Oblečenie zo sekáča

13. nov 2022

Ahojte, poraďte čo by ste spravili v rovnakej situácii. V práci je takmer ženský kolektív a občas sa pri obede riešia témy ako kaderníčka, gélové nechty, kozmetika, kde nakupujeme oblečenie a tak. Vždy som bola šetrná a za oblečenie pre seba neplatím viac než treba. Keď potrebujem nové nohavice skočím do sekaca a tie 4-eurove poslúžia rovnako dobre ako 20-40 eurove z normálneho obchodu. Radšej deti zoberiem do kina alebo im kúpim spoločenskú hru. Niektoré kolegyne sa podľa vlastných slov "dobre vydali" a tak si prirodzene kupujú drahšie značky a radi sa pochvália. Priznali by ste sa že nakupujete v sekaci? Nezávidím im ale nechcem byť za divnu ani aby ma ohovarali. Čo povedať keď sa spýtaju odkiaľ mám veci?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
13. nov 2022

ja som sa tiez "dobre vydala" (srandujem) a oblecenie pre seba aj maleho nakupujem na 90% spod ruky a bez problemov sa s tym komukolvek priznam, nevidim v tom nic preco by som sa mala hanbit alebo citit menejcenne, myslim si, ze peniaze sa daju aj lepsie minut ako na drahe oblecenie a kabelky ale kazdy tak ako mu vyhovuje, chce a moze si dovolit

maris5
13. nov 2022

Ak mas "slepaci" kolektiv, ktory by sa na teba pozeral "cez prsty" tak im nehovor, ze nakupujes v sekacoch, ale, ze tieto nohavice mam z HMka, toto tricko od znacky George. Vymenujes znacky, ktore nosis, nie kde nakupujes. Neklames, a spravne naformulujes pravdu.

orangiiina
13. nov 2022

Milujem sekace, keď vytiahnem nejaký krásny a kvalitný kúsok spomedzi všetkého. Nieco, čo by som nikdy v obchode nehľadala. Nakupujem iba v sekaci 🙂 z vlastného a ekologického presvedčenia. Peniaze, ktoré usetrim, radšej použijem na predĺžený rodinný výlet. A určite nechodím ako bezdomovec. Mám odtiaľ naozaj pekne a kvalitne kúsky. Sama to priznám a určite sa kvôli tomu necítim zle.

evaachesa
13. nov 2022

My sa tiež nemáme vôbec zle a veci kupujem hlavne z druhej ruky a rada sa super kúpou aj pochválim. Hlavne mám dobrý pocit že nezahlcujem planétu ďalším odpadom ale pekne recyklujem. Nie je na tom absolútne nič za čo by si sa mala hanbiť.

marca12
13. nov 2022

Zene,ktora ohrna nos nad znackami a sekacmi,nevysvetlis,preco nakupujes v sekaci. Robila som v zenskom kolektive a islo mi na nervy,ked riesili,co kde ktora kupila. Mna taketo rozhovory zatazuju,su uplne zbytocne. Ked sa ma opytali,povedala som neviem. Vybavene. Nakupujem aj v obchodoch,ale aj v sekaci a aj inzeraty obcas prebehnem a najdem pekne zachovale kusky. Kupovat v sekaci nie jw o tom,ze nams peniaze,ale je to skor zivitna filozofia,vyuzit veci z druhej ruky a hlavne kolkokrat som tam nasla znackove veci aj s visackou,cize uplne nove. Neslo mi o tu znacku,no potesila som sa kvalite. A ked si kupis kvalitne univerzalne sako za 6€,mas ho na cely zivot,to je radost

lalilla
13. nov 2022

Nie je to hanbu, ak zareaguju povysenecky je to na ich hanbu. Ja teda v sekaci nenakupujem, ale moje kamosky ano a je mi to uplne jedno.
Tak isto by som to neriesila v robote, ja sa obliekam “znackovo” v zmysle tenisky kabelka bunda a ine ale bezne drahsie znacky ziadne luxusne a nikdy som sa nemala dako potrebu chvalit, resp som zdielala radost z novej kabelky ale tak isto som sa tesila ked sa oni tesili co si kupili aj ked v sekaci.
Je to vsetko o ludoch. Ak su normalne nebudu to riesit.

jjanulienka
13. nov 2022

Ja práveže keď poviem, že to bolo kúpené v sekaci tak závidia oni, že taká parádna vec za tak malo peňazí 🤪

lalilla
13. nov 2022

@jjanulienka a inak toto je pravda! Par kuskov ked mali na sebe kukam ze wau aka krasna vec a ked povedala ze zo sekaca za 3€ som skoro odpadla 😀

lenuska9999
13. nov 2022

Moja kamoška takto vymeta sekace a poviem vám baby, že si tam nakúpi vždy krásne oblecenie. Kabelky, kabáty, bundy.. všetko ako nové a kvalitne značky. Ze človek nakupuje v sekaci neznamená, že nosí otrhane handry. Dá sa pekne obliecť aj zo sekaca, rovnako sa dá vyzerať ako bezdomovec aj v značkových handrach ak človek nemá vkus.. ja tak často do sekacov nechodím, lebo mam malo času. Väčšinu oblecenia objednávam z netu, ale keď mam čas, rada s tou kamoškou idem a vždy neico pekne nájdem. Mne to vôbec nevadí, že je to sekac. Ak sa mi niečo paci je mi jedno ci to stojí euro v sekaci alebo 100 v obchode. Samozrejme nikdy by som si tam napr nekúpila spodne prádlo..

viestta
13. nov 2022

Problém nie je to kde nakupujes, ale kolegyne z hydinarne. Sliepkam môžes dávkovať len toľko krmiva, koľko strávia bez uhony.
Ináč ja mam veľa oblečenia zo sekaca, oveľa kvalinejsieho ako sa v niektorých obchodoch predáva a je mi jedno čo si kto mysli o tom kde nakupujem.

domka222
13. nov 2022

Mne tiež povie chlap, či nemám na nové veci, keď kupujem v sekáči. Pravdupovediac, je mi ľúto dať niekedy veľa€ na veci, ktoré aj tak poväčšine iba prehadzujem v skrini a nikdy si nemám čo obliecť 😂

0silvia0
13. nov 2022

Pokojne priznaj sekac a bud za divnu a mozes sa popri tom zabavat na ich xichtoch. Toto sa v dnesnej dobe este riesi? Kto odkial handry nosi?

summer23456
13. nov 2022

Ja milujem sekáče a mám 80% veci odtiaľ a tiež aj dcera

veronika3110
13. nov 2022

Veď keď sa tá opýtaju, tak povedz, že si nepamatas, ak nechceš povedat..
ale napr jedna známa sa veľmi pekne oblieka, vždy moderne, vždy je nahodena ako z katalógu a myslela by si si, že všetko oblečenie ma neskutočne drahé.. keď sa jej ale opýtam, povie, že to našla v sekáci.. jasne že ma aj drahšie veci, ale normálne prizná aj tie z druhej ruky a práveže sa ľudia prekvapia, že takú peknú vec tam našla takmer zadarmo a určite ju neohovaraju

kacena4
13. nov 2022

ja s tým nemam absolutnyproblem nakupovat v sekaci, najma ak kupujem kvalitne znackove oblecenie. je uplne jedno ci je zo sekacu alebo prvy vyber z obchodu. mam dobry pocit ze recyklujem aj kolegyne objavili toto caro a tesime sa ked sa mozeme pochvalit co sme "ulovili" a za aku sumu. zastavam nazor, ze radsej si doprajem 50ks oblecenia rocne zo sekacu ako 10 z obchodu. co sa mi uz nepaci posuvam dalej a vyuziva sa to opakovane. je to o filozofii nie o malom prijme 😉

heidy222
13. nov 2022

Určite sa za sekáč netreba hanbiť, to tak bolo možno pred 20 rokmi ked som bola v puberte a nemali sme peniaze. Teraz je to maximálne moderné, aj z hľadiska originality, ekológie. Ja by som sú tiež mohla drahé kupovať, ale načo? V sekaci nájdem všetko a nevyzeram ako každá druhá. Ušetrené peniaze si radšej odložím, keď niekto robí nájazdy do Pandorfu a oplieska 300 eur sú to fakt vyhodené peniaze

tomikejt
13. nov 2022

Ja tiež nakupujem v sekaci a v poslednej dobe aj cez vinted a nájdem tam super veci za zlomok ceny. Minule sa ma tiež kamoška pýtala odkiaľ mám tu krásnu chlpatú bundičku a keď som povedala z vintedu za 3 eurá, skoro odpadla. Ja sa za to nehanbím vôbec. Pohorsuju sa nad tým len obmedzení ľudia.

mikadooo
13. nov 2022

Ja hovorím, že už si presne nepamätám. Nikto to zatiaľ nejak nepitval. Alebo ešte mám jeden obľúbený butik v Novej Dubnici 😁. Tak občas kupujem aj tam. A hotovo. Tiež rada nakupujem v sekáčoch 😉.

mandzula
13. nov 2022

Skapala by som v kolektive, kde sa riesia taketo veci. Obcas do sekaca skocim, mam odtial par peknych veci a este sa tym aj rada pochvalim.

birika
13. nov 2022

nemusim, ale rada nakupujem v sekaci - vzdy najdem nieco originalne, nove a kvalitne...chodim 1x za 2 - 3 mesiace

kassandra25
13. nov 2022

Ja si nenakupujem v sekáči nič. Ani by som nechcela. Ale mala som takú kolegyňu a bolo mi to dve na tri. Rovnako, ako ked niekto nakupuje uplne v drahych znackovych obchodoch. Pekne i spatne veci dostanes vsade. Nikdy nedavam najavo niekomu, ci to, co má na sebe, je predrazené alebo naopak, zo srcondhandu, vec za 4 eurá. Kazdý si kupuje, co ako si uzná. Smiať sa niekomu z oblečenia je pod úroveň.

lucilaines
13. nov 2022

Tu je problem podla mna v tebe a tvojom sebavedomi. Popracuj na tom, nehanbi sa za seba, predaj to ako vyhodu a trend. Nejde tu o saty, alemo silu osobnosti. Ked budes ty ta co to bude prezentovat s usmevom, ako dobre si nakupila, ako to robis kvoli planete, vudes vyzerat pekne , tak z toho spravis normalnu, dokonca zavideniahodnu vec. Led to budes prezentovat cervena az za usami, koktavo a zahanbena, tak sa budu k tebe aj spravat.

mimka2019
13. nov 2022

@0silvia0 nie len, že toto sa v dnešnej dobe rieší, ale aj veľa iných zbytočnosti, ktoré človeku zastavujú rozum....kto sa ako oblieka, kto ako vyzerá, kto, čo do seba tlačí (jedlo), kto má ako vlasy upravené, kto ako chodí, kto ma čo a koľko toho...a veľa veľa iného...a nie...ja to nerieším, len počúvam mamičky na ihriskách, hoci nedobrovoľne, ale sluch vypnúť neviem 😂

0silvia0
13. nov 2022

@mimka2019 ja som v tomto nad vecou, ja tieto slepaciarne vypinam.

avanka
13. nov 2022

Aj ja mám odtiaľ pár super veci a nehanbím sa za to. Riflové šortky za 3€ som nosila celé leto, úžasné, značkové, skvelo padnuce a áno, mám na nové, ale nechcem.
Keď ja mám pocit, že si v obchode neviem nič vybrať. Minule sme behali celý deň po obchodnom centre a odchádzali sme s prázdnymi rukami😁som divná, no

summer23456
13. nov 2022

@avanka presne, tejto dnešnej mode vôbec nerozumiem a nič mi nepasuje,iba zo sekaca

viestta
13. nov 2022

@avanka toto som absolvovala viac krát a nakoniec som kúpila v sekaci. Keď vidím tie materiály, nekvalitné krajčírske vypracovanie, o vzhľade ani nehovorím, tak nie som ochotná za to zaplatiť.

0silvia0
13. nov 2022

@avanka dnesna oversize moda mne tiez nepasuje, tie dlhe vesty a kabatiska... A tie mrkvace rifle z rokov 80tych tiez nechcem nosit. Realne som to v rokoch 80tych zazila, nepotrebujem to tocit znova. Cize pre mna je sekac tiez fajn, najdem co sa mi paci a nie to, co sa vnucuje v obchodoch ako modne trendy

zorkahorka
13. nov 2022

Dlho som v swkaci nebola, ale kefysi som ich vymetala. Tak paradne kusky za par kaciek by som nikde nekupila!
Ak mas pocit,ze to nepochopua,nehovor im to. A... mozno tam chodua i ony,len sa naoko chvalia značkami, lebo sa tuez hanbia priznat 😀