Skúsenosti s plošticou posteľou

cclaudyy
9. sep 2022

Ahojte, prednedávnom som sem pridala príspevok týkajúci sa problému s plošticou posteľnou.
V júli tohto roku som našla ploštice v mojej novej posteli, posteľ som vyhodila a podnikla všetky kroky aby sa ploštive nerozmnožili a aby som sa ich zbavila. Kontaktovala som aj profesionála ktorý mi odporučil nakúpiť pasce a rozmiestniť ich okolo posteli a nábytku. No pasce som rozložila a je to už niekoľko týždňov, do pasce sa nič nechytilo okrem pavúkov stále kontrolujem postele mojich detí aj sedačku aj všetok nábýtok? Posteľné prádlo periem každý tretí deň. Od kedy som vyhodila posteľ nenašla som žiadne ďalšie známky ploštic ako štipance, krvavé škvrny atď. (našla som na internete prvé známky že sú v byte plostice) manžel má upokojuje že by sme už určite niečo našli po takom čase. Chcem sa spýtať môžem byť pokojná že som sa toho zbavila alebo nie? Už som s toho unavená. Za každú odpoveď vopred ďakujem.

bessie12
9. sep 2022

@cclaudyy myslim, ze po takej dobe by si nasla nejake plsotice a ked sa doteraz neobjavili a nechytili na tie pripravene pasce, tak mozes kludne spavat. 🙂

simonah73
9. sep 2022

tak kedze sa zivia ludskou krvou a nikto z domacnosti nema stipance, tak asi sa v byte ziadne nenachadzaju.

cclaudyy
autor
9. sep 2022

@simonah73 No neviem asi už začínam byť paranoidná☹️ lebo na internete som našla ze prežijú dlhodobo bez príjmu potravy. Ďakujem

cclaudyy
autor
9. sep 2022

@bessie12 Ďakujem, som oveľa pokojnejšia.

bessie12
9. sep 2022

@cclaudyy pre istotu mozes nechat tie pasce. 🙂

diewcatqoo
9. sep 2022

No ja som este dva roky po zbaveni sa plostic kontrolovala kazdy den postele. Doteraz ked vidim nejaku ciernu bodku v okoli postele, zazivam maly infarkt.

melany4
9. sep 2022

@cclaudyy ja si myslím ze určite áno....my sme mali raz taký prípad, že plošina riadne distipala môjho muža ktorý spal na matraci na zemi...celý bol dohryzeny a ja totálny polach.. čakali sme ze dostipe aj nás ostatných v byte ale nič...matrac sme hneď vyhodili a zázrakom bol pokoj.

cclaudyy
autor
9. sep 2022

@bessie12 Áno pasce mám stále rozložené a stále aj čistím všetko s parným čisticom. Ale presne hocijakú čiernu bodku zbadám hneď infarkt.

cclaudyy
autor
9. sep 2022

@diewcatqoo Presne tak sa cítim aj ja. S každej bodky mám infarkt.

cclaudyy
autor
9. sep 2022

@melany4 Dúfam že je to aj môj prípad že s tou posteľou ktorú som vyhodila som sa ich zbavila.

simonah73
9. sep 2022

@cclaudyy neviem ci si si citala tuto stranku, lebo oni ti to nelikvidovali https://stopplostice.sk/ kedze pasce nedavaju. u nas spravili postrek gauca, postele a podlahy okolo nich. tusim 6 ci 8 tyzdnov sme nemohli nemohli umyvat zem ani vysavat (dievcata boli happy 😀 ) potom sme sa mali zacat sledovat posledne dva tyzdne ci sa u niekoho objavia stipance. ten postrek zabijal hned najmladsie stadia a aj to posledne len to pomalsie, tak to este mohlo po nasosani sa zliezt do skryse a tam nalozit vajicka no a postrek ucinkoval cely ten cas takze aj ak by sa nieco vyliahlo a vyslo von tak by stupilo do postreku a to by ho usmrtilo. my sme to nastastie zacali riesit po mojich prvych troch stipancoch, ktore pribudli v prvu noc. nikto uz potom nemal stipance, takze sme nemuseli opakovat postrek po uplynuti tej doby. a teda ak Ti tu postel doviezol nejaky kurier, kludne Ti to mohol uz aj s tym doviest, lebo mohol pred tvojou zasielkou odvazat stary nabytok od niekoho, kde boli tito potvorky a tie zostali nejake v aute a potom si len preliezli do tvojej postele. aspon tak nam to hovoril pan co robil postrek. my sme novy nabytok nekupovali a uz vobec nie s dovozom ale ja som bola v nemocnici takze asi odtial som si take doniesla.

cclaudyy
autor
9. sep 2022

@simonah73 No áno veľa som o tom čítala na internete že sa do dá priniesť do domu aj s cesty vlakom. No asi som to spozorovala skoro pretože v izbách mojich detí som nič nenašla. Tak uvidím budem to naďalej sledovať. A ďakujem

andrejka1974
9. sep 2022

@cclaudyy to nie zbavila si sa ich ale akchces mať istotu zavolaj si špeciálnu službu čo ti to špeciálne vystrieka

cclaudyy
autor
9. sep 2022

@andrejka1974 Vyskúšam ďakujem.

simonah73
9. sep 2022

@cclaudyy u nas z toho linku striekali dve detske, spalnu a obyvacku a cena 250e

cclaudyy
autor
9. sep 2022

@simonah73 Vyskúšam nájsť nejakú dobrú firmu.

simonah73
9. sep 2022

@cclaudyy kludne volaj aj na to cislo co som Ti dala vyssie ten link. ja som to riesila priamo cez nich.

cclaudyy
autor
9. sep 2022

@simonah73 No nezmienila som sa že žijem v zahraničí ale budem kontaktovať firmu ktorú som už kontaktovala. Ďakujem za rady

andy_sixx24
10. sep 2022

Nie určite sinsa ich nezbavila. Na ploštice treva deratizéra rozhodne. Taktiež som s nimi bojovala pred 5 rokmi

cclaudyy
autor
10. sep 2022

@andy_sixx24 Ďakujem

heylloo
25. nov 2022

@simonah73 ahoj, u nás boli pár dní dozadu, našli plostice v spálni v posteli, no už i v obývačke v gauci. Všetko rozobrane postriekane, kopa peňazí fuč. Hovorim si ze ak pomôže na prvýkrát, nevadi, hlavne ze nemusime všetko vyhodiť a nebudem sa s tým sama trápiť týždne/mesiace. Zaplatime rovno profesionalov. Moja nočná mora je hmyz, čiže žijem aktualne svoju nočnú moru a som teda psychicky dost v prdke, neviem spat, ani nejem...bývame so svokrovcami v dome, oni na inom poschodí, zatiaľ tie mrchy len u nás. No ktovie, zajtra idem patrat. Proste cele zle... a teda 2 dní dozadu vystriekane a dnes vecer v pritmi lezim na gauci, sledujem TV a periférne vidím ako si jedna lezie po deke smerom na mna. Je to v poriadku? Desim sa opätovného postreku, zas stovky eur pred Vianocami prec.. plus ci všetko vyhodiť... No som už z toho fakt ze zle. Je to ešte ôk ze lezie?

simonah73
26. nov 2022

@heylloo tak mne povedali, mozu este par dni liezt, hlavne tie starsie. Ak si mala tu istu firmu, tak hlavnw neumyvat a nevysavat priestor kde striekal, lebo ta tekutina stale funguje. Povedali, ze dolezite je aby posledne dva tyzdne pred uplynutim tej doby si nic nezaregistrovala. Tak drzim palce

heylloo
26. nov 2022

@simonah73 ďakujem za malé ukludnenie 🙂 táto bola staršia, asi hladná lebo už ani necakala na úplnú tmu. Kiezby to už bolo prec. Doniesli sme si to z dovolenky a ja slepá hlucha neriesila som, co ma stipe, ved i v TV novinách hovorili o jesenných komaroch... Teraz sa budem desit každého stipanca. A pomohli teda na prvýkrát?

simonah73
26. nov 2022

@heylloo nam stacilo jeden krat. len ja som ich volala po mojich prvych troch stipancoch (ak u nas doma nieco niekoho postipe tak som to takmer vzdy ja) lebo stipance od komara obvykle nebyvaju tak po hromade a v mojom pripade su ine ako boli tieto. mna tusim este par krat postipali po postreku a tiez to bolo take neprijemne ked vecer zaspavala s predstavou, ze ma nieco bude cicat, ale tak nam pomohli a odvtedy ak sa niekam ide tak hned vsetko smer pivnica a vyprat a az potom sa to uklada.

heylloo
26. nov 2022

@simonah73 ďakujem krásne, odteraz aj ja už budem brutalne opatrna. U mňa to neboli stipance nahromade, kde tu a keď som sa skriabala vyzerali ako od komára,také biele.. preto som si hneď nevsimla. A v chodbe som i nasla 1 komára, tak i preto. Verím že to pomôže. Dnes som s tým pánom volala a ze je dobre ze idu von, že ešte nejaký čas to potrvá. Ale je to hrozný pocit veru ľahnúť si do postele s tým ze budeš obeť 🙈

dasin
5. dec 2022

Asi pred 2 týždňami som mala poštípaný prst na ruke. Fakt som to nepripisovala ničomu. O par dni na to dalsie 2stipance. Takisto aj manzel. Nasleduju i den rozobral calunenie na posteli a tam boli schované. Asi 10 kusov. Všetko povysaval,vystriekal parným čističom a vystriekal prípravkom z drogerky/Protekt/. Nasledujúcu noc tam spal sám,ja som spala na gauči ,keďže mám hroznú fóbiu z hmyzu. Jeden štípanec mal. Opakovali sme postrek,odvtedy za 3 dni nič. Povyhadzovala som všetko z postelí čo som mohla. Strašne sa bojím len revem ako najatá,neviem spať jesť....je to horor. Zatiaľ nikde inde v byte som nič nenašla. Ja už neviem ako ďalej. A strašne sa hanbím,myslím že som poriadkumilovná a toto je pre mna nieco hrozné.

simonah73
5. dec 2022

@dasin nehanbi sa, to nema nic s poriadkumilovnostou. to mozes domov doniest napr aj nakupom novej sedacky, ak si ju das doviezt a oni predtym odvezu od niekoho staru aj s takymi "navstevnikmi", ktory zostanu v aute a len sa presidlia do novej.

dasin
5. dec 2022

@simonah73 Len som nešťastná z toho. Nič sme nekupovali,nikde sme neboli od leta...tak fakt neviem ako sa k nám dostali. A keď čítam skúsenosti,tak asi boj na vlastnú päsť asi ani nemá význam😪😪😪

simonah73
5. dec 2022

@dasin no a byvas v panelaku? lebo tam v pohode cez stupacku. ta mala potvora nema problem prejst vraj az 50m za stravou. a teda ak to prislo naozaj cez stupacku tak to bez profesionalov nedas.

dasin
5. dec 2022

@simonah73 Áno,v paneláku. A aj kebyže si zavolám deratizéra,on mi nezaručí,že sa mi nevráti...