Prvý pes pre staršiu osobu v panelaku

zeldia
15. sep 2023

Uvažujem či je rozumne ak som nikdy psa nemala (teda neviem ho sama ani muz ani nikto v okoli vycvičiť čiže by som s ním chodila na cvičisko) si ho zaobstarať vo vyšším veku? Teraz zviera nechcem lebo málokedy sme doma atd ale zvažujem keď budem mať povedzme 55+ či je dobry nápad si napríklad zaobstarať shih-tzu? Téma len ako úvaha kľudne môže byt aj plna hejtu a nenávisti🙂 Zviera som vzdy chcela ale rodičia mi nedovolili všetci bývame v panelákoch a ja teraz naozaj mám veľa povinosti takže som nikdy k tomu nedošla a len tak uvažujem či by som sa na to napríklad v budúcnosti mohla tešiť 😉 doplňujúca otázka chodí sa s malým psom na cvičisko?

majkakvet
15. sep 2023

@zeldia urcite nie stenatko. Dospely, mensi pes. Uz ma navyky, jasnu povahu, nevyvadza.

hyta
15. sep 2023

Krásna myšlienka, čo takto osvojiť si psíka z útulku? Vďačnejšie stvorenia nepoznám, tiež takého máme.🙂

heln
15. sep 2023

@zeldia ano shi-tsu je pokojny pes, takze kludne. a ano, aj s takym psom mozes chodit na cvicisko.

zeldia
autor
15. sep 2023

@hyta áno aj to je možnosť skôr ide o to aby to bol maly pes.

maria1989
15. sep 2023

@zeldia v 55+ nebudes starsia osoba. Povahy psa popozeraj na internete, vyber si nejaku miernu. Aj s malym psom pojdes na dobry cvicak, tak ta ponaviguju, ako na neho.

babababka
15. sep 2023

kavalier.👍

janetinka27
15. sep 2023

@zeldia ahoj, moja babka dostala steniatko pudla do bytu ked mala 54 rokov. Bola po infarktoch, operaciach srdca, mala kopec dalsich diagnoz.predtym roky mala hospodarstvo, psy na dvore. Toto bolo ale uplne ine. Rozpravala sa s nim, starala sa o neho, bol strasne priebercivy v jedle, mal tazku povahu.byvala v bytovke na dedine,bola nutena s nim chodit na dlhe prechadzky. Zil 16 rokov a zostali po nom prazdno.a tak dostalarovnake steniatko pudla, vtedy mala 70 rokov a zacala od zaciatku.zili spolu 12 rokov, urcite zila so svojimi tazkymi diagnozami tak dlho aj vdaka tymto dvom psom.

vulka
15. sep 2023

@zeldia Ty sa chystáš byť v dôchodku "domased"? Píšeš, že teraz hodne chodíte. Myslíš, že potom si nenájdeš aktivity, ktoré budeš realizovať mimo bytu?

pinkgirl
15. sep 2023

@zeldia kolegyňa nečakane ovdovela. Deti už mala z domu, mali svoje životy, partnerov. Po pol roku sa rozhodla pre psíka. Vybrala si maltezaka - psík je nenáročný, spoločenský a hlavne neplzne. Asi 2x do roka ide na strihanie, je kastrovana. Má ho už 6 rokov.
Jediný problém je keď niekam cestuje - musí psa u niekoho nechať alebo hľadať ubytovanie s možnosťou mať psíka.

zeldia
autor
15. sep 2023

@vulka keď ja by dom chcela psa, nikdy som nemala a celý život po tom túžim. Len neviem či di zo neidealizujem. A chcem malého hladkacieho psa

pinkgirl
15. sep 2023

@zeldia zabudla som napísať, že býva v paneláku.

zeldia
autor
15. sep 2023

A ešte taký maly problém muz psa nechce neznáša bordel ale keď ja chcem bude to tolerovať. Ziadne zviera nikdy nemal ani nechcel mať.

kika147
15. sep 2023

@zeldia myslím že je to super nápad , bývam v paneláku a mam veľa susedov takto žijúcich so psíkmi dokonca tu majú na sídlisku aj “partiu” všetci sa vonku pri venceni stretnú a klebetia do večera😄😄inak tiež sa takto v budúcnosti vidim 😂

vulka
15. sep 2023

@zeldia Čiže chápeš, že dvakrát denne s ním pobežíš von(zima, leto, dážď, choroba, migréna, proste pobežíš..., budeš kŕmiť, navštevovať veterinára, vadiť sa so susedmi, lebo pes bude kňučať, zavýjať, brechať,...... Žiadne náhle rozhodnutie, že skočíš na 3 dni do Tatier alebo k moru.

zeldia
autor
15. sep 2023

@vulka no neviem či zrovna “pobežím” ale chápem že o psa sa treba starať upratovať po ňom hovna umývať ho. Neviem či si to neidealizujem ja neviem. Len treba mať neake ciele 😉 a rozumiem aj tomu že je to drahe. A plan je naozaj vo vyššom veku keď už nebudem cestovat už teraz sa mi nechce.

nikasmile
15. sep 2023

@zeldia do bytu odporúčam psíka s vlasmi. Na nezaplatenie 😀

moony99
15. sep 2023

Ja mám v byte havanskeho psíka,je maximálne čistotny,neplzne,má vlasy, rýchlo sa naučil venčiť, typický gaučovy psík,má rád svoje pohodlie,nemá rád hluk a malé deti keď ho obťažujú,naozaj vhodný skôr k dospelým ľudom.Nevyhodou je,že je až veľmi závislý na mne, ťažko znáša zostať sám v byte .

hyta
16. sep 2023

@zeldia Nájdeš v útulku i malého psíka, naša dospelá fenka má 5 kg.

ckocka
16. sep 2023

S každým psom možeš chodiť na cvičisko a ak chceš byť zodpovedný chovateľ a zatiaľ nemáš skúsenosti tak tam aj pojdeš. Pre koho je pes vhodný - pre toho kto má rád zvieratá, má dostatok času a je dostatočne pohyblivý, a zvládne financovať starostlivosť o zviera.