Materiál na nohavicový kostým

tomasko9
19. mar 2016

Ahojte dievčence, potrebujem radu , dala som si ušit nohavicovy kostym. Chcela som sako podšite s fazonou. Ale krajčirka ked už mala všetko nastrihane, teda pred tym aj oprate, ožehlene, vraj sa jej to dost zrazilo, cca 2,5cm. A že asi nebude dobre aby sa sako podšivalo,lebo je to dost tenka latka.Ja viem že sa to zle hodnoti, ked neviete aky je to material, ale je to kostymovka.že či ste take klasicke sako podšivali.Ako to bude vyzerat ,že či by to mohlo vlnit A viem že davala aj lepiace platno.Dakujem pekne za všetky odpovede. 🙂

mickao
19. mar 2016

Ako sa jej mohli jednotlive diely zrazit. Z toho mi vypliva, ze to prala pred strihanim (co by sa tak nemalo robit).
Ak to najprv oprala a az potom vystrihla, tak kde je problem?

mickao
19. mar 2016

@tomasko9 a lepiace platno ak je kvalitne, tak nevlni. Urcite casti na saku sa podlepuju vzdy, aby zachovali svoj tvar a to je jedno, ci je podsite alebo nie.

tomasko9
autor
19. mar 2016

@mickao
Ahoj, dakujem, no prat to prala ,lebo sa ma pytala že či som to prala ja ,alebo to ide ona, tak si myslim že to oprala.A lepiace platno, no čo ja viem, či je kvalitne, ?? a ak nebude sako podšivat , tak aj tak by ho mala podlepit??

tomasko9
autor
19. mar 2016

A ona ešte vravela že jej sa to zražalo aj pri žehleni.

mickao
19. mar 2016

Ano, fazona sa vzdy podliepa, aby bola pevnejsia ako ostatne casti. Podliepa sa aj vtedy, ked sa sako nepodsiva. Ale tie diely sa ako mohli zbehnut? Ona to prala az potom?

tomasko9
autor
19. mar 2016

Tak to už neviem, ale pri skuške nebolo to zle, nohavice v pohode, mala nastrihane väčie , ale sako mala iba zošite po bokoch, ale radšej sa pytam aj inych krajčirok že aky je postup. Dalej budem vediet v pondelok,

mickao
19. mar 2016

Ak sa jej to zrazalo pri zehleni, tak jedine preto, ze mala prilis vysoku teplotu na konkretnu latku. Najprv sa skusa na kusku latky teplota, ci sa material vysokou teplotou " nezvlni" /nezrazi a po tejto skuske zehlit " naostro" . A aby sa nevlnilo, tak sa zehli este cez nejaky kus latky.

bosoriak
19. mar 2016

@tomasko9 Kazda latka sa pred tym, ako sa z nej nieco usije, musi oprat a vyzehlit. Alebo aspon vyzehlit parnou zehlickou. Kostymova tiez. Bud to krajcirka urobila a vtedy nema ako prist k problemu, alebo to neurobila a teraz sa snazi vinu preniest na latku.
A sako v nohavicovom kostyme bez podsivky by som urcite nechcela. Castokrat sa podsivaju aj nohavice, aspon po stehna, aby sa nelepili na telo.

mickao
19. mar 2016

Ak to prala po strihani, tak to zistis lahko. Kukni strihane kraje. Ak su akoby schlpene, tak boli prate az po vystrihnuti.

tomasko9
autor
19. mar 2016

tak to je teda super, no uvidim čo urobi dalej, a ma kostymova latka aj elastan,? lebo aj na to sa vyhovarala

mickao
19. mar 2016

@bosoriak ano, tie saka sa nepodsivaju malokedy. To uz potom nie je sako ale blejzer.

tomasko9
autor
19. mar 2016

lebo latka ma asi aj elastan, tak teraz je na vine aj predavačka, ,lebo vedela že chcem podšite sako, no nevadi, asi budem musiet ist zasa do obchdov, dievčata moc dakujem za radu. Viac budem vediet v pondelok 🙂

mickao
19. mar 2016

@tomasko9 dobra krajcirka vie, ako zehlit dany material. Myslim, ze chyba je v krajcirke a nie v latke. Elastan obsahovat moze aj kostymovka, ale to nie je dovod na nezehlenie.

tomasko9
autor
21. mar 2016

Tak dievčata sako už je podšite, vyzera to super, čo som velmi rada, 🙂 🙂