Roztrhané prádlo z práčky

kittyna5
26. jún 2020

Ahojte baby, máme novú práčku so sušičkou v jednom. Ja som chcela čisto iba práčku, so sušičkou skúsenosti nemám, ale dobre nepodstatné. Včera som ju išla vyskúšať, dala som vyprať a vysušiť poťahy na stoličky a keď som ich vybrala boli roztrhané. Nikdy sa mi to nestalo, preto neviem či ja neviem prať v novej práčke, alebo to roztrhalo to následne sušenie 🙈 stalo sa to aj vám? Pokiaľ to je tým sušiacim programom, tak to používať už ani radšej nebudem. Teraz sa bojím dať prať aj oblečenie 😄

Ďakujem

moonlight1210
26. jún 2020

@kittyna5 nie, nestalo. Iba ak z podprsenky zachytil nieco hacik (preto ich davam do tych pracich vreciek), alebo zips na mikine ak sa zachytil o inu vec (odvtedy ich periem zapnute).
Alebo este ak bola narvata pracka a snurka z jednej veci sa zamotala do druhej a ťahom ju z tej prvej veci vytrhlo (mokre veci drzia v sebe zakliesnene pevnejsie).

Mame kombinovanu pracko-susicku v jednej domacnosti, a ak periem tam, dam si tu namahu veci po prani vybrat, pretriast (ako som ich sla dat na snuru) a znova volne nahadzat spat a az potom pustam susicku. Su potom takmer nepokrcene ako z beznej susicky, aj ked ich je viac naraz.

Ale este nikdy mi veci nepotrhalo len tak.

Nie su tie potahy uz starsie (ze povolila latka)?

kittyna5
autor
26. jún 2020

@moonlight1210 ďakujem za radu 😊, vyskúšam aj ja tak nabudúce, že po vypratí najprv pretrasiem a až potom dám sušiť. Ja som to zapla hneď spolu, nech to ide po sebe.
A to mi ani nenapadlo, že môže to byť tým, že sú staršie 🤔 aj to je jedna z možností, ale keď som ich prala pred tým v starej sa mi to nestalo, ale môže to byť aj tým teda

evica01
26. jún 2020

Stava sa to ked je poskodeny bubon z vnutra. Prejdi rukou po stenach bubna ci nenajdes nieco.

kittyna5
autor
26. jún 2020

@evica01 ďakujem, pozriem to 🙂

simca06022011
26. jún 2020

nemaju zipsy tie potahy? alebo suche zipsy? Lebo to mi par krat roztrhalo pradlo.. a odporucam este porziet nastavenie otacok zmýkania. Lebo ja som prisla na to, ze 1600 na mojej je vela na to pradlo :DD Dalsia moznost je, ze si nedala vhodny program k latke (?), mozno potrebuje jemnejsi a toto bolo agresivne na to. Predpokladam, ze nic v nej padnute nebude, co by trhalo pradlo, kedze je nova... Neskakala velmi, alebo nehrkala pri prani?
A este moznost, ze nie su vhodne do susicky? Aj ked to neviem, ci by sa roztrhali...