Nemecko schválilo zákon o tranzícii

16. apr 2024

ktorý uľahčuje zmenu mena a rodovej identity, pre deti od 14 rokov bez súhlasu rodiča.
Alebo to zle chápem?

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/transsex...

vsicka036
16. apr 2024

Zle to chapes, suhlas rodica potrebuju

anjelicek26
16. apr 2024

Pod 18 rokov na matrike bez súhlasu rodica nič nevybavis. Tam sa nič nemenilo a nemení. Takže nedramatizujme...

ktochytavzite
16. apr 2024

bez psychologickych posudkov?No to sa mi moc nevhce verit.

autor
16. apr 2024

Bez lekárskeho posudku a niekde píšu od 14 rokov
Kopirujem:
"Občania Nemecka si tak budú môcť meniť meno aj pohlavie raz do roka, a to bez toho, aby museli na matrike doložiť lekársky posudok a rozhodnutie súdu, ako to bolo v minulosti."

lucka_ke
16. apr 2024

čítala si to vôbec? "Sami podat prohlášení budou moci i nezletilí od 14 let věku se souhlasem zákonného nástupce.

cukorfalat
16. apr 2024

Len raz do roka? No tak to nic moc

kiwi3
16. apr 2024

nechapem, preco je toto taka tema, preco to riesi niekto, koho nic do toho. pritom sa to tyka tak 1% populacie. teda ano, chapem, treba strasit ludi a hned im aj slubit ochranu! lebo tyto ludia su taka hrozba, ze az... cisty debilizmus.

vvvvb
16. apr 2024
f333
16. apr 2024

Damy, ziadna z Vas nema ani ponatia o tom,aky je zakon nebezpecny pre rozvrat rodin a prAVNY STAT..j je tomozne urobit len administrticnym aktom na matrike a to raz za rok.Cize kazdyrok je moze si menit adminoisstrtivne pohlavie.Bez lekarskej indikacie,bez psych.posudku..
Malolte deti len so suhlasom rodicov..cize do 14 rokov...Od 14 rokov so suhlasom rodicov ,ale diedta bude mat pravo dat vec na rodinny sud..
.Viete ,co to znamena? ze dieta zastupene jugensamtom/cize uradom ochrany deti/ moze viest o topravny spor s o zakonym zastupcom toho cize aj rodicmi.....Vy ani netusite,.ake pravne prblemy su stym spojene..Mohi pravnici boli proti ..ked pominieme tu stranku moralnu.Nastanu take prblemy,ako si vy ani neviete predatvit.Ina identita znamna to ,ze prestanu platit rozne parvne vztahy,manzelstva, rozne zmluvne vztahy,darovanie,,,, a pod... Dalej sa budu stavat pripady,ako . v state ,kde to uz v istej podobe zaviedli, ze manzelka usla pred nasilim manzela do azyloveho domu. Manzel si zmenil ad ministrativne pohlavie a tiez tam siel.. za nou.... ale uz ako zena......A deti a ako pubetiaci velmi nachyni na manipulaciu... vidime to denne... Take deti potom ked si znenia pohlavi aj so su hla.sudu . mozu byt atakovane v skole inymi detmi. potom budu chciet zmeni pohlavie naspät.ale nebude to uz mazne hned....

A ako asi tie deti budu potom zit s tymi rodicmi po tom sudnom spore? Moze satat dalsia situaci a stane sa.... ze manzelstvo nebude platit,ked jeden z manzelov si zmeni pohlaviie ....a co majetokve pomery potom manzelov? A co exekucie /nato velmiu pozornovali exekutori/ co pozicky.at d atd... . a co dus.zravie tych deti ,ktore to postihne v rodine? .....Toto zacalo tym,ze pre mnohymi rokmi zaviedli najskor liberalno lavicove strany zakon o reg.partnerstvach.potom nasledoval zakon o manzelstvach rovnakeho pohlavia.teraz znena tohoto zakona..
Prave ludia z malym pravnym povedomim su najviac ovplyvnitelni ....

cukorfalat
16. apr 2024

@f333 opisujes to ako nejaky armageddon

veltraud
16. apr 2024

@f333 neverim, ze tomuto vygrcku niekto veri, vratane teba...jedine, s cim suhlasim, je posledna veta...ludia s nizkym pravnym povedomim su najviac ovplyvnitelni - vid svoj vygrcok ;)

doriiis
16. apr 2024

@veltraud
@cukorfalat ....ak dobre viem,
@f333 žije dlhé roky v Nemecku,takže vidí,čo sa tam deje.
A tak nevinne to tam zacalo

doriiis
16. apr 2024

@veltraud
@cukorfalat .....a ešte dodám,že existuju aj prípady keď už dospelí jedinec podal žalobu na svojich rodičov zato,že mu v čase neplnoletosti takúto ,,premenu" povolili.Zacal mať z toho psychické problémy a chcel sa ,,premeniť" naspäť na pôvodne pohlavie a zažaloval rodičov,že vďaka tomu,že mu to dovolili on teraz trpí psychickymi problémami.

kp7333
16. apr 2024

ak toto je problem, ktory tento narod najviac trapi, tak si mozeme gratulovat.

cukorfalat
16. apr 2024

@doriiis kazdy je strojcom svojho stastia. Ked chcel zmenit svoje pohlavie, bolo mu dobre, ze to mohol urobit. Potom ked sa mu to uz nepacilo, to uz je jeho problem, nech z toho nikoho nevini

anjelicek26
16. apr 2024

V nemecku žijeme 18 rokov a nikto to tu neriesi, nech si kto ma potrebu meni pohlavie a vybavuje papiere aj kazdy rok..koho to zaujima... Bavime sa o 1600 ludoch ročne s 83 000 000.. jediný,koho to realne zaujima, sú slovenske media.

f333
16. apr 2024

@cukorfalat
@veltraud ja som prvnik,zijem monoho rokov v de,takze viem ,o com pisem.
Je mi ajsne,ze clovek bez prvneoh povedomia ale normlane zmyslajuci si ani nevie ropdtavit,ze co takyto zakon znamen pravne ale ja moralne..a. technicky
Takze sa ani necudujem vasej reakcii...
@doriiis presne tak. Tie deti budu vystavene psych problemom ci uz si zmenia adm.pohlavie na zaklade suhlasu rodica/neviem si predstavit ,ktory pricetny rodic by tmu dal suhlas/ ale aJ TAKI BUDU / ALEOB DA TEN SUHLAS RODIN Y SUD..

kp7333
16. apr 2024

@anjelicek26 a v tom je tragedia slovenskeho naroda. ze namiesto riesenia realnych problemov doma riesia, co sa deje u susedov.

cukorfalat
16. apr 2024

@f333 moje pravne povedomie je dost obsirne, neobavaj sa. Netvar sa, akoby by si vedela vsetko.

f333
16. apr 2024

@anjelicek26 Sdovolenim,ty nema sni najmensie rpvne povedomie co saty<k azakonov v de ani an sk.. nepohybujes s a vprvnej branzi.Takze nemozes posdit nic z toho, co ten zakon bude obnasat vprxi? Z akym exekurorom,sudcom ci advokatom ci prokuratorom si toto ty koutultovala,ze poses,ze to nikto neriesi?
ZIjem roky v de,ale o zivote relnom,poltiickom a pravnom nixc nevies. Skor vstky de media su lavicove a sytemove.. Takze informuju podla danej iudeologie. Vidla si rozprvu v d eparlamente o zeme daneho zakona? asi nie,ze A le sk madia sledujes,ke dvies,co puisu. Ktore media mas na mysli?

f333
16. apr 2024

@cukorfalat ake ty moze sma tprvne povedomie o prave v de? Kedd tam nezijes ani si pravo ani an sk zrejme aurcite v de nestudovala?
Nie ,ja neviem vsetko,.ale vo svojom odbore sa vyznam..

cukorfalat
16. apr 2024

@f333 ty mas hlavne zazracnu schopnost, ze o kazdom cudzom cloveku vies, ze o com co vie, ake povedomie ma, co studoval, co jedol vcera na veceru atd atd

viestta
16. apr 2024

@f333 rozvrat pravneho statu transexualitou, to uz je aka konstrukcia, toto zdrava hlava nevyprodukuje

kp7333
16. apr 2024

@viestta aj keby chceli, tak to trandaci nestihnu. tato vlada ich predbehne.

777januska777
16. apr 2024

@doriiis no vidíš a slovaci žijú roky na Slovensku a predsa veria Ficovi a jeho klamstvam. Takže to, ze žije v nemecku no neviem ci je to nejaký dôkaz.

f333
16. apr 2024

@cukorfalat S dovolenim, ja viem posudit podla vyjadrenie danrho pisatela, /aku ma mienku o zakone,jeho dosledku, ci vobec vie,o com teen zakon j/ ake maspon zakladne prvne povedomie..To pravnik vie hrrvo posudit. A prosimaj v vmene autorky,nespamuj zbytovne mimo temy..
..

doriiis
16. apr 2024

@777januska777 ...🙄 Chápem,že ty más od volieb nejakú traumu,ale naozaj neviem,prečo aj sem treba pliesť slovensku politiku

zmrzlinka2021
16. apr 2024

@kiwi3

Riesi sa to preto, aby si mohla ludi strasit a manipulovat

carolynka
16. apr 2024

U nas to dnes hlasili v dedinskom rozhlase a varovali tych, ktori v nemecku pracuju, nech radsej odteraz chodia robit do Ruska. Tam sa nemusia bat, ze ich infikuju trans virusom. Aj Danko to uz pisal na svojom IG a pripravuje urgentne pracovne povolenia v Soci.
Kurnik sopa mat vase problemy a prezidentov plat 😄

777januska777
16. apr 2024

@doriiis tak, lebo si napísala, že tým ze tam žije ma prehľad. No nemusí mať, vid naša slovenská politika.