Podmienky vstupu do ČR a späť

1. aug 2021

Ahojte. Prosím Vás aké sú teraz podmienky vstupu do ČR? Mám ísť o 2 týždne do Prahy (nedeľu prídem, piatok odchádzam domov) a chcela by som vedieť čo potrebujem vybaviť. Očkovaná nie som a idem vlakom. Zišli by sa mi reálne skúsenosti. Ďakujem.

kitycat
1. aug 2021

https://www.mvcr.cz/docDetail.aspx?docid=222390...

Dufam, ze potrebne informacie si vycitas 🙂

autor
1. aug 2021

@kitycat presne tomuto som sa chcela vyhnut 😅🙈 vyhladavat si to v tychto strankach. Ale dakujem skusim sa tam dopatrat aj ked neviem ci najdem.

kitycat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. aug 2021

@kitycat no radsej chcem niekoho so skusenostou ako keby sa mi malo stat to iste ked som sla do Rakuska. Tiez som sledovala dva dni pred tieto stranky a najnovsie clanky, v jednom bolo pisane to, v druhom s tym istym datumom zase nieco ine. Riadila som sa teda radsej obomi, prisla na hranice a tam ma sfukol ze ani jedno neplati... preto to uz necitam a chcem skusenost

marrilyn
1. aug 2021

My sme boli v CR minuly vikend. Registrovali sme sa v eHranici a cesi maju tiez "Prijezdovy formular". To boli jedine dokumenty, ktore sme riesili. Cestovali sme sice autom, ale myslim, ze tie podmienky su rovnake. Nasa skusenost na hraniciach bola, ze Cesi nekontrolovali vobec nic a pri prijazde na SR zas kontroly nejake na hraniciach boli, ale ked sme zastavovali, tak nam len kyvli, nech ideme. Nikoho nezaujimalo, ci sme ockovani, ci sme niekde registrovani, nic..

marrilyn
1. aug 2021

Len doplnim, my ockovani sme, takze sme si este stiahli aj tie certifikaty k tomu

autor
1. aug 2021

@marrilyn takze mi treba prijazdovy formular do ciech a na sk mi treba tu ehranicu?
Niekde som citala ze bud po prichode pojdem na test alebo mozem do karanteny, je to tak?

hettinka
1. aug 2021

O 2 týždne môžu byt podmienky úplne iné, ako teraz. Zatiaľ platí pri príchode do CR pred vstupom do ČR mas povinnosť vyplniť príjazdový formulár https://plf.uzis.cz/
+ pred vstupom do ČR, alebo najneskôr do 5 dní po vstupe do ČR musia tieto osoby predložiť negatívny výsledok antigénového testu nie starší ako 48 hodín, alebo RT-PCR testu, nie starší ako 72 hodín. Do doby výsledkov testov nie je nutná samoizolácia.

No a pri návrate registrácia v eHranica a PCR test na 5. deň, do výsledku si v karantene.

marrilyn
1. aug 2021

Ano, do CR prijazdovy formular, naspat na SR eHranicu. S karantenou neporadim, sme ockovani, takze sme to neriesili

hettinka
1. aug 2021

@marrilyn ockovani majú výnimku z testov a karantény.

hettinka
1. aug 2021

Inak, dcéra (ockovana) bola ešte v júli vlakom a vo vlaku kontrolovali po ceste tam aj spat.

marrilyn
1. aug 2021

@hettinka ano, viem, preto som pisala autorke, ze s tym neporadim, lebo karantenu sme riesit nemuseli

autor
1. aug 2021

Okej takze ked idem tam formular a antigen, ked idem naspat ehranica a potom pcr...
Super. Dakujem

kkovacovak
1. aug 2021

Hlavne žiadne ehranice a ani formuláre dopredu nevypisuj aby si zbytočne potom nešla do karantény. Ak ťa aj zastavia policajti tak hraj hlúpu že si nevedela a vypíš si to maximálne pred nimi. My sme boli v ČR síce autom a o pár dní sme išli naspäť ale nikde žiadny policajti. Ani noha. Takže sme nič nevypĺňali a šli sme bez toho. Nikto nič nekontroloval.

autor
1. aug 2021

@kkovacovak toto iste mi hovori aj manzel. Nech to necham tak a nech idem a v pripade potreby zozeniem wifi a formular na prijazd do cr alebo ked pojdem spat na ehranicu vyplnim pred nimi a je.
Ked sa vratim kludne budem v karantene to mi problem vobec nerobi ale ked pojdem tam nebudu pytat test?

kkovacovak
1. aug 2021

Test by som preventívne mala lebo ten si nevieš v sekunde zohnať ale formulár by som nevypisovala. A ten na slovensko už vôbec nie. Neviem kam a za akým účelom ideš ale v ČR môžu v niektorých prevádzkach pýtať test. My sme boli na morave a tam nenosia ani len v obchodoch rúška. Takže záleží kam pôjdeš a ako čo budú dodržiavať

autor
1. aug 2021

@kkovacovak idem do Prahy na sluzobku na par dni. Spat budem v hotely, to zariaduje zamestnavatel. Od rana do poobedia (nejakej 16tej 17tej) budem v praci a idem tam sama, takze nejake restauracie a podobne moc nehrozia.

hettinka
1. aug 2021

Zavolaj si do hotela, čo vyžadujú k ubytovaniu oni. U nás pri ubytovaní žiadali covidpass alebo test. Tento týždeň v Nitre.

kkovacovak
1. aug 2021

Tak jedine zistiť či nebude robiť problém hotel. Inak podľa mňa problém nebude. Od nás nikto nič nechcel a ani v hoteli nič nepýtali.

autor
1. aug 2021

@hettinka
@kkovacovak problem je ze neviem este do ktoreho hotela ma daju. Zistim az o tyzden. Ale moc vam dakujem uz to nejako poriesim. Pojdem na antigen test pred odjazdom a zbytok ked tak poriesim pocas cesty ak vznikne problem. Dakujem 🙂