Nemám veľa kamarátok.

12. feb 2020

Ahojte žienky, neviem ako Vy, ale ja nemám moc kamarátok a docela ma to trápi. Mám jednu super kamošku, ale vzťahy ochladli keďže som žila 8 rokov mimo Slovenska. Vrátila som sa a stále sme kamošky, lenže ona už má rodinu, dieťa a ťažšie si už nájde čas. Nikoho iného nemám. V práci nie je príležitosť nájsť kamošky, tam hlavne makáme a nemáme čas sa poriadne najesť, nieto ešte sa rozprávať.
Rozmýšľala som, co môže byť za tým, že si neviem nájsť kamošky. Snažila som sa usmievať, pôsobiť milo, priateľsky, ale zasa sa nechcem nikomu vtierať, aby to nepôsobilo, že som zúfalá. Neviem ako a kde sa zoznámiť, nechcem tlačiť na pílu, ale nechcem ani pôsobiť odmerane, kde je tá správna miera?

missviolet
12. feb 2020

Tak som zvedava aj ja, ake rady dostanes. Som na to uplne podobne... mam pocit, ze uz snad len na internete skusit hladat spriaznene duse. Hlavne su asi dolezite podobnn alebo doplnujuce sa zaujmy, zivotne naladenie...

3009
12. feb 2020

Skús chodiť na cvičenie, nejaké záuj. krúžky, niečo skús robiť a tak si nájdeš na spoločných záujmoch aj nejakú spriaznenú dušu.

majkeel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matapo
12. feb 2020

...nuz to je tak, ja tiez nemam a zaroven mam vela kamaratiek. mam tri deti, vacsina kamartiek tiez svoje rodiny, takze sem tam sa navstivime, uz vascinou ako rodina aj s detmi, prip. stravime spolu aj cely vikend, pripadne ideme spolu niekde na vylet a zas kazda svojou cestou, sem tam napiseme cez viber, posleme foto ratolesti a niet kedy nic viac. A popravde niekdy mi trva aj niekolko dni, kym si najdem cas odpisat,... takze takato su to kamaratstva momentalne, ked nam deti odrastu mozno dame spolu aj to kafe osamote a konecne pokecame o vsetkom moznom a hlavne castejsie. Popravde ja nemam cas ani sama na seba, stravit cas len tak s knizkou v ruke, pozriet si film, len tak porozmyslat, zrelaxovat,...pri vsetkom mam spolocnost a nie zrovna najtizsiu, no ale tak s troma malymi ludmi sa rozodne nenudim 🙂 manzel stale len v praci...

prevenar
12. feb 2020

najdi si si konicek pri ktorom stretnes ludi s rovnakym konickom 🙂 ..plavanie , horska cyklistika, lezenie , turistika , beh a pod 🙂

baska_nice
12. feb 2020

a potrebujes mat vela kamaratiek??? podla mna to nie je vsetko mat vela kamaratok!

autor
12. feb 2020

@baska_nice rada by som s niekým trávila čas a popravde sa hanbím pred priateľom, že mám len jednu kamarátku.

jana_eyre_2
12. feb 2020

Včera som začala chodiť na kurz maľby akrylom čo som dostala ako darček od manžela.. dokopy tam bolo 6 žien, 5 mladých a jedna pani na dôchodku.. všetky milé, s väčšinou som si potykala, jednu odviezla domov, lebo som mala cestu okolo..

myslím, že takto môžu vzniknut priatelstva - niekde kde sa to točí okolo nejakeho záujmu, resp kde sa stretnú ľudia s podobnými záujmami.. nevravím.teraz, že zo žien na kurze budú moje kamarátky po jednom stretnutí a ani po tých 5tich týždňoch čo kurz trvá sa nemusíme stať kamoškami.. (ja už ale dobré kamarátky mám a tak žiadne nehľadám)

ale myslím, že tie kontakty nie je až také zložité najst, len treba prísť na spravne miesto.. takže nie len do práce a domov, ale nájsť si niečo čo ťa bude baviť.. inak ten kurz veľmi chválim fakt 😉

livia341
12. feb 2020

Ahoj,nie si sama ani ja nemám kamošky ako za slobodna dom ich mala išla som do zahraničiaj bola som 7 rokov preč a keď som sa vrátila tak kamošky sa povydavali,zakladali si rodiny či riešili bývanie.Cize aj ja som si založila rodinu. Terajšia doba je uponáhľaná každý sa ponahla domov po robote variť, či učiť sa.atd vždy si nájdu ľudia výhovorky alebo nie.no proste doba je doba.

lucinka1988
12. feb 2020

Ja napríklad nemám ani jednu skutočnú kamarátku, mám dosť známych a z toho sa stretávam tak s 2-3 pár krát za rok. Vôbec mi to ale nevadi, lebo nemám poriadne čas ani na to, čo by som chcela. Mám úžasného muža, malé dieťa a super brata, pričom keď sa mám rozhodnúť, či napisem kamarátke alebo bratovi, vždy to vyhrá brat- chodíme na výlety, na kávičku a viem sa s ním úplne super porozprávať. Mám malé dieťa a keď mám potrebu ísť na kávu alebo zákusok, idem s malým a vôbec nič nám nechýba☺️Asi som divná, ale takto to vnímam ja☺️

saskia_98
12. feb 2020

Ja napr. Kamosky nemam. Mam 2 kamaratov co mi su jak bratia a s nimi debatujem o vsetkom, aj s nimi travim vela casu. Este mam kmotru a to je asi jedina zena ktoru beriem jak kamaratku. Inac s babami neviem vychadzat. 🤷🏻

autor
12. feb 2020

@saskia_98 Ja tak isto, neviem prečo, nemyslím, že by som bola zlá 🤷

saskia_98
12. feb 2020

Mne napr. Baby vobec nechybaju. Ja som taky "chlapec" od mala a preto mam aj vela kamaratov. Mozno by som aj chcela nejaku kamosku, len kazda bola doteraz falosna a falos nemam rada. Tak som zostala spokojna s chlapcami a viem s nimi pokecat lepsie jak s hocikym. 🙂 a preberame fakt všetko.

autor
12. feb 2020

@saskia_98 ja mám tiež viac kamarátov medzi mužmi, cítim sa s nimi lepšie, ale muž nie je žena, je to skrátka iné.

saskia_98
12. feb 2020

Je to ine, ale nenavyberas si v dnesnom svete... A neviem, ja to az tak velmi ine neberiem. U nas bezne nejaky s kamosov aj prespi a manzel to neriesi. Vie ze jeden je taka moja uplne spriaznena dusa (vsetky prusery, radost, smutok som riesila len s nim). Dokonca aj po vyletoch so mnou a synom chodi ale este nema vlastnu rodinu tak je to trochu ine no ..

autor
12. feb 2020

@saskia_98 Teší ma, že nie som jediná ktorá to ma takto 😊

23121974
12. feb 2020

Ja ich mám našťastie niekoľko,ale čo je na tom,že máš len jednu kamarátku? 🙄 Radšej 1 skutočnú,ako 100 falošných.Počíta sa kvalita,ale žiaľ v tomto svete je pre 95% dôležitá kvantita.

hami3
12. feb 2020

Ja som si nasla kamošku vo fitku. A už 10 rokov sa kamarátime a to je medzi nami rozdiel 11 rokov.

jana_eyre_2
12. feb 2020

Tak keď máš 1 kamarátku, priateľa a ako vravis, mužských kamošov, tak čo ťa trápi? (Neviem nájsť vhodnejšie slovo, nechcem aby si to brala v zlom)

Podľa mňa to je dosť ľudí na to aby si mala s kým tráviť čas.. ja mám muža, deti a tri dobre kamaratky, veľkú rodinu a síce kopu známych - ale tí prvospomenuti sú ozajstni a myslím že to je viac ako dosť..

blondtana
12. feb 2020

Človek ako v živote postupuje, tak sa menia aj jeho kamarátstva, ja čo som mala naj kamošky, tak keď si založili rodiny, deti, ktoré som ja nemala, tak vzťahy ochladli a niežeby som to chcela, fakt som sa snažila, ale oni žili životy s rodinou a nebol čas na cudzích. Zrazu bola moja naj kamoška sestra a potom bezdetné priateľky kamarátov môjho priateľa. Teraz som tehuľka a kamarátim sa s tehuľkami v partii, lebo si máme čo povedať a keď budú deti, tak už sa budeme asi tiež stretať s podobne založenými priateľmi, lebo nebude priestor na behanie po koncertoch, baroch, zábavach, dovolenkách. Tak isto dopadol aj môj priateľ, zrazu sa vzťahy menili podľa partnerov, deti, rodiny. Treba si fakt hľadať kamarátky s podobným rodinným založením, ako máš ty 😉

lintu
12. feb 2020

Zmyslom zivota nie je mat vela kamosiek. Pokojne staci aj ta jedna. Len clovek s tym musi byt spokojny. Tak prirodzene. Nebrat zivot ako sutaz.
Mozno to chce nechat veci viac na nahodu. Netlacit tolko na pilu. Nesnazit sa nadviazat a niekym kontakt. Vyborne sa tak predchazda potom zbytocnym sklamaniam. Ako ti ludia vyssie pisu, najdi si nejake zaluby. Chod s nimi na verejnost. Cosi kdesi sa tam mozno zomelie aj same. Bez toho, aby si musela byt umyselne na niekoho mila.

pieksamaki
13. feb 2020

No je to normalne....ked si zila 8 rokov mimo...vase cesty sa odlisili....je to take prirodzene....skor si najdes kamosky s podobnym osudom...ze zila mimo...ze ma priatela..nie este deti...lebo v tom je prave zasadny rozdiel...ludia prichadzaju,odchadzaju...menia sa....zivot sa meni....uz to len prijat...ze ti ta kamoska uz nie je taka blizka....ma svoje starosti a radosti a hlavne uz nema cas....je to ine....

mija_ja
13. feb 2020

Čo je na Tom na hanbenie a ešte pred priateľom, veď ten má podporiť ...a popravde chlapom je úplne jedno koľko má kto kamarátok, takéto veci chlapi neriešia😁Kašli na to čo si niekto druhy myslí, to je ich vec. Ale ak ti to vadí kôli sebe, ze by si potrebovala viac času v ženskom okruhu. Tak určite tiež odporúčam čo radia žienky, rozmyslieť si čo ťa baví ,kam by si rada chodila a začať ...nejaké kamošky sa najdu, už len preto že budete mať túto spoločnú záľubu a ďalšie spoločné témy sa postupne tiež nájdu. Držím palec 🙂

dzt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katty8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mishicca
13. feb 2020

Skade si? Nemas sa za co hanbit. To nie je hanba. Ak si zblizka mozme sa stretnut

teleskop
13. feb 2020

zila som 6 rokov vonku a stalo sa mi to iste, nejak sa mi podarilo najst si zname, ale skutocne priatelky nie, plus som si nasla manzela a zacala podnikat (ale home office, cize tu nikoho nestretnem, iba svoju fenku 🙂 ) a moj cas siel do tychto aktivit. Mam zname, aj som si nasla nove priatelstva, ci na kruzkoch alebo tak, ale bohuzial nie su pevne, bola tam zenska zavist, nenavist a na to ja nemam energiu, tak vlastne zijem bez priateliek (zname mam na kavicku). Su obdobia ked mi je to velmi luto ale potom si uvedomim ze mam super muza kt mi je aj priatelom, a bohuzial nemozem mat vsetko. Mam matku s kt mam nadstandardny vztah cize sme aj ako kamosky, ale stale verim, ze to skutocne zenske priatelstvo na mna este caka.

aceris
13. feb 2020

kup si psa....budes nutena na denne prechadzky a aj sa dat do reci s ludmi...zacni robit daky ten sport s nim a uz mas hned kopu ludi okolo seba...u mna to fungovalo na 100%. Bohuzial,o psa som prisla, potom sa nam narodilo dieta a uz som sa viac do tych kruhov nedostala...az podrastie, urcite to chcem skusit znova takto.

cmulinko
13. feb 2020

Moja najlepšia kamarátka je môj vlastný manžel. Náš vzťah je úžasne dokonale nedokonalý. Milión krát sme sa už pohádali 😃 ale pri ňom ma to nikdy neprestane baviť a snažiť sa čím skôr napraviť situáciu. Kamarátky nemám... skôr známe. Kamarátky ktoré boli už nie sú v mojom živote. Buď to časom ochladlo alebo sme sa od seba vzdialili tým, že sme dospeli a máme vlastné rodiny. Tam kde má zmysel zapracovať na vzťahu tam vždy zapracujem...ale zachraňujem len to čo zachránené chce byť. Ostatné nechám ísť...splnili účel v mojom živote a je čas posunúť sa ďalej. Každý človek koho stretnete v živote tak mal nejakú zásluhu na tom aby vás formoval. Nemusí ostať pri vás 5-10 rokov. Jediná osoba ktorá pri mne vždy ostane je len môj manžel.

peterajova
13. feb 2020

@mishicca Tiez ma zaujima odkial si🙂