Nákupy v Pandorfe. Oplatí sa tam ísť?

tanika5
7. okt 2011

Ahoj, uvažujeme o nákupoch v Pandorfe, hlavne čo sa týka zimného oblečenia, obuvy a ako sa poznam neostane to len pri tom 🙂 Oplatí sa tam ísť nakupovať? kedy tam byvaju zlavy? Boli ste tam niekto v tomto období?

sisaha
7. okt 2011

@tanika5 teraz tam zlavy nie su. mozno najdes v niektorych predajniach este zvysky z letneho vypredaja, ale uz je nova kolekcia jesen-zima, takze najblizsie asi az po novom roku.

tanika5
autor
7. okt 2011

to tu ozaj nik nechodí do Pandorfu??? 😠 😀 😀

tanika5
autor
7. okt 2011

@sisaha no už som si myslela, že sa tu nik nenajde a zrazu naraz 🙂 a ked nie su tam zlavy tak sa tam neoplatí ísť? nevychadza to tam aj tak lacnejsie ako u nas? my by sme chceli ísť hlavne malému nakupiť kombnezy, boty, hlavne na zimu.

sisaha
7. okt 2011

@tanika5 ja som tam bola asi iba 2x. Niekedy sa veci oplatia, niekedy nie. Ale tak, ak potrebujes urobit vacsi nakup, tak tam chodte. Mozno budu mat lacnejsie aj niektore minulorocne modely. Ja som tam kupila napr. plavky adidas za 5 eur pre dceru. A tiez vtedy nebol cas vypredajov. urcite si tam nieco najdes.

tanika5
autor
7. okt 2011

@sisaha no ved snad sa nám niečo zadarí 🙂 uvidíme.

viera27
7. okt 2011

oplati sa aj mimo vypredajov, kedze je tam obrovsky vyber. Inak sleduj http://www.designer-outlet-parndorf.at/aktuelle...

filipal
7. okt 2011

@viera27 dik za link. asi je tam menej ludi cez tyzden a mimo hlavnych vypredajov, ze?

viera27
7. okt 2011

@filipal JJ. Ale zase ked ides naozaj po cene a snazis sa nakupit kvantitu (napr zaodiet celu rodinu na sezonu), tak jednoznacne pocas tych najvacsich sales, co su dva krat do roka.
Inak davam do pozornosti Rosenthall. Neskutocne ceny. Vyborne sa tam kupuju napr. dary na svatbu. Naposledy som tam kupila kamoske nejake Versace velikanske taniere za 20% ceny oproti Rosenthallu v Galane napriklad. A pamatam si tiez obrovsku sadu priborov zo striebra zo 450 na 100E a podobne. Samozrejme maju tam aj lacnejsie veci a velmi krasne. Vazy a podobne, pokial si chce niekto stylovo dekorovat dom.

tin007
7. okt 2011

Z Rosenthallu mame uz 3 roky jedalensku supravu a hoci boli jednotlive kusky tych drahsich, tak su velmi kvalitne, vzor drzi napriek umyvaniu v umyvacke, takmer nerozbitne... velmi som spokojna, v lete sme dokupovali do serie.

tin007
7. okt 2011

A este odporucam predajnu cokolady Confiserie de Luxe, obrovsku bonbonieru Lindt sme kupili za 39 eur, na slovensku v Auparku za nu pytali 83!

filipal
7. okt 2011

@tin007 kvalitne cokolady su celkove lacnejsie v Rakusku, aj kava....

@viera27 to je to, ze ja neznasam tie davy ludi. idem radsej ked je klud a zameriam sa na jednu - dve veci.
a kupim aj tak nieco ine, ako som chcela.... 🙂

viera27
7. okt 2011

@tin007 presne tak, ten porcelan je kvalitka. Ja napriklad porcelan neznasam, ale beriem to ako investiciu, s vekom rastie jeho cena, takze detom/vnucatkam odovzdas uz veru peknu a hodnotnu pamiatku.
@filipal uplny suhlas. Moj muz je tiez z tych davov zufaly, ja to znesiem, ale max hodinku - dve. Takze manzela pekne "odlozim" na kavicku s tabletom do kaviarne a ja obehnem kolko zvladnem a kolko ma bavi.
Len jedno ma stve, ze ked to takto ide kusok od nasich hranic, preco nie sme schopni podobne nieco spravit u nas? Ako chysta sa teraz otvorit to D1 pri Senci, ale ako pznam slovenskych obchodnikov, tak o cenach ako v Parndorfe sa nam moze len snivat. A kvalita toho isteho produktu v rakusku a u nas, to mi tiez rozum zostava stat. Si clovek porovna hoci taky Ariel a ma dost. Ku nam asi ide druha trieda alebo co.

sisaha
7. okt 2011

@viera27 ano, my sme vychodny trh a k nam chodi vsetko druhej triedy a dokonca priamov H and M som pocula predavacku, ktora zaucala druhu a hovorila, ze oblecenie je druhej kategorie urcene pre nas..Takze nielen drogeria, ale aj niektore znacky selektuju kvalitu

filipal
7. okt 2011

@viera27
@sisaha
vraj ariel, persil a pod. , kt. predavaju v Rakusku sa vyrabaju v Nemecku, kym tie v nasich obchodoch, sa vyrabaju v Polsku. samozrejme, mala by to byt ta ista receptura, ale nie je rovnaka kvalita....a cena s BIPA kartou je polovicna.....
presne ako ukazal nedavny test, ze vyrobky tej istej znacky, ktore idu na vychodny trh su nekvalitnejsie....
nuz, sme len chudobna vychodna europa....
ale zase, my, co byvame blizko hranic sa nemusime stazovat, horsie to maju ludia na severe, vychode. casto vidim, ze v obchodoch maju vyssie ceny a pritom chudaci nizsie platy.... ☹

filipal
7. okt 2011

@sisaha aj IKEA nas ma vo vychodnom bloku, pritom uz Cechy nie.....

viera27
7. okt 2011

@filipal no ved to. Ale na to clovek ani test nepotrebuje. Ked lejes tekuty rakusky persil, tak je husty skoro ako med. Ked lejes ten nas, tak riadna voda. No ale tu BIPA kartu stale nemam. Aj som si prihlasku podala a nic.

sisaha
7. okt 2011

@filipal ano, je to zial tak. Ja si teda na kvalitu potrpim a ked sa da, tak aj oblecenie kupujem komplet pre nas v Nemecku, alebo v Rakusku.

@viera27 a nemas ani tu papierovu? Ak vies po nemecky, tak skus zavolat na ich hotline 0800 207 007, kde to viazne..

filipal
7. okt 2011

@viera27 presne to som chcela aj ja napisat, ze papierovu ti vydaju hned pri pokladni, ako vyplnis ziadost a plastova pride az po case. ja som dlho pouzivala iba papierovu. skus v Hainburgu, ale v meste, tam byva menej zakaznikov a su tam ochotnejsie predavacky. uz pri prvom nakupe ti daju zlavu.

viera27
7. okt 2011

@sisaha @filipal ja som to vyplnila a davala po kamoske co tam byva. Ale to uz bolo tak par rokov dozadu. Papierovu ani nebrala, ze pockame na plastovu. No a neprisla. Ale tak BIPOu ma zasobuje dalsia kamoska, ja som tam vlastne ani nikdy nebola, mam servis az domov 😀 . Ale veru najblizsie ked pojdem tade naokolo tak sa tam stavim uz aj ja.
Inak nerozumiem, preco to este niekto nedovaza na slovensko. Bezne vidam v mensich predajnickach u nas tovar z madarska (typicke su avivaze) ci polska, ale nikde ziadne prasky z rakuska ☹ .

sisaha
7. okt 2011

@viera27 aha, no tam pri kruhači na konci Hainburgu uz karty nedavaju, ale v meste este maju, tak ak budes mat cestu,mozes vyplnit a vziat si papierovu. Ja mam tiez stale papierovu, ale neviem tak dobre nemecky, aby som tam zavolala, takze musim pockat na segru kym pricestuje.

tanika5
autor
7. okt 2011

@viera27 dakujem za link, už som to tu niekedy študovala, ale som to nevedela teraz vôbec najst 🙂 ja teda po nemecky vôbec neviem, muž ano. A čo to tu spomínate aku kartu?

sisaha
7. okt 2011

@tanika5 to je karta do BIPA drogerie. S nou sa da nakupovat rozny tovar za vyborne ceny..Napr. avivaz za 2,-, Elmex zub.pasta 1,99. a pre mna su zaujimave baby days, vzdy prve tri dni v mesiaci pondelok az streda

tanika5
autor
7. okt 2011

@sisaha jaaj, no taak to navrhnem mužovi 🙂

sisaha
7. okt 2011

@tanika5 ok, ale tam v uprostred mesta, nie na kraji ako je JET pumpa, lebo tam uz nemaju a nedavaju

martinka1981
8. okt 2011

Baby my už väčšinu potravin chodime kupovať do Hainburgu,našťastie to mame blizko a kvalita naozaj neporovnatelna a často za menšie peniaze ako u nas. O BIO kvalite ani nehovorim. Zeleninu a ovocie u nas už takmer nekupujeme lebo ani neni kde kupiť kvalitne 😖 Inak je to škoda že musime cestovať za kvalitou ....

czechzuzanaba
8. okt 2011

Ve ctvrtek sme byli na velkem nakupu v Hoferi v Heinburgu. Krome jineho sem poprve koupila bramborove sulance mrazene, pul kila, stalo to euro ta krabicka. Dneska sem to varila. Tak sulance se varily 5 minut, super chut, jak doma delane, fakt sem byla prekvapena. A jeste az doma sem zjistila, ze je tam maly sacek s makem a mletym cukrem, takze sme to jen rozbalili, za pet minut uvarili, polili maslem. a bylo to fakt dobre. Jednou sem koupila tu na SVK mrazene tvarohove merunkove knedle, no snedla sem pulku jednoho knedliku a zbytek letel.... 🙂

adulik23
8. okt 2011

@viera27 ten outlet co mal byt pri senci nebude. minimalne nie v blizkej dobe. tak kde by mal stat este ani len bager neprisiel. 😝 hlavne, ze na dialnici maju reklamu "otvorime tuto jesen"

tito http://www.trnava-live.sk/2011/06/16/projekt-on... sice slubuju, ze na jar otvoria prve obchody, ale zatial sa ani tam nic nedeje. 😅

hoogy
8. okt 2011

my byvame blizko takze tam chodime casto, poviem ti to takto su tam veci aj so 70% zlavou,ale tych je pomenej. musis si uvedomit,ze su tam znackove obchody takze povodne ceny su vyssie.a ked si s tym zmierena tak sa tam da dobre nakupit. hlavne sportove obchody ako nike, adidas,puma tak tam sa da dobre najst. len si rezervuj cely den lebo to zase zvacsili :Dpekne nakupovanie

viera27
9. okt 2011

@adulik23 jeziiis, to vazne? To su uz aki debili 😀 . Ja som na to centrum aj zabudla, ale pred tyzdnom som videla niekde reklamu, ako oni v novembri otvaraju ci kedy. No a este ani zaklady nemaju, to je sila 😀

viva13
12. dec 2012

Ahoj, chcem sa spýtať či sa v tom Pandorfe dajú kupiť aj potraviny dakujem