Práčka v škôlke

sewa
5. sep 2022

Dobrý chcela by som sa opýtať mamičiek škôlkarov či majú v škôlke kam chodí ich dieťa práčku kde deťom peru prádlo alebo vám prádlo dávajú domov prať?
Ak má niektorá škôlka vlastnú práčku tak aké podmienky treba splniť aby sa mohla sprevádzkovať práčka v jej priestoroch?
Za každú radu budem vďačná.

kacena4
5. sep 2022

nie je problem mat pracku, ale niekto ju musi obsluhovat, zbierat pradlo, prat, vyvesat, poskladat a ozehlit a poroznadst do tried....

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nwnw
6. sep 2022

@sewa obliečky a uteráky sú školkárske a perie ich školka a pyžamká idú domov.

sewa
autor
6. sep 2022

Doteraz sa prádlo zo škôlky dávalo prať domov ale chcela by som aby si ho už v škôlke prali a manipulovali s ním . Počas korony už prádlo dávali každý druhý týždeň domov prať .Aj keď dieťa bolo len jeden deň v škôlke . Už to začínalo byť obťažujúce. A ku všetkému stále sa im prádlo strácalo alebo aj keď sme ho odovzdali tak zisťovali či sme ho vrátili že im chýba.

ivanaks
6. sep 2022

Syn chodil do štátnej škôlky, kde im prali posteľnú bielizeň a pred koronou aj uteráčiky (mali 2 pani upratovačky a asi aj sušičku, lebo som nikdy nevidela sušiť bielizeň). Mám však obavy, že jedna práčka stačiť nebude (pri toľkom objeme bielizne), a keď vezmeme do úvahy stúpajúce ceny energií, lacnejšie pre Vašu škôlku bude dávať Vám aj naďalej prať domov. Ale jasné, zájdite za riaditeľkou a navrhnite im sponzorský dar v podobe aspoň 2 väčších práčok a tiež aspoň 2 sušičky (po jednom kuse to naozaj nemá význam). Alebo navrhnite, že budete celý školský rok platiť čistiareň a práčovňu (ak ostatní rodičia nebudú rovnako ochotní, zvážte, či ste ochotná platiť náklady na pranie všetkým deťom).

ajsha123
6. sep 2022

U nás v škôlke sa pred rokmi kúpilo posteľné prádlo, uteráky, práčka (asi aj sušička). Peniaze škôlka získala z vianočných trhov, 2% dane... Schválili to poslanci (obecné zastupiteľstvo) a myslím, ze informovali rodičov (uz si nepamätám). Odvtedy sa toto vsetko perie v skolke a dieťa nemá pridelené jeho vlastné posteľné oblečenie,a tym padom nič netreba hľadať... Jednoduchšie pre rodičov... My uz nosíme len pyžamo.

lucyt11
6. sep 2022

@sewa bezne v skolke neperu, sukromne skolky niektore maju, oprat raz za cas postelne, plus vlastne pyzamo atd si myslim ze nie je problem
Ak ma skolka k dispouicii pracku pripadne aj susicku je to super len treba mysliet na to ze za nieco ju musia kupit (ak nie su dotacie bude treba prispevok pd rodicov), viacej prace pre ucotelky, ci upratovacku atd)

puticka7
6. sep 2022

Hmm tak s tymto som sa este nestretla, ze by poskytovala skolka aj taketo sluzby. Predsa len si myslim, ze nie je az takym problemom si doma oprat pyzamko, ktore tam dieta ma