Reparát stredoškoláčky z anglického jazyka

loboka
15. júl 2017

Dobry den, pomaham jednej stredoskolacke pripravit sa na reparat z anglického jazyka. Ma niekto skusenost ako to prebieha? Nevie mi nic povedat, ani ci bude mat cas na pripravu alebo musi hned odpovedat. Bude to len ustna skuska, alebo bude mat aj nejake pisomne ulohy? Dakujem za kazdu radu 🙂

bashka80
15. júl 2017

neviem, či ti toto pomôže, ale moja neter robila minulý rok reparát z nemeckého jazyka a prebiehalo to tak, že mali písomku, tam bola gramatika, pochopenie článku, nejaké vety na preklad a potom čakali na výsledky. Tí čo napísali dobre, im povedali, že na akú známku si opravili (moja neter mala 3) mohli ísť domov a tí, čo napísali zle, išli ešte na ústne preskúšanie. ale tam sa ich vraj pýtali hneď, bez prípravy, ako konverzácia.

deti95060810
15. júl 2017

prečo sa neopýta učiteľky? Alebo riaditeľky?

teliatk0
16. júl 2017

To je individuálne, postup preskúšania závisí vždy od vyučujúceho a od riaditeľa školy....Väčšinou zvykne byť písomná časť kvôli dokumentácii, pretože tam si vie rodič, inšpektor , dieťa pozrieť odpovede a slúži to ako doklad o výslednej známke. Potom zvykli ešte ústnu skúšku, kde napríklad dieťa má rozprávať na nejakú tému -rodina, škola,zdravie alebo viesť dialóg. Ja by som ju určite pripravila na obe formy - gramatika, konverzácia a počúvanie/čítanie s porozumením. Samozrejme, závisí to aj od typu strednej školy, či to je gymnázium alebo nejaká SOŠ.

michellemary
16. júl 2017

Každá škola má iný spôsob vykonania reparátu, závisí to od učiteľa predmetu a riaditeľa školy. Tiež som pripravovala syna maminej kolegyne na reparát z AJ ale jemu dopredu povedali, ako to bude prebiehať. Už keď mal nedostatočnú, konzultovala s ním vyučujúca, ako bude v auguste reparát prebiehať.

l3yla
17. júl 2017

určite nech sa informuje o priebehu.

misulienkamisa
17. júl 2017

Podľa mňa bude mať v pohode čas na prípravu, ja som nikdy nemala takéto problémy ale podľa mňa to bude fungovať ako pri maturite. Minimálne pri tej ústnej časti, ak ju teda bude mať čo predpokladám, že bude