Prvýkrát vo wellness

ajko
26. jún 2017

Ahojte maminky 🙂 Tento rok sme sa rozhodli pre dovolenku na Slovensku a ideme do hotela kde je bohato vybavený wellness. Keďže sme vo wellness ešte neboli, chcem sa spýtať skúsených, na nejaké rady... Napr. s ktorým typom sauny začať na prvý krát, či máte skúsenosti so saunovaním detí, aké poradie napr. zvoliť - sauna, bazén, masáž, alebo najprv masáž, potom sauna a bazén.. Prípadne čokoľvek, čo vám napadne, že by mal začiatočník vedieť. Možno mám primitívne otázky, ale rada by som bola, keby sme si dovolenku užili naplno a neboli vo wellness svete ako "teliatka". ďakujem.

ajko
autor
26. jún 2017

ešte doplním že deti majú 10,15 a 1a pol roka.

cacianka
26. jún 2017

personál by ti mal vedieť poradiť najlepšie, aj podľa detí, každému vyhovuje niečo iné. aby si neplatila napr. za saunu pre najstaršie a vybehne po 2 minútach, pričom mladšie sa tam bude rochniť. aj masáže nemusia obaja zbožňovať... dohodni sa napr. na skúške a ked to nepôjde, vyber si procedúru ty alebo muž.

ajko
autor
26. jún 2017

@cacianka wellness máme zdarma vrámci pobytu, ale ďakujem za radu 🙂

ajko
autor
26. jún 2017

a ešte otázočka - absolvovať wellness v plavkách, či "na ostro" ? Veľa som čítala o tom, aké škodlivé je ísť do sauny v plavkách, na druhej strane si neviem predstaviť, ako sa hodiť do schladzovacieho bazéna len tak, ako ma Pán Boh stvoril 🙂

3009
26. jún 2017

@ajko do sauny v zásade bez plaviek. Na ostatné v plavkách.

seagul
26. jún 2017

Masaz je lepsie absolvovat na koniec, po saune, ked je telo dostatocne zohriate.
Je viac typov saun, infra, parne, horuce (tzv. Finske), najmenej horuce su parne, v nich mozes byt aj 30min, infra maju okolo 40 stupnov, byva sa tam cca 20-30 min. Finska- zacina sa s 5,10 min, podla vydrze s postupne da zvysuje. Po kazdej saune sa treba ochladit( sprcha, ochladzovaci bazen), napit a oddychnut si na lehatku alebo v tepidariu.
Pre male deti je najvhodnejsia infra, parna na 10-15min pokial je im to prijemne, finska pre 1.5r vhodna nie je, pre starsie na par minut pokial im je to prijemne ale velky pozor na pitny rezim a ochladzovanie.
A este nieco- do saun sa chodi bez plaviek v plachte ( v saune aj bez) a mnohe wellness nepovoluju vstup pod 15 rokov.

ajko
autor
26. jún 2017

@3009 Ďakujem 🙂

ajko
autor
26. jún 2017

@seagul
Super! Ďakujem 🙂

rebroza
26. jún 2017

@ajko ahoj, do sauny určite bez plaviek, ja chodím v plachte (ale môžeš stretnúť aj nahých ľudí ;) ). nie som nejaký znalec, ale čo som bola asi v troch wellnesoch, vždy bola pri saune aj sprcha, čiastočne krytá a v nej som dala plachtu dole, osprchovala sa a zasa plachtu na seba.
no a treba vyskúšať, ktorá sauna ti bude vyhovovať, každý typ má niečo pre a proti. užite si to 🙂

hettinka
27. jún 2017

V lete sa do sauny nechodí.