začali stavať v hodne dohľadnej dobe a vieš, že by ste skoro aj dostavali , tak by som to vydržala v tom malom byte, ale ak to budete robiť dlhodobejšie , vo väčšom byte budeš spokojnejšia

womankc
13. aug 2014
denisse1311
autor
13. aug 2014

@womankc no to stavanie bude trvať minimalne 2 roky kedže si to budeme robiť všetko sami aj povolenia z uradov než všetko povybavujeme a poschvaluju tak sme to počitali že skorej ako za 2 roky od vianoc by to nebolo. tiež osobne si myslim že viacej priestoru by nam len pomohli kedže chodi aj svokra z východného slovenka k nam a neviem ako by sme sa všetci tu potlačili ešte aj s bábetkom. ide o to ešte že v tom byte ostava nejaky nabytok ako je sedačka a manželska postel a to tam musi ostat my mame svoj nabytok a nevieme čo s tym ako to vyriešiť.

latvia
13. aug 2014

@denisse1311 urcite bude nejaka miestnost na skladovanie bicyklov a podobnych veci, ved sa opytajte. a stavat doma, ak si na to nenajmete firmu, ktora vam za mesiac urobi dom na klucik, bude trvat dlho, takze ja by som bola za ten trojizbak. platnicku si viem predstavit uz iba v robote 😅

womankc
13. aug 2014

@denisse1311 no skúste sa dohodnúť na meste , či to nevedia niekam presunúť , že máte svoj nábytok. Inak v tom druhom príspevku , čo si písala ako to tam máte teraz, to je ozaj veľmi stiesnené a s druhým bábom to budeš mať komplikovanejšie + ak by ti prišla pomôcť mama, alebo svokra .............. asi by ste mali zvážiť ten trojizbák . ja by som to asi brala .

lucy125
13. aug 2014

Určite vezmi ten trojizbák,my sme byvali najskor v 1.izb.byte ked sme maleho nemali 36m2 a ked som otehu tak sme menši byt predali a kupili 3 izb. byt s balkonom 77m2,kde máme dolu pivnicu aj dva vytahy aj komoru v byte a nelutujeme,určite sa štyria nepomestite do tak maleho bytku. a ked tam nie je vytah tak ten činžiak má max 5posch. takže kočikaren dolu isto bude.

denisse1311
autor
13. aug 2014

@womankc je to tu maličke ved 47 m2, ale ten trojizbak je vlastne na druhom konci mesta a mm sa tomu brani že teraz mame všetko po ruke obchody, potraviny lekar pošta, ale v tom zase ja nevidim nejaky extra problem mame auto a lahko si niekam zajdeme ked budeme potrebovat. no praveže už sme im o tom vraveli o tom nabytku ale oni nemaju možnosť to niekam dat, bol to byt kedysi pre papalašov a preto je zariadeny, teraz je dlho prazdny a pre nich je lepšie ho niekomu prenajat ako platiť za prazdny byt. jediny problem vidim v tom kočiku v oktobri mam termin a ako by sme to riešili mm sa boji dať kočik do kočikarne aby nam tam s nim niekto niečo neurobil nepoškodil ho!

denisse1311
autor
13. aug 2014

@lucy125 hej je to bytovka s 3 poschodiami ale ludia všelijaki a preto sa bojime nechat kočik v kočikarni alebo niekde tam, pre nas by bolo vyhodnejšie keby byt mal vlastnu pivnicu.

sissy27
13. aug 2014

@denisse1311 kočík budeš ťahať po schodoch rok a pol, prípadne možno dole sú nejaké priestory ako kočíkareň... Ale tlačiť sa v malom byte budete dokedy? Staršia pôjde do školy, menšie tiež porastie, bude treba viac miesta a bude potom možnosť ísť do väčšieho? Ja by som na tvojom mieste oželela výťah....

lucy125
13. aug 2014

@denisse1311 kamoška tak byva s malym bez vytahu na 5posch.maly má 8.mes. byvaju tam od jeho narodenia a ona vynesie babo vo vajku na 5.posch. a kočik potom vezme ked je dieta už doma.

luliu
13. aug 2014

@denisse1311 my sme boli v podobnej situacii. Byvali sme traja v cca 47 m2. Bolo to v pohode. Ked sa nam vsak narodil syncek, nedalo sa tam uz existovat, hybat. Isli sme do vacsieho a 100% spokojnost.

aspinka
13. aug 2014

@denisse1311 uprimne isla by som do vacsieho este ked staviate tak to ze je to bez vytahu docasne prezijes ale ked pride druhe a zacne vam byt tesno budes to ovela tazsie znasat ako vyniest kocik na najvyssie poschodie bez vytahu 😉

denisse1311
autor
13. aug 2014

@sissy27 no ved prave to budeme sa tu tlačiť a neviem si to tu jednoducho predstaviť s malym bábetkom dcerka sa bude chcieť hrat a babo spat no hruza des, nebudem vedieť kam skorej skočiť všetci budeme zbytečne nervozni. tiež si myslim že pre troch sa to da ale pre štyroch je to už maličke.

denisse1311
autor
13. aug 2014

@aspinka tiež si myslim že nam tu bude tesno preto som potrebovala aj nazory od vas ostatnych lebo sa stale nevieme rozhodnuť a čas na rozmyslenie nam uteka, dokonca je to krajny byt, tak že by sme priamo z poschodia išli do bytu žiadny susedia nič.

tenerifka
13. aug 2014

@denisse1311 berte vacsi byt bez vahania, to ostatne su nepodstatne detaily, ktore sa vyriesia za pochodu

ukulela
13. aug 2014

@denisse1311 urcite do vacsieho. ked nie kocikaren, pivnica by tam mala byt. zavolaj a informuj sa. kocik netreba vynasat hore, staci v prip. potreby len vanicku vziat a konstrukciu - bud do pivnice, alebo niekde. spolocne prisstory uzamykatelne zvyknu byt v kazdej bytovke.

sojana
13. aug 2014

@denisse1311 ahoj,ja bývam na 3 pos. bez výťahu,ani kočikáreň nemáme,je to starší dom,ja kočík nechávam na prízemí,alebo na 1 medziposchodí,pripútam ho o zábradlie,zatial to nikomu nevadí a každý ho obíde.Lebo celkom hore ťahat kočík je fuška dá sa to,ja som to pár krát urobila no mala som dost.Máme 62m byt a prijala by som aj väčší,kedže oblečko,hračky atd.treba niekde odložiť.

denisse1311
autor
13. aug 2014

@sojana
@ukulela
@tenerifka
@aspinka
@luliu
@lucy125
@latvia
@womankc

posielam par fotografii našho bytiku 🙂vedla dcerkinej postele by teoreticky mala byt postielka, keby nejdeme na väčši byt. za komentáre dakujem 🙂

ukulela
13. aug 2014

@denisse1311 ako priestorovo by sa to dalo aj v mensom zvladnut - jasne. ale mna by porazalo v kuchyni ... 1 platnicka pre 4 ludi, ked treba plnohodnotne a hlavne uz aj dvojmo (osobitne pre mimino) varit, to by bolo na nerv ... takze u mna by bola vacsia kuchyna rozhodujuca.

tenerifka
13. aug 2014

@ukulela
@denisse1311 Suhlasim, v tej kuchyni sa neda existovat ani ked je clovek sam, nevahaj, kocik budes potrebovat len kratky cas, ale hentak zit to je o hubu

womankc
13. aug 2014

tak ja osobne by som nezvládla tú vašu spálňu , obývačka je pekná aj decká , deti by nemali problém , ale tá kuchyňa to tiež považujem za výkon hodný medaile, že to zvládaš tam variť . Myslím, že sa tu zhodujeme viaceré na ten väčší byt a kočík isto vyriešiš , tretie poschodie nie je zas až taká tragédia a v tom novom bývaní nie sú pivničné priestory????

womankc
13. aug 2014

@denisse1311 no a čo sa týka vašej postele, tá by sa dala použiť v detskej novej pre návštevníkov akurát tá sedačka by bola problém , možno by ste mali ísť mrknúť, keď vravíš, že tam boli predtým solventní ľudia možno ten nábytok, čo tam je , je kvalitnejší ako Váš. Tak potom by som možno svoje predala a nechal si to prenajaté .

adri266
13. aug 2014

@denisse1311 urcite do vacsieho. Ak je jediny problem len ten vytah, zvladnes to.
Ked sa narodila dcerka, byvali sme u svokry na 2. poschodi, ale vlastne to bolo az tretie, lebo prizemie bolo ako prve. Kocik som nechavala v kocikarni, dcerku som nosievala do kocika vo vajicku.
Ked mala pol roka, stahovali sme sa do vlastneho bytu. Byvame sice na 1. poschodi a je tu aj vytah, ale...do vchodu musis zist dole schodmi a ta rampa na kociky, na nervy 🙄 🙄 🙄 Samozrejme ze moj kocik mal sirsie kolieska, a k vytahu sa dostanes opat hore schodmi. Takze vacisnou som to robila tak, ze kocik bol zaparkovany v aute, ak manzel nikam nesiel, a ja som dcerku nosievala vo vajicku.
A ano, casom som nadavala, a ano, miestami som mala nervy, ale na druhej strane, taky byt, ako mame za taku cenu by sme uz nikde nekupili, mame skvelych susedov, skolu a skolku blizko. Nelutujem 🙂

Mysli na to, ze deti casom vyrastu, budu chciet sukromie, budu sa vam pliest popod nohy, budu sa potrebovat ucit do skoly. Ja radim do vacsieho

mima4
13. aug 2014

@denisse1311
urcite vacsi byt, vsak kolko planujete kocikovat? max 2 az 2,5 roka... to prezijete...a potom ocenite vacsi byt...

ivett1
13. aug 2014

@denisse1311 tak, ja som tiež za väčší byt ... 😉 ... úplne súhlasím s príspevkami vyššie ... lepšie prečkať stavbu domčeka, keby sa náhodou predĺžil čas tej stavby, vo väčšom byte s vybavenou kuchyňou ...ako tiesniť sa v maličkom bytíku...s platničkou...kočík určite nejako vyriešiš ... 😉

kadri
13. aug 2014

@denisse1311 s kocikom sa nemusis stresovat, zozen si satku alebo ergonomicky nosic. fungovala som tiez tak - bez kocikovania. mam kopec kamosiek, ktore kocik mali az pre vecsie dieta - lahky, skladaci. zaroven je to aj fajn riesenie, ak mas dalsie deti, mas volne ruky, lahsie nakupis, zajdes na urad, do skolky, hocikde 😉

hradnapani
13. aug 2014

@denisse1311 vo vacsine domov je miestnost na kociky a bycikle. A poznam takych, co si urobili externu kocikaren vo vlastnom osobnom aute 😅 Proste si davaju kocik do auta.
My tiez nemame vytah na nase poschodie, zvladla som to aj bez neho. Dala som dieta do nosica na brucho a kocik do kocikarne a hotovo.

anatalia77
13. aug 2014

@denisse1311 ja ti k tomu napisem len tolko,ze treba zobrat ten vacsi byt. A snad po prvy raz vobec citam,ze niekomu pridelili mestky byt. A hned 3 izbak. Co by za to iny dali..